Karhu HT puraisi punanuttuja

12.1.2020

Anton Hyvärisen Porin sunnuntai-illassa ajassa 59:59 sivaltama 4-2-kavennusmaali ei liiemmin vierastappion kokeneita punanuttuja lämmittänyt.

Pori on kaikkinensa ihan mesta paikka, mutta sunnuntai-iltana sen isäntä eli Karhu HT ei kestinnyt Kotkan Titaaneita kovinkaan kaksisesti. Isomäki Areenalla mitelty Suomi-sarjataisto päättyi nimittäin porilaisten kotivoittoon maalein 4-2 (1-0, 2-1, 1-1), jonka myötä punanuttujen vuodenvaihteen jälkeinen saldo pitää edelleen sisällään pelkkiä tappioita.

Karhu HT – Titaanit 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

18:54 1-0 Samuli Virkkunen (Julius Harttunen)
25:20 2-0 Jesse Huhtala (Kasperi Nuto, Miikka Huhtala)
29:29 3-0 Jesse Huhtala (Samuli Virkkunen, Roope Elo) YV VoM
31:19 3-1 Petteri Paajanen (Panu Laitinen, Arttu Räisänen) YV
49:07 4-1 Jesse Huhtala (Kasperi Nuto)
59:59 4-2 Anton Hyvärinen (Erik Naroma, Vertti Vuoksiala)

Maalivahdit:

Karhu HT – Kalle Kiviluoma 8+10+11= 29 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 10+12+7= 29 torjuntaa

Jäähyt:

Karhu HT 8 x 2min= 16min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Edellisiltana kotikaukalossaan jatkoajalle JHT:lle polvistunut Titaanit lähti kirkastamaan kilpeään länsirannikon ehdottomana helmenä tunnettuun Poriin.

Kyseinen suunnitelma karahti kuitenkin kiville, kiitos vahvasti esiintyneen kotijoukkue Karhu HT:n, joka kolme täysosumaa Suomi-sarjakamppailun aikana nakuttaneen Jesse Huhtalan johdolla lähetti kotkalaisvieraansa lopulta tylysti tyhjin käsin takaisin kotimatkalle maalein 4-2.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola totesi taiston tauottua omian miehistönsä olleen sunnuntaina klassisesti ”paikalla, koska peli oli merkitty almanakkaan”.

– Yksilöt eivät jostain syystä olleet tänään valmiita pelaamaan ja tekemään töitä, Iltola mietiskeli.

– Se näkyi selkeimmin syöttöjemme heikossa laadussa sekä siinä, että viimeinen rutistus vastustajan maalille eli sota-alueelle menossa jäi puuttumaan.

Isäntäjoukkue Karhu HT sitä vastoin jatkoi siitä mihin se oli lauantaina Isomäki Areenallaan jäänyt, voitettuaan oululaisen Laser HT:n maalein 5-2, kun Samuli Virkkusen röyhkeä nousu ensimmäisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla poiki ottelun avausmaalin titaanivahti Santeri Leväsen ja -puolustaja Arttu Räisäsen estelyistä huolimatta.

Titaaneille tarjoutui loistava tilaisuus heti toisen erän alkajaisiksi iskeä puntit tasoihin, mutta vuodenvaihteen jälkeen suurta tuskaa maalinteon saralla harteillaan kantanut Panu Laitinen ei onnistunut tyylipuhtaan läpiajon päätteeksi napauttamaan kumimuikkua porilaisvahti Kalle Kiviluoman vartioimaan nuottaan.

Karhu HT sitä vastoin iski tehokkaasti omista paikoistaan, sillä Kasperi Nuton näyttävän kikkailun ja laukauksen jälkeen Jesse Huhtala pääsi yhdenkään punanutun estelemättä siirtämään maalialueelle Leväsen torjunnasta pudonneen kiekon vapaasti verkon perukoille.

