Pienin askelin kurssia kääntämään

28.11.2019

Vertti Vuoksiala ja muu titaanimiehistö pyrkivät viikonlopun Hunters- ja HCIK-kotikoitosten avulla kääntämään tappiokurimuksessa luisuvan kelkkansa takaisin voittoisille urille.
Vertti Vuoksiala ja muu titaanimiehistö pyrkivät viikonlopun Hunters- ja HCIK-kotikoitosten avulla kääntämään tappiokurimuksessa luisuvan kelkkansa takaisin voittoisille urille.

Pienimuotoiseen tappiokurimukseen viimeisimpien kierrosten aikana ajautunut Kotkan Titaanit pyrkii tulevana viikonloppuna kääntämään kurssinsa perusasioiden kautta. Punanuttujen päämäärää vaikeuttavat mitä suurimmissa määrin KSOY Areenalla vieraaksi saapuvat Porvoon Hunters ja HC Indians Kaarina, joista kumpikin haluaa aivan varmasti kepittää isäntänsä sekä parannella näin omia asemiaan Suomi-sarjakarkeloissa.

Harmaahkon marraskuun pelihommien osalta tähän mennessä tarponut Titaanit koki ikävähkön pohjakosketuksen edeltävässä ottelussaan, kun Seinäjoelta Kotkaan saapunut S-Kiekko pyöritteli punanuttuja lähes mielin määrin ja kairasi lopulta pisteet mukaansa selvällä neljän maalin marginaalilla.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli rökälemäisen kotitappion jälkeen todella tyytymätön niin omaan kuin pelaajiensakin toimintaan, jonka myötä kokenut kiekkomies vakuutti asioiden saavan pikaisen muutoksen.

– Kyllähän se [S-Kiekolle kärsitty tappio] kieltämättä miettimään laittoi, Iltola toteaa.

Titaanipiiskurin tekemän ajatustyön seurauksena kotkalaiset kokoontuivat viikon alussa pyhimpään paikkaansa eli joukkueen pukuhuoneeseen, kävivät hieman asioita läpi ja alkoivat jälleen paiskia hommia, jottei vastaava mahalasku pääsisi enää toistumaan.

– Olemme tässä nyt kuluvan viikon ajan työstäneet joukkueen kanssa henkisen puolen asioita sekä kokeilleet myös jääharjoituksissa vähän erilaisia juttuja, jotka toivottavasti piristävät itse kunkin tekemistä, Iltola kommentoi.

Mennyt on kuitenkin jo mennyttä, eivätkö tulokset enää muuksi muutu, jonka myötä kotkalaisleirissä onkin viime viikonlopun tapahtumista pyritty ottamaan saatu oppi mukaan ja käännetty katseet jo tiukasti kohti tulevia koitoksia.

– Turha tässä on sen enempää tarkertua menneeseen ja jäädä sitä liikaa murehtimaan, vaan tärkeämpää on mennä eteenpäin sekä pyrkiä pienin askelin taas parantamaan suorittamista, ”Illi” naulaa.

– Meidän pitää nyt vain yhdessä luoda takaisin se ilmapiiri, joka oli vielä hetki sitten vallalla, sillä kukaan muu ei meidän puolestamme tule jatkossakaan pelejä voittamaan.

Titaanit on tuloksellisesti heikosti sujuneen neljän edellispelin jaksonsa myötä ehtinyt jo valahtaa himoitsemansa pudotuspeliviivan alapuolelle (9. sijalle), joskin eroa viivan päälle on vain yksi vaivainen piste.

Kotkalaiskäskyttäjä Iltolan mukaan joukkueen asettama tavoite pääsystä pudotuspeleihin ei ole muuttunut yhtikäs mihinkään, mutta nyt punanuttujen pitää ensiksi saada oma tekeminen takaisin sellaiselle tasolle, jonka voimin pelejä pystytään taas voittamaan.

– Eivätköhän kaikki tiedosta sen, että kasvot pitää niin koti- kuin suurenkin yleisön edessä taas pestä, titaaniluotsi tokaisee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Voittamalla saamme totta kai taas lisää pisteitä plakkariimme ja voimme parantaa sijoitustamme sarjassa, mutta tällä hetkellä ensisijainen tavoite on palauttaa takaisin se hyvä tekemisen taso, jolla vielä tovi sitten hommia paiskimme.

