Titaanit versus FPS – back-to-back!

5.12.2019

Nyt jos koskaan on punanuttujen iskettävä parastaan pöytään, sillä viikonlopun back-to-back –kahinoissa vastaan asettuva FPS ei tule antamaan Titaaneille yhtikäs mitään ilmaiseksi.
Nyt jos koskaan on punanuttujen iskettävä parastaan pöytään, sillä viikonlopun back-to-back –kahinoissa vastaan asettuva FPS ei tule antamaan Titaaneille yhtikäs mitään ilmaiseksi.

Kotkan Titaanit pyöräyttää joulukuun Suomi-sarjapelinsä käyntiin todella mielenkiintoisella tavalla, sillä punanutut kohtaavat perättäisinä päivinä niin koti- kuin vieraskaukalossakin vastaan asettuvan sarjajohtaja Forssan Palloseuran. Luvassa on siis keskellä kuuminta kiekkokautta käytävä pienimuotoinen ”pudotuspelisarja”, jossa kotkalaiset pääsevät oikein toden teolla testaamaan omaa iskukykyään vuorenvarmasti erittäin tunnepitoisissa kamppailuissa.

Edeltävän viikonlopun jäljiltä takaisin voittojen tielle taivaltava Titaanit kohdannee siis tulevissa koitoksissaan Suomi-sarjan tämän hetken ehdottomasti kovimman haasteen, kun sarjakärjessä viipottava Forssan Palloseura asettuu punanuttujen vastustajaksi niin perjantaisessa Suomen itsenäisyyspäivän kahinassa KSOY Areenalla kuin lauantaina Forssan jäähallissa miteltävässä kamppailussakin.

Titaanileirissä FPS:n kohtaamista perättäisinä iltoina odotetaan suurella innolla, sillä nyt jos koskaan kotkalaisille avautuu hieno tilaisuus iskeä stoppi ”pienten vihreiden miesten” lähestulkoon voitosta voittoon jyllänneen riemumarssin rattaisiin sekä samalla testata omaa iskukykyään todella laadukkaan vihulaisen kyydissä.

– Kyllä meidän täytyy FPS:n kanssa olla tulevan viikonlopun otteluissa kokoajan varpaillamme ja pystyä pelaamaan kaksi täysipainoista 60-minuuttista, mikäli tahdomme niistä saada mukaamme jotain muutakin kuin pelkkää kokemusta, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Forssalaiset voittaaksemme, on meidän pystyttävä maksamaan vaadittava hinta molempien maalien edustoilla – mustelmia pitää siis aivan varmasti antaa sekä ottaa kummassakin ottelussa.

Kuten todettua, onnistui Titaanit palaamaan edeltävässä taistossaan takaisin voittokantaan, mutta mitään suuria riemunkiljahduksia ei HCIK:sta kotikaukalossa otettu 6-3-voitto punanuttujen keskuudessa ilmoille kajauttanut.

Kotkalaiskäskyttäjä Iltolan mukaan Titaanien peliesitys kaarinalaisia vastaan ei ollut mikään paras mahdollinen ja sen myötä punanuttujen onkin parannettava tekemistään kautta linjan edessä oleviin FPS-tsembaloihin.

– Meidän on petrattava tekemistämme ihan jokaisella pelin eri osa-alueella, ”Illi” selventää näkökantaansa.

– Toki HCIK-pelissä oli haittana vähän se henkinenkin puoli, kun kaveri oli saapunut Kotkaan todella vajavaisella kokoonpanolla, mutta silti pelaamisemme oli toista erää lukuunottamatta varsin kehnoa.

Vaikkeivät titaanipelaajat saaneetkaan itsestään parasta mahdollista irti HCIK:n isäntänä, antoi intiaaniheimosta napattu päänahka varmasti lisää itseluottamusta jatkoon.

– Kaippa se voitto hieman vapautti ilmapiiriä ja antoi kaikille lisää virtaa, mutta uskomme on kokoajan ollut vahva, että kunhan vain jaksamme paiskia hommia, saamme jossain vaiheessa ansaitsemamme palkinnon.

”Me pääsemme nyt toden teolla mittaamaan oman tasomme”

Tiukasti paikasta ylempään loppusarjaan sekä pudotuspeleihin kamppaileva ja kyseisestä tavoitteesta tällä hetkellä kahden pisteen takaa-ajomatkalla oleva Titaanit ei tosiaankaan ole helpolla lisätäkyjä tulevana viikonloppuna omaan pussukkaansa poimimassa.

Siitä pitää huolen kotkalaisten vastustajaksi pohjoisamerikkalaistyylisesti perättäisinä päivinä asettuva Forssan Palloseura, joka on kuluvan syyskauden aikana käytännössä sementoinut vahvoilla otteillaan paikkansa Suomi-sarjan terävimmässä kärjessä.

Forssalaismiehistön peräsimessä tuttuun tapaan vakuuttavaa työtä tehnyt Asko Rantanen on jälleen onnistunut luotsaamaan kesällä muutoksia kokeneen miehistönsä vahvaan liitoon, jonka myötä viisi kuudesta edeltävästä ottelustaan voittanut FPS paistattelee tällä hetkellä päivää sarjataulukon piikkipaikalla.

– Asko on nyt neljättä kautta päässyt rauhassa kehittämään joukkueensa pelitapaa ja tehnyt muutenkin todella laadukasta duunia FPS:n peräsimessä, joten ei se suuri yllätys ole, että he Suomi-sarjan kärkiporukoita jälleen ovat, antaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola rehdin tunnustuksen kollegalleen Rantaselle.

Timanttisen kovan vastustajan myötä punanuttujen on pystyttävä kaivamaan omasta tekemisestään se paras mahdollinen terä irti lyhyen ajan sisään kahteen eri otteeseen, mikäli kotkalaiset mielivät kepittää vain kolme tappiota syksyn aikana kokeneen forssalaismiehistön.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan todella kypsästi ja puolustaa järkevästi viisikkona, sillä saamme vastaamme erittäin suoraviivasta sekä vauhdikasta jääkiekkoa pelaavan sarjajohtajan, ”Illi” sanailee.

Oman lisämausteensa Titaanien ja FPS:n väliseen keitokseen tuo eittämättä se, että joukkueet tosiaan kohtaavat toisensa kahdesti kutakuinkin 24 tunnin sisään, jonka myötä vastapuolen naamavärkit tulevat suurella todennäköisyydellä varsin tutuiksi ja mahdollisilta turpakäräjiltä tuskin tullaan välttymään.

– Onhan tämä mielenkiintoinen juttu ja vähän kuin sellainen “minipudotuspelisarja” keskellä kautta, joten tunnetta on varmasti yllin kyllin ilmassa niin Kotkan kuin Forssankin kiekkoilloissa, titaanipiiskuri Iltola naurahtaa.

– Me pääsemme nyt toden teolla mittaamaan oman tasomme ja onhan se nyt selvää, että jos sarjajohtajalta saat anastettua pinnoja, niin se on eittämättä aina hieno suoritus.

Titaanien ja FPS:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (6.12.) käyntiin normaalista poiketen jo kello 15:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (7.12.) punanutut matkustavat puolestaan vastavierailulle Forssan jäähalliin, jossa kello 17:00 alkavassa Suomi-sarjapelissä vastaan asettuu edellisiltana varmasti erittäin tutuksi tullut vastustaja – FPS.