”Kyllä meidän pitäisi alkaa voittamaan pelejä”

10.1.2020

Titaanit lähtee metsästämään tulevan viikonlopun JHT- ja Karhu HT-koitoksista lisäpisteitä plakkariinsa sekä ennen kaikkea paluuta takaisin voittokantaan paluun pelaavaan kokoonpanoon tekevän Santeri Kuntun johdolla.
Titaanit lähtee metsästämään tulevan viikonlopun JHT- ja Karhu HT-koitoksista lisäpisteitä plakkariinsa sekä ennen kaikkea paluuta takaisin voittokantaan paluun pelaavaan kokoonpanoon tekevän Santeri Kuntun johdolla.

Kuluvan kiekkovuoden kahdella vierastappiolla käyntiin polkaisseella Kotkan Titaaneilla on vielä kaikki kortit omissa käsissään Suomi-sarjan pudotuspelipaikkajaon suhteen. Se on kuitenkin selvää, että voittoja pitäisi alkaa tulla kovempaan tahtiin, sillä muuten kyseinen sauma pienenee olemattomiin, kiitos ahnaasti sitä niin ikään metsästävien kilpakumppanien.

Titaanien kiekkovuosi 2020 pyörähti edeltävänä viikonloppuna käyntiin niin sanotusti tien päällä, kun kotkalaisjoukkue maaseutumatkaili sekä siinä sivussa myös pelasi tiukat ottelut Raahessa ja Oulussa.

Punanutuilla oli kummassakin pelissä ja eritoten Laser HT:n vieraana omat hyvät mahdollisuutensa vierasvoiton ottamiseen, mutta niin vain kumpikin koitos kääntyi lopulta kotijoukkueen nimiin titaaninäkökulmasta katsottuna todella kirvelevällä tavalla.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli luonnollisesti pettynyt molempien otteluiden lopputuloksiin, joiden syyksi kokenut kiekkomies näki ne kuuluisat ”pienet virheet”, joista vastustajat rokottivat punanuttuja kovalla kädellä.

– Emme pelanneet huonosti Raahe-Kiekon vieraana ja pystyimme mielestäni parantamaan tekemistämme selkeästi sunnuntaina Oulussa, mutta tällä hetkellä yksittäiset virheet maksavat meille isoja pisteitä, Iltola tuumii.

– Ei meidän kuitenkaan pidä alkaa niitä [virheitä] pelätä saati ruveta jatkossakaan mitään seiftiä pelaamaan, sillä jos aiomme voittaa pelejä, on meidän mielestäni hyökättävä rohkeasti.

Koko käynnissä olevan kauden ajan kiekon hallintaan ja raikkaaseen hyökkäys- sekä prässipelaamiseen perustuvaa pelitapaansa omilleen opettanut Iltola on ollut varsin tyytyväinen nuoren joukkueensa kehittymiseen, mutta yhtä asiaa kotkalaiskäskyttäjä haluaisi edelleen paremmaksi.

– Malttia meidän pitäisi saada pelaamiseemme lisää eli tiedostaa koska kannattaa hyökätä ja lyödä kovaa painetta sekä koska taas hieman himmata ja katsoa rauhassa miten tilanne kaukalossa kehittyy, Iltola kommentoi.

Kehittyminen ottaa kuitenkin oman aikansa ja sen titaanivalmennus on Iltolan johdolla saanut myös huomata, kun välillä ihan näpeissäkin olleet pelit ovat saattaneet ykskaks yllättäen hieman liiallisen innokkuuden myötä kääntyä vastustajalle.

– Koko jo tähän mennessä kulunut kausi on ollut meille tietynlaista kehitysprosessia, jonka aikana olemme muun valmennuksen kanssa pyrkineet nivomaan tälle tasolle suurimmaksi osaksi varsin kokemattomista ja nuorista pelaajista yhteen toimivaa kokonaisuutta, ”Illi” selventää.

– Joukkueen nuoruus sekä kokemattomuus on viimeisten kierrosten aikana näkynyt selkeimmin niin onnistumisten kuin pettymystenkin käsittelyssä – sen myötä peliesitystemme taso on illasta toiseen ollut vähän vuoristoratamaista.

JHT ja Karhu HT edessä olevan viikonlopun kattauksena

Kuten todettua, tappelee Titaanit edelleen tiukasti pääsystä kevään pudotuspeleihin. Vaikka paikka Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa alkaa olla aikalailla jo kiven alla, eivät mahdollisuudet ”kevään kovista karkeloista” ole kadonneet vielä minnekään, sillä myös alemmnh jatkosarjan kaksi parasta pääsee mukaan kyseisiin kekkereihin.

