”Kuin kahvihetkeltä konsanaan”

23.11.2019

Eppu Oksasen johtama S-Kiekko oli tyly vieras KSOY Areenalla, seinäjokisten antaessa punanutuille pahemman luokan kylvetyksen 4-8-lukemiin päättyneessä kamppailussa.
Eppu Oksasen johtama S-Kiekko oli tyly vieras KSOY Areenalla, seinäjokisten antaessa punanutuille pahemman luokan kylvetyksen 4-8-lukemiin päättyneessä kamppailussa.
Kotiottelun 23.11.2019 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 23.11.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Marraskuu, tuo vuoden synkin ja masentavin aika on napannut pahanlaisen kuristusotteen myös Kotkan Titaaneista. Viimeisin osoitus tästä saatiin lauantai-iltana, kun KSOY Areenalla Suomi-sarjakamppailun merkeissä vieraillut S-Kiekko näytti punanutuille pelaamisen mallia ja vei lopulta nimiinsä selkeän sekä varsin helpohkon voiton maalein 4-8 (1-3, 2-3, 1-2).

Titaanit – S-Kiekko 4-8 (1-3, 2-3, 1-2)

00:45 0-1 Santtu Salminen (Eppu Oksanen, Mikko Saikkonen)
02:22 1-1 Leevi Pekkarinen (Kalle Kolehmainen, Petteri Paajanen) YV
03:16 1-2 Jukka Saikkonen (Janne Pirttimäki, Santtu Salminen)
04:06 1-3 Elias Märijärvi (Eemeli Alanen, Jesper Peltola) YV
20:53 1-4 Johannes Pinta (Jesper Peltola, Elias Märijärvi) YV
30:24 1-5 Santtu Salminen (Eppu Oksanen, Lauri Haimakainen) VoM
31:44 2-5 Mikke Lempiäinen (Petteri Paajanen, Leevi Pekkarinen)
33:25 2-6 Daniil Hamunen (Johannes Pinta)
37:41 3-6 Elmeri Kotro (Erkka Huttunen, Markus Salminen)
55:15 3-7 Tomi Poikonen TM
58:44 3-8 Santtu Salminen (Janne Pirttimäki, Lauri Haimakainen)
59:50 4-8 Santeri Salminen (Panu Laitinen, Kalle Kolehmainen)

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 9+5+0= 14 torjuntaa (vaihto 33:25 / 2-6)
Titaanit – Santeri Levänen 0+1+4= 5 torjuntaa (poissa 54:26-55:15)

S-Kiekko – Juho Niku 17+6+14= 37 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
S-Kiekko 4 x 2min + 1 x 10min= 18min

Silloin kun hommat eivät toimi ja peli ei kulje, haetaan helposti syitä kaikesta mahdollisesti paitsi omasta itsestään.

Lauantaisen peliesityksen jälkeen titaanileirissä syyttävä sormi oli jokaisen punanutun kuitenkin jopa yllättävän helppoa kohdistaa omaa itseä kohti, sillä valmistautuminen otteluun sekä pelaaminen ylipäänsä meni kautta linjan täysin vihkoon.

Vierasjoukkue S-Kiekon KSOY Areenalta hakeman 4-8-vierasvoiton jälkimainingeissa erittäin turhautuneena aatoksiaan sanoiksi purkanut Mika Iltola ei juuri itseään saati pelaajiaan kritiikiltä säästellyt.

– Valmentajahan vikahan se aina on, kunnet saa joukkuettasi koutsattua ja valmistettua riittävän hyvin peliin, Iltola totesi.

– En ole koskaan aiemmin valmennusurani aikana tehnyt näin paljon etukäteistöitä sekä yrittänyt selventää joukkueelleni miten tuleva vastustaja pelaa, mihin meidän pitää reagoida, mistä kautta pitää päästä sisään hyökkäysalueelle ja miten meidän tulee pelata, mutta silti tekemisemme oli ihan täyttä paskaa!

– Ehdin jo pelin aikana miettiä, että olisiko minun sittenkin pitänyt käyttää käänteispsykologiaa ja sanoa pelaajille juuri päinvastaisia asioita pelillisistä jutuista, sillä toteutus kaukalossa oli kaikkea muuta kuin ohjeistamani, ”Illi” sanaili.

