Tehoton Titaanit taipui Huntersille

29.11.2019

Kotkassa perjantaina vieraillut ja tehokkaasti esiintynyt Hunters aiheutti maalinteon vaikeuden kanssa tällä hetkellä tuskaileville punanutuille jo viidennen perättäisen tappion.
Kotkassa perjantaina vieraillut ja tehokkaasti esiintynyt Hunters aiheutti maalinteon vaikeuden kanssa tällä hetkellä tuskaileville punanutuille jo viidennen perättäisen tappion.
Kotiottelun 29.11.2019 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 29.11.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Synkkä marraskuu sai Kotkan Titaanien osalta perjantai-iltana jatkoa, sillä punanutut kärsivät jo viidennen perättäisen tappionsa jääkiekkoilun Suomi-sarjassa. Tällä kertaa kotkalaisia kävi KSOY Areenalla kurmoottamassa Porvoon Hunters, jonka terävyys maalipaikoissa oli 3-6 (0-1, 2-3, 1-2) –lukemin häviöön taipuneelle titaanimiehistölle lopulta liian kova pala purtavaksi.

Titaanit – Hunters 3-6 (0-1, 2-3, 1-2)

19:36 0-1 Teemu Väisänen (Teemu Mielonen)
30:39 0-2 Patrik Mallenius (Miika Runsala, Juuso Järvinen)
34:04 0-3 Ville Österman (Teemu Väisänen, Patrik Mallenius) YV
35:09 1-3 Jere Koikkalainen (Kalle Kolehmainen, Santeri Levänen)
36:10 2-3 Santeri Salminen (Santeri Kunttu, Petteri Paajanen)

37:14 2-4 Jevgeni Soloviev (Juuso Järvinen, Nico Björkbacka) VoM
44:41 2-5 Jevgeni Soloviev (Miika Runsala, Patrik Mallenius)
55:18 3-5 Santeri Salminen (Markus Salminen, Ville Myyryläinen)
59:55 3-6 Jevgeni Soloviev (Patrik Mallenius, Teemu Mielonen) TM

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 4+5+2= 11 torjuntaa (poissa 58:47-59:55)
Hunters – Lari Kukkohovi 15+10+6= 31 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
Hunters 5 x 2min= 10min

Marraskuinen masentava räntäsade sekä mielet varsin matalalle vetävä tappioputki. Siinä tämänhetkinen tilanne Titaanien näkökulmasta katsottuna.

Viimeisin kolaus punanuttujen kolhittuun kilpeen saatiin perjantai-iltana KSOY Areenalla, jossa vajaat 300 katsojaa sai nähdä todella tehokkaan vierasjoukkue Porvoon Huntersin sekä maalinteon vaikeuden kanssa tuskailevan isäntämiehistön.

Kuvaavaa 3-6-lukemiin lopulta päättyneessä taistossa oli eittämättä se, että Titaanit vei peliä ja hallitsi kiekkoa, mutta 31 kertaa torjuneen porvoolaisveskari Lari Kukkohovin vartioimaan maaliin asti se ei sitä onnistunut riittävän montaa kertaa toimittamaan.

Vastavuoroisesti taas omiensa hallintajaksojen myötä varsin kylmissään oman uuninsa suulla värjötellyt Santeri Levänen (11 torjuntaa) sai torjuttavakseen vetoja vain harvakseltaan ja yleensä, kun niitä kohti maalia tuli, olivat ne aina todella vaarallisia.

– Tyytyväinen olen pelilliseen hallintaamme, mutta eipä se silti hirveämmin lohduta, kun pistepussi ei ottelun päättymisen jälkeen saa lisätäytettä, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Joudumme tällä hetkellä tekemään todella suuren työmäärän yhden maalin eteen ja se ei nyt vain tuota riittävästi tulosta.

Kamppailun avauserä oli kuin koko ottelu pienoiskoossa – Titaanit myllytti, loi tilanteita, laukoi kiekko laseihin, seinille ja välillä myös päin Kukkohovia, mutta punalamppua kotkalaiset eivät onnistuneet sytyttämään edes vahingossa.

