Paremmalle ei ole häpeä hävitä

8.11.2019

Kiekko-Espoo on kuluvan kiekkokauden aikana osoittautunut Titaaneille liian kovaksi vastustajaksi. © Marko Hannula – https://valamostudio.com/

Kotkan Titaanien orastava voittoputki napsahti perjantain vierasreissulla ikävästi poikki. Liian kovaksi vastukseksi tähän mennessä kotkalaisille kuluvan kauden osalta osoittautunut Kiekko-Espoo ei nimittäin antanut punanuttujen hyppiä Metro Areenalla pyödälle, vaan pisti tarjolla olleet pisteet tylysti omaan taskuunsa 7-2 (2-0, 2-2, 3-0) –lukemiin päättyneen kamppailua tauottua.

Kiekko-Espoo – Titaanit 7-2 (2-0, 2-2, 3-0)

09:04 1-0 Konsta Kosunen (Leo Sormunen, Aleksi Honka) YV
19:09 2-0 Juuso Hämäläinen (Jami Jokela, Jani Elgbacka)
24:55 3-0 Rudi Maarni VoM
33:40 3-1 Johannes Hakuli (Panu Laitinen)
36:52 4-1 Ilmari Pitkänen (Oscar Leppänen, Robin Saari) TV
39:23 4-2 Jere Koikkalainen (Markus Salminen, Mikke Lempiäinen)
44:20 5-2 Matias Nisula YV
52:29 6-2 Rudi Maarni (Aleksi Honka, Aleksi Järvinen)
56:13 7-2 Tommi Takaveräjä (Nikke Kettukangas, Ilmari Pitkänen)

Maalivahdit:

Kiekko-Espoo – Jani Nieminen 6+6+5= 17 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 9+9+10= 28 torjuntaa

Jäähyt:

Kiekko-Espoo 2 x 2min= 4min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Edellisessä Kiekko-Espoo-kohtaamisessa kunnolla tukkapöllyä kotikaukalossaan saanut Titaanit lähti kahden perättäisen voiton mukanaan tuoman hyvän itseluottamuksen turvin haastamaan kivikovaa vastustajaansa sekä samalla makselemaan vajaan kuukauden takaisia kalavelkojaan korkojen kera takaisin.

Kyseinen suunnitelma karahti kuitenkin ikävällä tavalla kiville, sillä espoolaisisännät eivät olleet paljoa hövelimmällä tuulella Metro Areenallaan, vaan paukuttivat punanuttuja kylmästi päin näköä heti avauserästä lähtien.

Titaanien oli lopulta tyytyminen selkeään 7-2-tappioon, joka ei liiemmin nokan koputtamisen aihetta kotkalaisille jälkikäteen jättänyt.

– Kuten tuloksesta näkee, oli Kiekko-Espoo tänään selvästi parempi osapuoli kaukalossa ja se on myös selkeästi paras vastustaja, jonka olemme tässä sarjassa kohdanneet, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Vaikka punanuttujen olikin parin voittoisan ottelun jälkeen maisteleva tappion karvasta kalkkia, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että kotkalaisten olisi työnnettävä pää häpeästä syvälle pensaaseen.

– Ei meidän tarvitse esitystämme millään muotoa hävetä, etenkin kun katsoo kuinka paljon meillä oli vielä A-ikäisiä pelaajia mukana, jotka suorittivat oman leiviskänsä ihan kelvollisesti, viittasi Iltola muun muassa debyyttinsä kuluvan kauden osalta titaanipaidassa tehneisiin Elias Huoviseen ja Johannes Hakuliin.

Punanuttujen oli tarkoitus pelata Espoon perjantaissa puolutusvoittoista jääkiekkoa sekä iskeä paikan tullen terävästi vastaan ja siinä vieraat osittain avauserässä onnistuivatkin.

Harmi vain, ettei Kiekko-Espoon maalivahti Jani Nieminen ollut yllätettävissä, kun taas muutama kallis virhe sai puolestaan maaliverkon pöllyämään pariin otteeseen titaanikollega Niilo Pussisen selän takana.

– Lähdimme normaalista poiketen hivenen varovaisemmalla pelitaktiikalla liikkeelle, sillä tiesimme kaverin vaarallisuuden, ”Illi” selvensi kärmeskeitoksensa ainesosia.

Ylivoimalla avausmaalin sivaltaneen Konsta Kosusen ja karmealla pommilla aivan vasempaan yläkulmaan kiekon lämänneen Juuso Hämäläisen osumien turvin kahden maalin karkumatkalle ampaisseen Kiekko-Espoon rentoa pelaamista avitti toisen erän viidennellä minuutilla syntynyt Rudi Maarnin 3-0-osuma.

Kolmannen takaiskun jälkeen myös Titaanit pääsi selkeästi paremmin peliin mukaan ja sen myötä toinen erä oli kokonaisuudessaan pelin tasaisin sekä samalla myös tapahtumarikkain.

– Toinen erä oli kauttaaltaan meidän parasta pelaamistamme – etenkin 3-0-maalin jälkeen nostimme karvaustamme sekä aloimme pelata rohkeammin ja se toimikin varsin hyvin, Iltola kommentoi.

Ajassa 33:40 näki lopulta päivänvalonsa vieraiden ensimmäinen rysä, kun Panu Laitisen vahva karvaus tuotti tulosta ja mies pääsi syöttämään kiekon maalin eteen parkkeeranneelle Hakulille, jonka suora jatkolaukaus venytti verkko Niemisen selän takana.

Hakulin titaaniuran ”esikoisen” jälkeen Titaanit kuitenkin nukahti yhden ainoan kerran ja tämän hetken käytti hyväkseen Ilmari Pitkänen, joka ei läpiajossaan jättänyt kotkalaishäkkäri Pussiselle mahdollisuuksia torjuntaan.

Kotkalaiset kuitenkin kuittasivat Pitkäsen 4-1-maalin vielä ennen summerin soimista, kun Markus Salminen ja Mikke Lempiäinen petasivat tekopaikan Jere Koikkalaiselle, jonka tulinen rannelaukaus lennätti telkän pönttöön sekä punanutut iskuetäisyydeltä toiselle erätauolle.

”Virheitä ei kärkiporukoita vastaan saisi montaa tehdä”

Titaanivalmennus pumppasi tauon aikana lisää ilmaan miehistönsä keuhkoihin ja valoi uskoa siitä, että nousu tasa- sekä johtotilanteeseen on vielä täysin mahdollista.

Lopullisesti kyseiset ilmat iskettiin punanuttujen taisteluilmeestä pihalle kuitenkin reilun neljän minuutin tahkoamisen jälkeen, kun Matias Nisula täräytti isäntien illan toisella ylivoimaosumalla eron jälleen kolmeen maaliin ja pelin käytännössä selväksi.

– Toisella erätauolla uskomme oli vielä kova, että homma kääntyy, mutta kolmas erä ei sitten oikein tuottanut meille enää mitään ja numerot repesivät sitten lopussa pelitapahtumiin nähden hieman liian suuriksi, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Titaanien kannalta kirveleväksi Nisulan 5-2-maalin teki se, että vain hetkeä aiemmin oli Panu Laitisella ollut loistotontti kaventaa ero yhteen osumaan, mutta vahvasti kiekon eteen kamppailun aikana kroppaansa siirrellyt Jani Nieminen teki kuitenkin kotkalaishyökkääjän aikeen turhaksi komealla torjunnallaan.

– Meillä oli pelissä omat etsikkoaikamme, mutta emme onnistuneet hyvistä paikoista laittamaan kiekkoa riittävän kovalla prosentilla sisään – varsinkin se hukkaamamme tontti 4-2-tilanteessa, jonka jälkeen kaveri iski vastahyökkäyksestä viiden maalinsa, oli todella harmittava, ”Illi” harmitteli.

Vaikka maaliero oli Titaanien kannalta katsottuna varsin iso, eivät kotkalaiset kuitenkaan suostuneet myymään nahkaansa halvalla, vaan taistelivat loppuun asti vahvempana ollutta isäntäänsä vastaan.

Se kävi punanutuille kuitenkin harvinaisen selväksi, mikä on ero jos teet pienen arviointi- tahi sijoittumisvirheen Kiekko-Espoon kaltaista kärkijoukkuetta vastaan, kun taas jos vastassa olisi vaikkapa sarjajumbo Muik Hockey.

– Sehän on ihan selvä asia, ettei niitä virheitä kärkiporukoita vastaan saisi montaa tehdä, sillä ne näkyvät yleensä valotaululla, myönsi myös titaaniluotsi Iltola.

Rudi Maarnin ajassa 52:29 sooloilema 6-2-maali oli hyvä esimerkki siitä, että pienikin virhe yleensä kostautuu kovaa vastustajaa vastaan aina isosti ja samaa voi sanoa niin ikään Tommi Takaveräjän loppulukemiksi sinetöimästä 7-2-osumasta.

Titaanipelaajat olivat kummassakin osumassa hivenen jäljessä vihulaisiaan ja nämä muutamat kymmenysten erot näkyivät välittömästi karulla tavalla Metro Areenan valotaululla.

– Kiekko-Espoon kurinalainen puolustuspelaaminen ja vastavuoroisesti todella juonikas hyökkääminen monen eri variaation voimin on ihailtavaa katseltavaa, kehaisi ”Illi” perjantai-illan vastustajan pelaamista.

Suurinumeroisen tappion myötä Titaanit joutui antamaan sarjataulukossa tilaa Porvoon Huntersille, joka kipusi punanuttujen edelle 7. sijalle paremman maalieronsa turvin.

Kotkalaisille tarjoutuu kuitenkin varsin nopeaan tahtiin mahdollisuus parannella uudelleen asemiaan sarjassa, sillä tuleva viikko tarjoilee punanutuille niin vieras- kuin kotiottelunkin huumaa.

– Katsotaan saisimmeko keskiviikoksi Järvenpäähän edes osan tänään sivussa erinäisten syiden takia olleista pelaajistamme takaisin kehiin, niputti Iltola tarinatuokionsa loppukaneetiksi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon keskiviikkona (13.11.), kun punanutut matkustavat Järvenpäähän, jossa majaansa pitävä Haukat isännöi K-Rauta Areenalla kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.