Sama kaveri oli asialla myös muutamaa minuuttia myöhemmin, kun avausmaalin iskenyt Virkkunen syötti ja nokikkain Leväsen kanssa livahtanut Huhtala viimeisteli kliinisesti lähietäisyydeltä jo illan kolmannen porilaisosuman.

Punanutut pääsivät vasta 3-0-takaiskun jälkeen itsekin tulostaululle, kiitos Petteri Paajasen oivalluksen. Titaanipuolustaja päätti nimittäin mitä ilmeisimmin yskähdelleeseen ylivoimapelaamiseen tuskastuneena laukoa pelivälineen pienestä kulmasta kohti isäntien maalia ja kas kummaa, limppu sujahti Kiviluoman suojien välistä uuniin sisälle.

Paajasen 3-1-maalin jälkeen mentiin pitkä tovi todella tasaisissa merkeissä, jonka aikana maalitilanteita ei käytännössä nähty ensimmäistäkään.

Vasta päätöserän alussa oli vuorossa Titaanien kannalta ottelun kulminaatiopiste, kun puolustaja Markus Salminen karkasi ykskaks yllättäen läpiajoon, onnistumatta kuitenkaan KHT-veskari Kiviluoman yllättämisestä.

– Kolmannen erän ensimmäinen kymppi oli oikeastaan koko pelin ainut hetki, jolloin olimme ottelussa kunnolla mukana, totesi punanuttupiiskuri Iltola.

”Tuleen ei voi jäädä makaamaan”

Mikäli kyseinen tilanne olisi tuottanut 3-2-kavennuksen, tiedä mitä olisi vielä voinut ottelussa tapahtua. Onni ei kuitenkaan ollut punanuttujen saati Markus Salmisen puolella ja lopulta hetki ennen viimeisen kaksikymppisen puolivälin krouvia nähtiin myös voittotaistelun lopullisesti tappanut episodi.

Titaanit sähläsi kiekon omalla alueella vahvasti karvanneiden porilaisten ulottuville, eikä Kasperi Nuto tässäkään kohtaa armahtanut kotkalaisia, vaan passasi millimetrin tarkasti kiekon maalin eteen, jossa kärkkynyt Jesse Huhtala sai viimeistellä kypärätemppunsa täyteen suoralla ohjauksella ohi voimattoman Santeri Leväsen.

– Karhu HT sumputti erittäin tiiviisti keskustan, emmekä päässeet oikeastaan missään vaiheessa parhaalle maalintekosektorille testaamaan kaverin maalivahtia saati aiheuttamaan ongelmia heidän puolustukselleen, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Huhtalan ”tappoiskun” jälkeen jäljelle jääneet minuutit pelailtiin varsin sopuisasti pois pelikellosta ja kotijoukkueen jo keskittyessä voitonjuhliensa aloittamiseen, kävi Anton Hyvärinen laukomassa vähän hyökkäyssiniviivan jälkeen vulkaanisen kuminpalasen sekuntia ennen täyttä aikaa hölmistyneen Kalle Kiviluoman selän taakse.

Kyseinen 4-2-osuma jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi sekä samalla erittäin laihaksi lohduksi kotkalaisvierailijoille, sillä kaikki kolme jaossa ollutta arvokasta sarjapistettä löpsähtivät päätössummerin soidessa Karhu HT:n laariin.

– Voittaaksesi pelin tarvitset aina tietynlaisen nälän ja se loisti tänään meidän kohdallamme poissaolollaan, selvensi Iltola ottelun jälkeisiä ja luonnollisesti apeita tuntemuksiaan.

– Kyllähän tässä on vähän jakomielitautisen olo, sillä olimme pelissä näennäisesti kokoajan mukana, muttei se kuitenkaan tuottanut meille lopulta yhtikäs mitään.

Maalinteon kanssa tuskailleille punanutuille kyllä tarjottiin kamppailun aikana ihan riittävästi saumoja kiekkojen vastapuolen verkkoon laittamiseen, sillä Titaanit pääsi pelaamaan vajaat 14 minuuttia ylivoimalla.

– