”Meillä on päämääränä hakea täysi pistepotti Espoosta”

7.11.2019

Kahden voiton putkessa porhaltava Titaanit lähtee perjantai-iltana hakemaan jatkoa hyville otteilleen peräti kahdeksan edellispeliään nimiinsä vieneen Kiekko-Espoon vieraana.
Kahden voiton putkessa porhaltava Titaanit lähtee perjantai-iltana hakemaan jatkoa hyville otteilleen peräti kahdeksan edellispeliään nimiinsä vieneen Kiekko-Espoon vieraana.

Muiden Suomi-sarjajoukkueiden viettäessä ”maaottelutaukoa”, eivät Kotkan Titaanit ja perjantaina punanuttuja isännöivä Kiekko-Espoo pääse liiemmin laakereillaan lepäilemään. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa espoolaisilta kunnon tukkapöllyn saanut Titaanit lähtee pesemään kasvojaan Metro Areenan kirkkaisiin valoihin sekä hakemaan itselleen täyttä pistepottia, mutta helpolla kyseinen päämäärä ei hurjavireisen isännän vieraana tule toteutumaan.

Viime viikonloppuna kotikaukalossaan vierailleen Muik Hockeyn rökittänyt Titaanit ei päävalmentaja Mika Iltolan mielestä ollut parhaassa mahdollisessa vireessä, vaikka uusikaarlepyyläiset varsin suurinumeroinen tappio niskassaan Kotkasta poistumaan joutuivatkin.

Kokeneen kotkalaiskäskijän mukaan punanuttujen keskittyminen oli vähän puolivillaista ja vaikka se ajoittain pelin aikana paranikin, ei vastaavanlainen tekeminen saisi jatkossa toistua, sillä Suomi-sarjaotteluita voitetaan varsin harvoin vain reilun 20 minuutin hyvän suorittamisen avulla.

– Keskittymisemme ei jostain syystä ollut viime viikolla parhainta mahdollista ja olen tässä ehtinyt miettiäkin mistä se johtui, Iltola tokaisee ja pitää pitkän tauon ennen kuin jatkaa tarinointiaan:

– Uskoisin, että harjoittelurytmin hienoinen muutos aiemmasta lienee yhtenä isona syynä siihen, että fokuksemme hieman katosi, mutta kuluva viikkohan sen lopullisesti näyttää onko arveluissani mitään perää.

Toinen inhimillinen seikka hivenen heikommalle suorittamiselle saattoi hyvinkin olla se, että Muik Hockey löytyi ennen peliä ja myös sen jälkeen sarjataulukon hänniltä, jonka myötä ihmismieli prosessoi kyseessä olevan ”vain pelkkä pala kakkua” –tyyppinen koitos, jossa ei kaikkea tarvitse iskeä tiskiin.

Perjantai-iltana on kuitenkin täysin eri ääni kellossa, sillä Titaanien vastustajaksi Metro Areenalla asettuva Kiekko-Espoo majailee sarjassa 3. sijalla ja porhaltaa tällä hetkellä peräti kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa, jonka myötä puheet suurimmasta mestarisuosikista ovat täyttä realismia.

Kun tähän lisätään vielä se, että espoolaiset kävivät vajaa kuukausi takaperin Kotkassa kylvettämässä punanuttuja oikein huolella, ei titaanivalmennuksen tarvitse liiemmin pelata, että oma joukkue suunnistaisi edesä olevaan kamppailuun palttoonnapit auki lepättäen.

– Kyllähän meillä on varsin hyvässä muistissa Kiekko-Espoon meille kotona antama selkäsauna, jonka jälkeen olemmekin pelanneet varsin mallikelpoisesti, ”Illi” sanailee.

– Kaikki ne pelaajat, jotka kokivat kyseisen notkahduksen ja ovat perjantaina pelaavassa kokoonpanossa, haluavat varmasti pestä kasvonsa sekä näyttää pystyvänsä selkeästi parempaan suorittamiseen.

Sarjataulukkoa, viime aikojen peliotteita sekä materiaaleja vertailemalla ei ole häpeä todeta ääneen, että Titaanit lähtee selkeänä altavastaajana iskemään kapuloita hyvin rasvatun koneen lailla eteenpäin jyskyttävän Kiekko-Espoon rattaisiin.