Punanutut ovat tällä hetkellä haussa olevasta alemman kastin kahden parhaan –paikasta jäljessä tasan kaksi pistettä, joskin 11. sijalla killuvien kotkalaisten pelimäärä on yhdellä kevyempi kuin yllä olevien Riemun sekä HC Giantsin.

Lisää täytettä pistepussiinsa Titaanit lähteekin metsästämään tulevan viikonlopun koti- ja vierasotteluistaan, joista ensimmäisenä on edessä paluu vajaan kuukauden tauon jälkeen lauantai-iltana kotoisalle KSOY Areenalle, jossa punanuttujen vireen tulee testaamaan JHT Kalajoki.

Sarjassa tällä hetkellä 5. sijalle olevat kalajokisen saapuvat Kotkaan hyökkääjä Jere Espon johdolla, joka on erittäin tuttu kaveri kotkalaisille kiekkoihmisille, sillä JHT-kippari sai aikanaan kiekkokasvatuksensa ja ensipuraisunsa miesten kilpakiekkoon nimenomaan Titaaneissa.

Punanuttujen päävalmentaja Mika Iltola odottaa JHT-kohtaamisesta kovaa ja vauhdikasta kamppailua, sillä isännillä on edelleen hyvin muistissa syyskuun lopulla Kalajoella mitelty koitos, joka päättyi tiukan sekä tasaisen väännön jälkeen lopulta Ville Kautiaisen valmentaman junkkarimiehistön nimiin maalein 4-2.

– Pelasimme syksyllä Kalajoella hyvän vieraspelin, jonka aikana meillä oli omat paikkamme homman paketoimiseen, mutta esityksemme ei lopulta aivan riittänyt voittoon asti, Iltola toteaa.

– Odotuksissa on, että lauantai-illasta KSOY Areenalla tulee todella vauhdikas kiekkonäytös.

JHT:n kanssa painimisen ”jälkiruuaksi” kotkalaisilla on tiedossa varmasti lämminhenkinen karhunhalaus, sillä Titaanit matkustaa kiekkoviikkonsa päätteeksi Poriin ja iskee legendaarisella Isomäki Areenalla yhteen paikallisen Karhu HT:n kanssa.

Sarjataulukossa yhden sijan ja kaksi pistettä punanuttuja jäljessä oleva nallelauma on vuodenvaihteen jälkeen vahvistanut kahdella nimekkäällä hyökkääjähankinnalla, Julius Harttusella ja Severi Sillanpäällä, rivistöjään, joten Titaanit saa totisesti olla tarkkana nälkäisen isäntänsä kanssa.

Karhu HT:lla lienee muutenkin haluja kalavelkojen maksuun, sillä porilaiset kävivät Suomi-sarjan avauskierroksella ottamassa KSOY Areenalla punanutuilta selkäänsä 6-1-lukemin päävalmentajansa Robin Leppäsen debyyttiottelussa.

– Sarja-avaus ei todellakaan kertonut yhtikäs mitään Karhu HT:n oikeasta tasosta, tokaisee titaaniluotsi Iltola.

– Eiköhän siellä ole juurikin se kokeneempi osasto pikkuhiljaa harjoitellut sekä pelannut itsensä täyteen kuntoon ja lisäksi he ovat entisestään vain vahvistaneet miehistöään, joten kova kapina on tuloillaan.

Titaanit siis tarvitsee vielä rutkasti pisteitä, jotta pudotuspelikevään aurinko paistaisi myös kotkalaisjoukkueen suuntaan. Myös punanuttuleirissä tarve lisäpinnoille ja ennen kaikkea voitoille tunnustetaan ilman minkäänlaisia selittelyjä.

– Kyllä meidän kuitenkin pitäisi pikkuhiljaa alkaa taas voittamaan pelejä useammin kuin niitä häviämään, mikäli oikeasti tahdomme keväällä pelata paikoista pudotuspeleihin, ”Illi” paaluttaa.

Titaanien ja JHT:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (11.1.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Sunnuntaina (12.1.) punanutut puolestaan matkailevat Karhu HT:n vieraaksi Poriin, jossa pelattava Suomi-sarjapeli pyörähtää Isomäki Areenalla käyntiin kello 17:30 alkaen.