Jos oli kokenut kotkalaisluotsi pettynyt omaan aikaansaannokseensa, niin eipä pelaajistonkaan puolella ollut aiheita hurraa-huutoihin.

– Kysyin joukkueelta pelin päättymisen jälkeen, että miten tulitte tänään otteluun ja kerroin myös välittömästi vastauksen kysymykseeni... kuin kahvihetkeltä konsanaan, Iltola täräytti.

– Miettikää ihan oikeasti millä tavoilla olette valmistautuneet tähän otteluun ja mikä on teidän vastuu tässä kaikessa – kyllä tässä on nyt iso peiliin katsomisen paikka itse kullakin!

Täystyrmäys reilussa neljässä minuutissa

Ottelun panos ja sen tärkeysaste olivat ennakkoasetelmien perusteella täysin selvät, mutta Titaanit ei näihin pystynyt tällä haavaa vastaamaan edes vähää alusta.

Vierailija S-Kiekko sen sijaan pystyi ja takoi reilussa neljässä minuutissa luun niin syvälle punanuttujen kurkkuihin, ettei se sieltä enää kunnolla jäljelle jääneiden peliminuuttien aikana pois lähtenyt.

Vaikka isännät onnistuivatkin Leevi Pekkarisen ylivoimalla sivaltaman täysosuman turvin vielä tasoittamaan pelin 1-1-lukemiin, ei se jäänyt lopulta kuin laihaksi lohduksi seinäjokisten takoessa Santtu Salmisen, Jukka Saikkosen, Elias Märijärven ja Johannes Pinnan johdolla kamppailun puoliväliin mennessä eron neljän maalin mittaiseksi.

– S-Kiekko oli tänään valmis pelaamaan, tekemään töitä ja taistelemaan – se näkyi heti alusta lähtien pelitapahtumissa, jonka myötä he ottivat täysin ansaitun voiton, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola myrtyneenä.

– Ottelun voittotaistelu lipesi käsistämme jo ensimmäisessä erässä, eikä lopun hetkittäin piristyminen sitä enää muuksi muuttanut.

Kotkalaismaalilla aloittanut, mutta kenttäpelaajien tavoin heikohkosti esiintynyt Niilo Pussinen vaihdettiin lopulta pois veräjältään ajassa 33:25 syntyneen Daniil Hamusen 2-6-maalin jälkeen, jonka myötä Santeri Levänenkin pääsi näyttämään torjuntataitojaan kotijoukkueen tavoin seinäjokisia tyrmäystippoja nauttineelle kotkalaisyleisölle.

Titaanit sai vielä toisen erän lopussa pienen toivonkipinän lepattamaan, kun Elmeri Kotro kavensi 3-6-kihauksellaan maalilukemia samaan tyyliin ohjaamalla, kuin millä Mikke Lempiäinen oli tehnyt aiemmin isäntien toisen osuman, muttei se totuutta silti enää toisenlaiseksi muokannut.

S-Kiekon keskityttyä päätöserässä lähinnä turvaamaan johtoaan tarkasti puolustamalla, hakkasi Titaanit epätoivoisesti päätä seinään, kunnes Tomi Poikonen pisti homman lopullisesti pakettiin tyhjiin uittamallaan 3-7-osumalla.

Kun vielä Santtu Salminen täydensi kypärätemppunsa kamppailun toiseksi viimeisellä minuutilla, sai miehen sukunimikaima Titaaneista eli Santeri Salminen sinetöidä 10 sekuntia ennen täyttä aikaa loppulukemiksi paljon puhuvat 4-8.

Punanuttujen päävalmentaja Iltolan mukaan neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen ajautunut ja sitä myöten paikkansa pudotuspeliviivan päällä menettänyt kotkalaisjoukkue kaipaa nyt totaalista herätystä sekä ennen kaikkea kilpailua pelipaikoista, jotteivät peliminuutit tulisi eteen kuin se kuuluisa Manun illallinen.

– Kaikki eivät ole satasella matkassa mukana ja ihan jo sen takia odotan, että saisimme sairastupamme tyhjäksi sekä kunnollisen kilpailutilanteen pelipaikoista taas päälle, titaanipiiskuri murahti loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (29.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!