– Altavastaajan asema on siinä mielessä helpompi, sillä silloin et luule itsestäsi liikoja ja pyrit pelaamaan nöyrästi jok’ikisessä tilanteessa sekä erityisesti ”puolustuspää ensin” –periaatteella, punanuttupiiskuri toteaa.

– Olemme viime peleissä saaneet onnistumisia aikaiseksi laajalla rintamalla niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin, joten onhan se ihan selvää, että itseluottamuksemme on tällä hetkellä varsin hyvissä kantimissa, joka taas näkyy suoraan pelaamisessamme.

Kivikova koetinkivi

Kuten todettua, ei Titaanit perjantai-iltana mihinkään helppoon paikkaa pääse omia taitojaan esittelemään, sillä Suomi-sarjakoitosta isännöivä Kiekko-Espoo on voittanut viimeiset kahdeksan otteluaan suoraan normaalin peliajan puitteissa ja saldonnut siinä sivussa maalierokseen paljon puhuvan 52-11.

Vaikka viime kevääseen pelaajauransa lopettaneen ja siitä suoraan fläppitaulun käteensä ottaneen sekä valmentajaksi hypänneen Kim Hirschovitsin johtama espoolaismiehistö onkin näyttänyt, etteivät puheet sarjan suurimmasta mestarisuosikista ole tuulesta temmattuja, ei se silti sitä tarkoita, että Kiekko-Espoo olisi täysin mahdoton kivi käännettäväksi.

Se on kuitenkin selvää, että mikäli espoolaisten marssille haluaa pistää stopin, on pelin jokaisen osa-alueen oltava enemmän kuin mintissä täyden 60 minuutin ajan.

– Mitä Kiekko-Espoon otteita tässä on ehtinyt seurata, niin pakko nostaa kollegalle hattua, sillä hän on saanut joukkueensa pelaamaan todella yhtenäisesti ja puolustamaan erittäin tiiviisti illasta toiseen, ihastelee Titaanien päävalmentaja Mika Iltola perjantaisen vastustajan menoa.

– Kiekko-Espoon tekemisestä huokuu kauttaaltaan todella fiksu ja ammattimainen ote, jonka myötä ei ole mikään ihme, että he keikkuvat tällä hetkellä Suomi-sarjan terävimmässä kärjessä.

Vaikka Kiekko-Espoo onkin ehkäpä tällä hetkellä koko Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason kovin vihulaisyhdistelmä, ei Titaanit aio lähteä Espooseen vain viettämään mukavaa perjantai-iltaa jääkiekkoilun merkeissä.

– Tottahan toki meillä on päämääränä hakea täysi pistepotti Espoosta, mutta meidän pitää kuitenkin olla perjantaina alusta lähtien varpaillaan isäntiemme kanssa ja pyrkiä pelaamaan koko joukkueemme voimin nöyrää jääkiekkoa, ”Illi” naulaa totinen ilme kasvoillaan.

Se millä keinoilla punanutut lähtevät iskemään isäntiään kanveesiin, jäänee ennen kiekon tippumista jäähän kamppailun alkamisen merkiksi vielä hämärän peittoon, mutta mikäli päävalmentaja Iltolaa on uskominen ja miksei toki olisi, on Titaanit valmis iskemään kaiken osaamisensa likoon Kiekko-Espoon kepittääkseen.

– Saamme pienen tauon jälkeen vastaamme taas sellaisen joukkueen, joka oikeasti yrittää tehdä peliä kiekolla, eikä vain tyydy purkamaan sitä pois omista, titaaniluotsi kommentoi.

– Kyseisellä tyylillä pelaavaa vastustajaa vastaan meidän pitää olla ennen kaikkea kärsivällisiä omassa puolustuspelaamisessamme, pyrkiä tunnistamaan tilanteet ja löytää vastavuoroisesti keinot espoolaisten tiiviin puolustuspaketin rikkomiseen.

Titaanit matkustaa perjantaina (8.11.) Espooseen, jossa majaansa Metro Areenalla pitävä Kiekko-Espoo isännöi kello 18:30 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.