Kun et saa palkintoa, ei se liiemmin lämmitä

6.12.2019

Punanuttupuolustaja Petteri Paajasen laukoma näyttävä ylivoimaosuma jäi lopulta varsin laihaksi lohduksi KSOY Areenan perjantaisessa Suomi-sarjakamppailussa.
Kotiottelun 6.12.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Suomen 102. Itsenäisyyspäivä ei tuottanut lopulta lisäpisteitä niitä kipeästi kaivanneiden punanuttujen pussukkaan. Suomi-sarjataistoa perjantain alkuillassa isännöinyt Kotkan Titaanit pelasi kyllä varsin hyvän jääkiekko-ottelun, mutta KSOY Areenalla vieraillut sarjajohtaja Forssan Palloseura oli kuitenkin isännilleen tällä kertaa liian etevä ja vei voiton nimiinsä maalein 3-5 (1-1, 1-1, 1-3).

Titaanit – FPS 3-5 (1-1, 1-1, 1-3)

11:39 1-0 Petteri Paajanen (Leevi Pekkarinen, Kalle Kolehmainen) YV
14:03 1-1 Peteris Pujats (Miku Ronkainen, Totte Moberg) YV
38:31 1-2 Veeti Vuorio (Joni Vuorela, Leevi Kannisto)
39:31 2-2 Ville Myyryläinen (Santeri Salminen, Santeri Kunttu)
40:18 2-3 Samuli Virtanen (Joona Tala, Otto Rantanen)
42:09 2-4 Veeti Vuorio (Joni Vuorela) VoM
52:01 3-4 Santeri Kunttu (Ville Myyryläinen)
59:53 3-5 Kristian Tikka TM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 11+13+13= 37 torjuntaa (poissa 59:00-59:53)
FPS – Petrus Lintonen 6+9+9= 24 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 6 x 2min= 12min
FPS 3 x 2min= 6min

Tiukkaa taistelua kilpakumppaniensa kanssa paikasta Suomi-sarjan ylempään jatkosarjaan sekä keväällä silmissä siintäviin pudotuspeleihin perjantaisessa kotikamppailussaan jatkanut Titaanit joutui jälleen pettymään todella raskaasti.

Kotkassa vieraillut sarjajohtaja-FPS osoitti kovan ja rehdin kamppailun aikana oman haavoittuvuutensa, muttei lopulta kuitenkaan suostunut antamaan Suomen historian 102. Itsenäisyyspäivän kunniaksi isännilleen muuta kuin pelkkää lämmintä kättä.

– Jos suoraan sanotaan, niin nyt vituttaa aikalailla, Titaanien päävalmentaja Mika Iltola puuskahti harmistuneena 3-5-tappiolukemiin päättyneen taiston tauottua.

– Ei kyllä lämmitä yhtään, vaikka pelasimmekin ihan kelvollisen pelin – se ei tällä hetkellä vain näy riittävän yhtikäs mihinkään.

Iltolan harmistuksen ymmärtää varsin hyvin, sillä punanutuilla oli pelin aikana jälleen kerran aivan tarpeeksi laadukkaita maalintekopaikkoja ottelun voittamiseen, mutta kotkalaisia jo monta kautta Suomi-sarjassa vaivannut perisynti eli tehottomuus nosti taas päänsä pystyyn.

– Samaa vanhaa laulua tässä saa taas veivata – jääkiekko on maalintekopeli ja se ei meiltä tunnu kuin ajoittain luonnistuvan, Iltola tokaisi.

Tasaisessa avauerässä Titaanien onnistui kuitenkin avata kahinan maalintekokarkelot, kun punanuttujen ykkösylivoima petasi komeilla siirroilla pomminvarman paikan p-pisteen kaarella päivystäneelle Petteri Paajaselle, jonka kuti suoraan syötöstä ei jättänyt FPS-vahti Petrus Lintoselle mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Forssalaiset onnistuivat hetkeä myöhemmin pistämään puntit tasoihin, kun titaanikippari Roope Lantan korkeasta mailasta saama 2+2-minuutin rangaistus koitui kotkalaisten kohtaloksi.

Titaanit ehti ennen Peteris Pujatsin survomaa 1-1-tasoitusta hukata parikin todella herkullista tonttia miesvajaalla pelatessaan, joten jo senkin puolesta vieraiden onnistuminen korpesi kotkalaismiehistöä oikein huolella.

– Tiesimme kaverin tulevan alussa jyrän lailla päälle ja saimmekin sen hienosti aisoihin omalla fiksulla pelaamisellamme, ”Illi” kommentoi.

– Mikäli olisimme avauserässä lyöneet kiekot paikoista sisään, olisi se tuonut aika paljon lisäilmaa keuhkoihimme.

”Pitääkö tuolla pukuhuoneessa soittaa trumpettia vaiko mitä?”

Kamppailun toinen erä noudatteli hyvin pitkälti aiemman kaavaa. FPS tuli jälleen alkuun kovaa päälle ja Titaanit joutui puolustuskannalle.

Isännät kuitenkin kestivät forssalaisten yritykset kerta toisensa jälkeen maalivahtinsa Niilo Pussisen johdolla, eivätkä vieraat tällä kertaa onnistuneet edes ylivoimilla siirtymään johtoasemaan.

Punanutut sitä vastoin pääsivät FPS:n painostusjaksojen välissä hyökkäilemään välillä todella vaarallisesti, mutta eipä maistunut läpiajosta maalinteko Leevi Pekkariselle saati Ville Myyryläiselle, kiitos forssalaisveskari Petrus Lintosen näyttävien torjuntojen.

