Raahe-Kiekko rankoi virheistä

4.1.2020

Raahe-Kiekon maalia lauantai-iltaisessa koitoksessa vartioinut Patrik Koivisto osoittautui lopulta liian vaikeasti ohitettavaksi maalinteko-ongelmien kanssa painineille punanutuille.
Raahe-Kiekon maalia lauantai-iltaisessa koitoksessa vartioinut Patrik Koivisto osoittautui lopulta liian vaikeasti ohitettavaksi maalinteko-ongelmien kanssa painineille punanutuille.

Eipä riittänyt Kotkan Titaanien puristus lauantai-iltana kuin yhteen tehtyyn maaliin ja sillä harvemmin pelejä voitetaan. Suomi-sarjan runkosarjaottelua E. Helaakoski Areenalla isännöinyt Raahe-Kiekko sitä vastoin latoi tasaisen taiston aikana neljä limppua punanuttujen rysään ja piti sen myötä kaikki sarjapisteet itsellään lopulta täysin ansaitusti maalein 4-1 (0-0, 2-1, 2-0).

Raahe-Kiekko – Titaanit 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

21:37 1-0 Tommi Klemetti (Markus Still, Teemu Vääräkoski)
29:02 2-0 Markus Still VoM
34:54 2-1 Arttu Räisänen
45:16 3-1 Atte Junnila (Arttu Rautiala, Kalle Sippala) YV
56:03 4-1 Jesse Häkkinen (Kalle Sippala, Joni Suominen)

Maalivahdit:

Raahe-Kiekko – Patrik Koivisto 11+14+10= 35 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 10+6+10= 26 torjuntaa

Jäähyt:

Raahe-Kiekko 3 x 2min= 6min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Niinhän sitä aina hoetaan, että uusi vuosi ja uudet kujeet.

Titaanien ja Raahe-Kiekon välisessä kohtaamisessa kyseinen sanonta ei ikävä kyllä taaskaan pitänyt kutiaan, sillä raahelaiset nappasivat erittäin tasaisen taiston jälkeen nimiinsä jo viidennen perättäisen voiton punanutuista joukkueiden keskinäisissä Suomi-sarjakohtaamisissa kuluvan ja edelliskauden tiimoilta.

Helpolla isännät eivät tosin E. Helaakoski Areenalla vierailleita kotkalaisia tälläkään kertaa kepittäneet ja suuri ansio täyden pistepotin jäämisestä Raaheen kuuluukin eittämättä kotijoukkueen maalia tukkineelle Patrik Koivistolle, jonka 35 torjuntaa omalta osaltaan masensivat titaanipelaajien taistelutahtoa mitä pidemmälle kamppailu eteni.

– Viisikkopelaamisemme ja muutenkin tekemisemme olivat hyvällä tasolla, mutta ties monennenko kerran joudun jauhamaan tätä samaa mantraa – jos et tee omista paikoista maaleja, et voi pelejä voittaa, tokaisi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola harmistuneena.

Kun taas vastavuoroisesti punanutut tarjoilivat omilla henkilökohtaisilla virheillään liian hyviä mahdollisuuksia vastapuolelle, ei niin ikään kelvollisesti oman veräjänsä suulla esiintyneelle Niilo Pussiselle jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin kaivaa kiekkoa tasaisesti sekä toisessa että kolmannessa erässä selkänsä takaa.

– Tässä sarjassa pelit ratkeavat yleensä pieniin asioihin, jotka tänään olivat meidän tekemät virheet niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin, joiden seurauksena Raahe-Kiekko onnistui rankaisemaan meitä isolla kädellä, Iltola mietiskeli.

Titaaneilla oli niin ensimmäisessä ja varsinkin toisessa erässä omat etsikkoaikansa sekä huipputonttinsa Koiviston yllättämiseen, mutta kun kyseisessä tehtävässä ei lopulta onnistunut kuin puolustaja Arttu Räisänen, jäi saalis Raahen lauantaista erittäin laihaksi.

– Korostin joukkueelle, että meidän pitää laukoa paljon, sillä Koivisto sylkee irtokiekkoja eteensä ja niihin maalivahdin torjunnoista tuleviin paluukiekkoihin pitää olla menijöitä, punanuttupiiskuri kertasi teesejään.

– Noh... niitä ei tänään juurikaan ollut, joten tässä tulos.