Kolmella kentällisellä Kotkassa liikkeellä ollut Hunters taas keskittyi puolustamaan ja iskemään vastaan, joista yksi tuotti myös 24 sekuntia ennen erätaukoa tulosta, kun Teemu Väisänen pääsi ylivoimahyökkäyksen seurauksena piiskaamaan kumimuikun Leväsen tukkimaan titaanirysään.

Myös toinen erän noudatteli hyvin pitkälti aiemman kaavaa, joskin peli tasoittui nyt selvästi. Maalintekemiseen se ei kuitenkaan tuonut muutosta, sillä Hunters vei edelleen kyseistä osa-aluetta nimiinsä varsin selkeällä erolla isäntiinsä nähden.

Punanuttujen onnistuikin päästä tulostaululle vasta vieraiden Patrik Malleniuksen sekä Ville Österholmin osumien jälkeen, kun ensiksi Jere Koikkalainen laukoi ranteella takapesään ja seuraavassa vaihdossa Santeri Salminen ohjasi etunimikaimansa Santeri Kuntun syötön häkkiin.

Nopeaan tahtiin taas porvoolaisten iholle ampaissut Titaanit sortui kuitenkin liialliseen innokkuuteen ja ylihyökkäämiseen, jonka Hunters kuittasi Jevgeni Solovievin komealla laukauksella aivan kotkalaismaalin kattoon.

”Pelin taakse ei voi mennä piiloon”

Kahden maalin takaa-ajoasema osoittautui Titaaneille lopulta liian vaikeasti saavutettavaksi asiaksi viimeisen kaksikymppisen aikana, eikä punanuttujen kirivaihteen sisään laittamista helpottanut yhtään Jevgeni Solovievin titaanipelaajan harhasyötön seurauksena ajassa 44:41 taituroima 2-5-täysosuma.

Kyseinen kihaus oikeastaan tappoi pelin, sillä Huntersin puolustaessa säntillisesti omaa päätään, ei Titaanit tuntunut oikein millään saavan kunnollista loppurutista käyntiin.

Vasta vajaat viisi minuuttia ennen päätössummerin soimista Ville Myyryläisen loistopassista pelivälineen häkkiin juntanneen Santeri Salmisen 3-5-kavennuksen jälkeen nähtiin oikeastaan kunnollinen kotkalaisrykäisy, mutta Leevi Pekkarisen ylärimakutia lähemmäs maalintekoa punanutut eivät enää päässeet.

Viimeisen niitin kahinalle kävikin vain viisi sekuntia ennen täyttä aikaa uittamassa tyhjänä ammottaneeseen kotkalaispömpeliin porvoolaishyökkääjä Soloviev, joka täydensi näin kypärätemppunsa loppulukemiksi jääneen 3-6-maalin myötä.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli pelin jälkimainingeissa varsin mietteliäällä tuulella, eikä ihme, sillä harvoin sitä viidennen perättäisen tappion jälkeen koutsit kärrynpyöriä heittelevät.

– Korostin pelaajille yksilön vastuuta, sillä pelin taakse ei voi mennä piiloon, vaan jokaisen on tunnettava sekä kannettava saamansa vastuu ja oltava kokoajan hereillä, vaikkei peliaikaa ottelussa ihan säännöllisesti kokoajan tulisikaan, ”Illi” sanaili.

– Kuten sanoin jo aiemmin, meidän on turha alkaa surkutella kohtaloamme – huominen ottelu tulee eteen todella nopeasti, joten meidän on nyt vain jatkettava työntekoa ja mentävä yhdessä eteenpäin.

Lauantaina Kotkaan saapuva HCIK saanee kaukalossa vastaansa ainakin jollain tapaa erilaisen punanuttumiehistön, kuin mitä Hunters tänään.

– Kokoonpanoon tulee muutoksia, tyytyi Iltola tokaisemaan loppukommentikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (30.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu HC Indians Kaarina.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!