– Toisen erän avauspuolikas oli aika yhtä päätä, mutta kestimme FPS:n paineen ja selvitimme pari alivoimaakin, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Titaanien selvittyä vastapuolen pesukoneesta kuivin jaloin ja saatua taas omaan peliinsä lisää terää, päättivät kotkalaiset sitten itse hölmöillä vieraat edelleen, kun FPS pääsi kääntämään nopean vastaiskun, jonka Veeti Vuorio päätti terävällä rannarilla laukomaan 1-2-osumaan.

– Onnistuimme nostamaan erän lopulla pelaamisemme tasoa todella paljon, mutta sitten yksi huolimaton poikittain pelaaminen hyökkäyssinisellä ja kaveri käänsi siitä vastaan sekä teki 1-2-maalin, Iltola summasi.

Punanutut eivät kuitenkaan takaiskusta lannistuneet, vaan löivät pelin väkisin tasoihin vain minuuttia myöhemmin, kun Santeri Salminen tarjoili ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Myyryläiselle tuhannen taalan tekopaikan, josta kotkalaishyökkääjän ei tarvinnut muuta kuin putata peliväline reppuun.

Myös kolmannen erän ensimmäiset minuutit olivat kuin toisintoja edeltävistä eristä, sillä taas kerran FPS tuli pukuhuoneesta selvästi valmiimpana kuin isäntänsä ja nyt se näkyi viimein karulla tavalla KSOY Areenan valotaululla.

Päätöserää ehdittiin nimittäin tahkota vain 18 sekuntia, kunnes punavalo paloi Pussisen selän takana. Forssalaiskippari Samuli Virtasen viivasta ja kovan maskin takaa ampuma kiekko pomppi titaanihäkkärin edessä velloneesta lihamyllystä lopulta verkon perukoille, saaden vierasvaihtoaition huutamaan ilosta suoraa huutoa.

Kun vielä jo toisessa erässä pahanteossa ollut Vuorio onnistui Joni Vuorelan 100-0-aloitusvoiton jälkeen lataamaan todellisella unelmakudilla kiekon aivan kotkalaisrysän vasempaan yläkulmaan, alkoi varmasti moni ottelua seuraamaan saapuneista 346 katsojasta jo miettiä pelin olevan selvän.

– En tiedä pitääkö tuolla pukuhuoneessa erätauoilla soittaa trumpettia vaiko mitä, jotta kaikki olisivat heti erien aluissa valmiita pelaamaan, murahti titaanipiiskuri Iltola.

– Peli ratkesi käytännössä päätöserän alun nukkumiseemme, jonka aikana FPS löi kaksi kertaa kiekon häkkiimme.

Titaanit oli tästä arvelusta kuitenkin täysin eri mieltä ja niin vain punanutut kaivoivat vielä kerran hurjan taistelutahdon päälle sekä alkoivat väen väkisin pistää vieraitaan selkä seinää vasten.

Lisää ruutia kotkalaisten aikomuksiin tuli vajaat kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa, kun tehokkaasti operoinut troika Salminen päätti värkätä 3-4-kavennusmaalin.

Ketjun maestro purki korkealla roikkukiekolla paineen omista ja laiturit hoitivat loput. Myyryläinen nappasi kumimuikun ilmasta keskialueella haltuunsa punnersi hurjalla vimmalla hyökkäyssiniviivan yli ja syötti taidokkaasti Santeri Kuntun kasvokkain FPS-vahti Lintosen kanssa.

Kunttu ei lopulta jättänyt forssalaisveskari saumoja torjuntaan, vaan piiskasi vihaisella rannekudilla telkän pönttöön ja Titaanit maalin päähän vihulaisistaan.

Jäljelle jääneiden minuuttien aikana FPS pyrki lähinnä vain jäädyttämään peliä, pelaamaan todellista nihilistilätkää ja vain purkamaan painetta omista. Tässä vieraat lopulta onnistuivat täydellisesti, mutta kaukana ei ollut, jotteivätkö punanutut olisi päässeet juhlimaan tasoitusmaalia.

Ottelun viimeinen minuutti alkoi nimittäin Titaanien aikalisällä sekä maalivahti Pussisen vaihtoaitioon vetämisellä, jonka seurauksena kuusi kaukaloon komennettua punanuttusoturia väänsivät vielä yhden mainion tekopaikan kikkapusseistaan, mutta kiekon lävähdettyä siitä ohi maalin, paketoi FPS-hyökkääjä Kristian Tikka koko show’n tyhjiin uittamallaan 3-5-kihauksella.

– Saimme kirin aikaan, tarvitun kavennuksen sekä ilman maalivahtia pelatessa vielä luotua tekopaikan tasoitukselle, mutta se jäi kuitenkin tulematta, ”Illi” harmitteli.

FPS:n haettua lopulta jokseenkin oikeutetun vierasvoiton Kotkasta, tarjoutuu Titaaneille onneksi vajaan 23 tunnin päästä mahdollisuus punttien tasoittamiseen, kun joukkueet kohtaavat lauantai-iltana sinettinsä saavan ”minipleijarisarjan” jälkimmäisessä koitoksessa toisensa legendaarisessa Forssan jäähallissa.

– Otamme huomiselle reservistä hieman lisää tuoretta kaveria mukaan kokoonpanoon ja lähdemme hakemaan revanssia Forssasta, paalutti Iltola.

– Turha meidän on mitään radikaaleja muutoksia pelaamiseemme tehdä, mutta erien aluissa on lauantaina oltava selkeästi paremmin hereillä.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (7.12.), kun punanutut matkustavat vastavierailulle Forssaan, jossa majaansa pitävä FPS isännöi Forssan jäähallissa kello 17:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.