”Olemme täysin oikeassa paikassa sarjataulukkoa”

Maalittoman avauserän jälkeen kotijoukkue onnistui avaamaan pelin, kun Kajaanin Hokista lainalla ollut kaksikko Tommi KlemettiMarkus Still pisti Titaanien puolustusalueella kiekon tekemään töitä ja jalat liikkeelle.

Punanuttupuolustajan epäonnistuneen purun jälkeen paineen päälle kotkalaispäätyyn saanut kaksikko sahasi lopulta näyttävästi tekopaikan Klemetille, jonka läheltä tulleeseen nostoon titaanivahti Niilo Pussiselle ei jäänyt saumoja torjuntaan.

Kun vielä avausosuman syöttänyt Still karkasi alivoiman päätteeksi kotkalaispuolustajan suoraan päin alimpana miehenä laukomasta irtokiekosta läpiajoon ja naulasi pelivälineen varmasti Pussisen ulottumattomiin, olivat vieraat yhtäkkiä kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Titaanit ei tässä kohtaa kuitenkaan suostunut vielä myymään nahkaansa halvalla ja raahelaiset joutuivatkin selkeästi puolustuskannalle, mutta maaliin asti kiekko ei tietään lopulta löytänyt kuin Arttu Räisäsen laukomana ja siinäkin Raahe-Kiekon maalia mallikkaasti tukkineelle Patrik Koivistolle sattui oikeastaan koko ottelun ainoa virhe.

Kolmanteen erään kovasti itseään pukuhuoneen suojissa pumpannut titaanimiehistö ei kauaa 2-1-tilanteesta ehtinyt ”nauttia”, sillä isännät iskivät todella kirvelevän kolmannen osuman ajassa 45:16, kun ylivoimalla suoritettu suora hyökkäys päättyi Atte Junnilan komeaan nostoon yli Pussisen vasemman olkapään.

Kyseinen 3-1-maali tuntui osittain masentavan vähän liiaksikin vieraita, sillä sen jälkeen kaukalossa mentiin pitkä tovi aivan kuten Raahe-Kiekko halusi eli sekunteja pois E. Helaakoski Areenan digitaaleista kulutellen ja päätössummerin soimista odotellen.

Titaanivalmennus yritti vielä kertaalleen reilut viisi minuuttia ennen taiston päätöstä puhaltaa omiinsa lisähenkeä aikalisän muodossa, mutta kun vain muutama vaihto sen jälkeen Jesse Häkkinen sai kunnian juntata lähietäisyydeltä lukemiksi jo 4-1, oli kamppailu ottelun voitosta tullut lopullisesti tiensä päähän.

Kevään kirvelevällä vierastappiolla avanneen Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli luonnollisesti pettynyt ottelun lopputulemaan ja varsinkin erittäinkin tuttuun ongelmaan eli omiensa heikkoon maalintekotehokkuuteen.

– Olemme mielestäni tällä hetkellä täysin oikeassa paikassa sarjataulukkoa, Iltola totesi.

– Jos taas olisimme tehneet kovemmalla prosentilla maaleja pelaamissamme peleissä, olisimme aivan varmasti ylempään jatkosarjaan oikeuttavalla sijoituksella.

Itsekin oman pelaajauransa aikana jokusenkin sodan kaukalon puolella sekä eritoten vastustajan maalin edessä ottaneen kokeneen kiekkomiehen mielestä maalintekoa pitää oikeasti haluta.

– Voin kokemuksella kertoa, että maalinteko on taidon lisäksi myös luonnekysymys, ”Illi” kommentoi.

– Mikäli oikeasti tahdot tehdä maalin, joudut maksamaan siitä hintaa ja taistelemaan ne kaukalon kovimmat metrit sota-alueelle, joista osumat suurimmissa osin syntyvät.

Painokkaasti oman näkemyksensä maalinteon syvimmästä olemuksesta julkituoneella kotkalaiskäskijällä oli samalla mielessään myös selkeä suunnitelma sen suhteen, millä keinoilla Titaanit ei tule huomisessa Oulun kamppailussa jäämään tyhjin käsin.

– Meidän pitää saada sunnuntaina ukkoa maalille ja olla valmiita lyömään ne kakkoskiekot sisään, mikäli mielimme Laser HT:n kotikaukalossaan voittaa, Iltola naulasi loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun lehdistötilaisuus on katsottavissa Raahe-Kiekon Facebook-sivulta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (5.1.), kun punanutut matkustavat Ouluun, jossa majaansa pitävä Laser HT isännöi Oulun Energia Areenalla kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.