”Pyrimme kotikaukalossa aina laittamaan kaikkemme likoon ja antamaan parhaamme”

Jos on Titaaneille tuottanut päänvaivaa pisteiden kerääminen kuluneen marraskuun aikana, niin kovin paljoa jos yhtään kyseinen homma tuskin helpottuu tulevissakaan otteluissa.

Vaikka punanutut pääsevätkin metsästämään täkypussukkaansa täydennystä edessä olevan viikonlopun aikana kotikaukalostaan käsin, eivät sinne saapuvat vierailijat varmasti tule antamaan isännilleen mitään ilmaiseksi.

Erityisesti perjantaisessa ”paikalliskamppailussa” Titaanien nykyvireen testaava Porvoon Hunters on viime aikoina ollut sen verran vahvassa lennossa, että kotkalaiset saavat oikeasti iskeä parastaan pöytään, jotta Mikko Juutilaisen luotsaama metsästäjämiehistö laitetaan polvilleen.

– Hunters on hyvä ja taitava vastustaja, joka pyrkii pelaamaan nopeaa sekä suoraviivaista jääkiekkoa, kehaisee Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Viimeisistä 10 ottelusta peräti kahdeksan voittanut ja niiden avulla Suomi-sarjataulukossa jo 6. sijalle kivunneet porvoolaiset ovat vaisuhkon kauden alun jälkeen nousseet kutakuinkin tasolleen, mutta siitä huolimatta titaanileirissä ei aiota lähteä kuvia KSOY Areenan kapeassa kaukalossa kumartelemaan.

– Vaikka Huntersin alkukausi lähtikin hieman heikosti liikkeelle, on kyseessä mielestäni ihan Suomi-sarjan terävimpään kärkeen kuuluva joukkue, josta viime aikojen lukuisat voitot käyvät hyvänä osoitteena, sanoo Iltola.

– Siitä huolimatta haluan muistuttaa, että tässä sarjassa jokainen joukkue kykenee hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa ja vastavuoroisesti myös huonona häviämään kenelle tahansa.

Vuorenvarmasti tunteikkaan ”paikallisväännön” jälkeen Titaaneilla on heti seuraavana päivänä vuorossa toinen etukäteen visainen kanto kaskettavaksi, sillä Kotkaan saapuu edeltävissä otteluissaan voittojen makuun päässyt HC Indians Kaarina eli tuttavallisemmin HCIK.

Kuluvan sesongin aikana punanutuille vielä hivenen mystinen intiaaniheimo tuskin tahtoo matkaille montaa sataa kilometriä turhan päiten saati katkaista orastavaa voittoputkeaan, jotta Mika Palmroosin valmentama kaarinalaismiehistö kykenisi nousemaan pois sarjataulukon pohjasijoituksilta (15.).

– HCIK:sta en tällä haavaa kykene paljoa etukäteen sanomaan – ei ole ainakaan minulle kovin tuttu vastustaja, vaikka hieman olenkin ehtinyt heidän pelaamistaan ottelutallenteilta katsella, ”Illi” tokaisee.

– Tuskinpa HCIK kuitenkaan meille mikään helppo vastus on, vaikka he sarjassa toiseksi viimeisenä ovatkin.

Titaanien näkökulmasta katsottua edessä olevan viikonlopun aikana on kotkalaisille tarjolla kuusi lisäpistettä, jotka pitäisi siis oman tekemisen avulla ottaa, eikä vain olettaa pelkällä paikalle saapumisella hommien lutviutuvan halutulla tavalla.

Punanuttukäskyttäjä Iltola lupaileekin omiensa olevan jälleen riittävän hyvässä tikissä, jotta KSOY Areenan lehtereille saapuva yleisö näkisi taas haluamaansa viihdyttävää titaanikiekkoa.

– Edellisen kotipelin esitys oli meiltä valitettavan huono ja pahoittelut vielä siitä, Iltola sanailee.

– Kyllä me kuitenkin pyrimme kotikaukalossa aina laittamaan kaikkemme likoon ja antamaan parhaamme pelejä katsomaan saapuville, joiden tukea tulemme myös edessä olevan viikonlopun aikana taas tarvitsemaan.

Titaanien ja Huntersin välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (29.11.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (30.11.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan kaarinalaisvierailija HCIK:n kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!