Tyylistä viis – paluu voittokantaan on tosiasia!

30.11.2019

Titaanisentteri Santeri Salminen on juuri hetkeä aiemmin taiteillut HCIK-ottelun voittomaaliksi lopulta jääneen 4-0-ylivoimaosuman.
Titaanisentteri Santeri Salminen on juuri hetkeä aiemmin taiteillut HCIK-ottelun voittomaaliksi lopulta jääneen 4-0-ylivoimaosuman.
Kotiottelun 30.11.2019 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 30.11.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Kaikki putket katkeavat aikanaan ja niin kävi myös Kotkan Titaanien marraskuiselle tappioputkelle! Edeltävänä iltana kirvelevän häviön kokeneet punanutut nimittäin onnistuivat kepittämään KSOY Areenalla lauantaina Suomi-sarjan runkosarjakamppailun merkeissä vierailleen HC Indians Kaarinan maalein 6-3 (2-0, 3-0, 1-3), vaikkei tyyli mikään maailman komein lopulta ollutkaan.

Titaanit – HCIK 6-3 (2-0, 3-0, 1-3)

07:29 1-0 Santeri Salminen (Leevi Pekkarinen, Kalle Kolehmainen) YV
15:59 2-0 Elmeri Kotro (Mikke Lempiäinen, Erik Naroma)
20:42 3-0 Panu Laitinen (Leevi Pekkarinen)
24:49 4-0 Santeri Salminen (Ville Myyryläinen, Kalle Kolehmainen) YV VoM
36:34 5-0 Jere Koikkalainen (Elmeri Kotro)

44:22 5-1 Mikke Laurila (Toni Nurmi)
50:41 5-2 Veeti Väyrynen (Roni Hermonen)
52:50 5-3 Jesse Leppikoski (Jerry Kantola, Konsta Pöyhönen) YV
55:28 6-3 Petteri Paajanen (Kalle Kolehmainen, Panu Laitinen) YV

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 11+8+12= 31 torjuntaa
HCIK – Mikko Salmenoja 9+13+0= 22 torjuntaa (vaihto 40:00 / 5-0)
HCIK – Pontus Paakkonen 0+0+7= 7 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 1 x 2min= 2min
HCIK 7 x 2min= 14min

Viiden perättäisen tappion rasittama Titaanit lähti edellisillan Hunters-kotihäviön myötä varsin ärsytettynä lauantaiseen HCIK-kohtaamiseen, joskin taiston alkuminuutit olivat vielä varsin varovaista ja tunnustelevaa pelaamista.

Oikeastaan vasta titaanivahti Niilo Pussisen torjuman rangaistuslaukauksen jälkeen, jossa epäonnistuneena osapuolena sivuroolia näytteli HCIK-hyökkääjä Joni Leppikoski, punanuttujen pelaaminen alkoi rullata ja sen seurauksena vain 13 kenttäpelaajalla matkassa olleet vieraat putosivat isäntiensä kyydistä.

Kun vielä maalinteon tuskan kanssa marraskuun aikana painiskelleet kotkalaiset löysivät vihdoin ja viimein myös sihtinsä, joutui intiaanirysää tukkinut Mikko Salmenoja kaivamaan pelivälineen kahdesti selkänsä takaa jo ensimmäisessä erässä.

Titaanit KSOY Areenan valotaululle tinttasi reilun seitsemän minuutin tahkoamisen jälkeen komeasti ylivoimalla p-pisteen kaarelta Leevi Pekkarisen tarjoilusta laukomaan päässyt Santeri Salminen, jonka esimerkin viitoittamana lisää vettä myllyyn vielä ennen avauserän päätöstä kävi kaatamassa komean yksilösuorituksen päätteeksi kumimuikun nuottaan sujauttanut Elmeri Kotro.

Kahden maalin etulyöntiasema ei Titaanien mielestä ollut kuitenkaan vielä riittävän turvallinen paikka vaihteen vapaalle heittämiseen ja sen HCIK sai karulla tavalla huomata keskimmäisen kaksikymppisen aikana.

Punanutut nimittäin takoivat kaarinalaiset lähes keskeytyskuntoon, kun vihulaisten maaliverkkoa kävivät vuoronperään heiluttamassa Panu Laitinen, toistamiseen ylivoimalla tolppien väliin osunut Salminen sekä Kotron silkkaa seksiä olleesta syötöstä täysin tyhjiin vulkaanisen kuminpalasen painamaan päässyt Jere Koikkalainen.

Jännitysmomentti säilyi loppuun saakka

Jos oli kahden maalin johtoasema vielä ruokkinut titaanipelaajia pistämään kaikkensa likoon, jotta vajavaisella kokoonpanolla operoinut vastustaja putoaisi kelkasta, ei 5-0-tilanne sitten luonutkaan enää ihan samanlaista ”tuli persuksen alla”-fiilistä kotkalaisjoukkueeseen.

Tästä syystä kolmas erä olikin punanuttujen osalta heti alusta lähtien aikamoista pelailua ja se meinasi todellakin kostautua karulla tavalla, sillä Mikke Laurilan kavennuksesta hurjan vireen päälle saanut sekä sen myötä osuma kerrallaan eroa umpeen kuronut HCIK säikäytti toden teolla niin kotijoukkueen kuin paikalle saapuneen yleisönkin.

Peli oli täysin yhtäkkiä 5-3-tilanteesta Veeti Väyrysen sekä Joni Leppikosken onnistuttua iskemään peliväline vuorotellen ohi titaanimaalia vartioineen Niilo Pussisen ja se veti ilmeet varsin vakaviksi isäntien vaihtoaitiossa.

Sydämet ehtivät jopa kertaalleen pompata ainakin katsomon puolella jo kurkkuun, kun kaarinalaiset tinttasivat hetki Leppikosken ylivoimakavennuksesta kiekon kotkalaismaalin ylärimaan, mutta sen lähemmäs maalintekoa vieraat eivät enää luojan kiitos päässeet.

Titaanit sitä vastoin pisti pelin pakettiin lopulta vajaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun punanuttujen tehokkaasti operoinut ykkösylivoimakentällinen petasi puolustaja Petteri Paajaselle väylän nousta kiekon kanssa sota-alueelle ja kirjata sitä myöten nimensä maalintekijöiden armoitettuun listaukseen.

Paajasen väkisin sisään HCIK-maalille kolmanteen erään vaihdetun Pontus Paakkosen suojien välistä survoma 6-3-täysosuma jäi täten ottelun viimeiseksi, joka tiesi sitä, että Titaanien tappioputki sanoi naps ja samalla kotkalaiset nousivat myös takaisin pudotuspeliviivan päälle päivää paistattelemaan.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli kamppailun päättymisen jälkeen varsin huojentunut mies, vaikkei kotkalaiskäskyttäjää omiensa pelaamisen taso liiemmin tyydyttänytkään.

– Kyllähän se kieltämättä tuntuu hyvältä, että saimme lyötyä tappioputkemme vihdoin poikki, Iltola kommentoi.

– Tärkeintä tässä illassa oli kolmen sarjapisteen ja voiton ottaminen, muttei tämä temppu silti mitään hurraa-huutoja aiheuta.

Iltolan mukaan Titaanit ei päässyt kuin ajoittain perjantai-illan Hunters-kohtaamisessa nähdylle pelilliselle tasolle, mutta siitä huolimatta paluu voittokantaan mahdollistui hieman kehnommallakin kokonaissuorituksella.

– Tämän illan pelihän ei mikään kovin kummoinen lopulta ollut – itseasiassa vähän sellainen pakkopullan syömisen fiilis jäi, kiitos vastustajan vajaan rosterin, siitä päällimmäisenä mieleen, ”Illi” tokaisi.

– Eilen hävisimme paljon paremmalla peliesityksellä Huntersille, kuin millä tänään onnistuimme HCIK:n voittamaan.

Peli näytti jo käytännössä taputellulta 40 minuutin jälkeen, mutta loppuun asti taistellut HCIK pani kolmannessa erässä uinailleet punanutut vielä oikeasti tekemään töitä ja ansaitsemaan voittonsa.

– Päätöserän nukahtaminen oli aika klassinen tapaus, vaikka kuinka yritimmekin kopissa ennen jäälle paluuta toitottaa, että pyritään vielä parantamaan tekemistä ja pelaamista, tyytyi titaaniluotsi toteamaan.

Vaikkei Titaanien pelillinen anti ollutkaan mikään kovin häävi, ei sitä tule enää kukaan muistamaan kuukauden päästä. Sen sijaan sillä saadut kolme sarjapistettä jäävät muistiin, jotka punanutut onnistuivat itselleen kairaamaan varsinkin vahvan erikoistilannepelaamisensa ansiosta.

– Ykkösylivoimakentällisemme oli tänään tehokas ja siihen pitää olla ehdottoman tyytyväinen, myhäili Iltola yhteensä kolme pakkopeliosumaa värkänneestä viisikostaan.

Kotkalaiskäskyttäjä halusi lisäksi kehua nimeltä erityisesti puolustajaparina kaukalossa häärivän Kalle Kolehmaisen (0+3) ja Petteri Paajasen (1+0) tekemistä.

– Mieltä lämmittää tällä hetkellä eritoten parivaljakko Kolehmainen–Paajanen pelaaminen – he ovat löytäneet yhteisen sävelen ja selkeän työnjaon jäällä ollessaan.

Myös Hunters-taiston pienen vamman takia väliin jättänyt, mutta HCIK:n kiusaksi paluun jäälle tehnyt Elmeri Kotro (1+1) sai ”Illin” suitsutuksen osakseen.

– ”Epe” toi selkeästi lisävirtaa ja johtajuutta hyökkäykseemme, Iltola sanaili.

Titaanien onnistui siis päättää synkähkö marraskuunsa voittoisissa tunnelmissa ja se jos mikä on hyvä asia, sillä tulevana viikonloppuna punanutut kohtaavat mielenkiintoisessa ”tuplassa” Suomi-sarjan kärkijoukkue Forssan Palloseuran, jota vastaan ei mikään puolivillainen pelaaminen tule todellakaan riittämään.

– Onhan se nyt ihan selvä juttu, että voitto alla meidän on henkisesti paljon helpompaa lähteä haastamaan sarjajohtajaa, titaanipiiskuri Iltola mietiskeli.

– FPS tulee olemaan meille todella iso haaste, jota vastaan meidän pitää olla paljon parempia kuin mitä tänään olimme ja uskon kyllä siihen, että joukkue myös tekee sen tarvittavan tasonnoston.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (6.12.), kun punanuttujen vieraaksi itsenäisyyspäivän kunniaksi Kotkaan saapuu Forssan Palloseura.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 15:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!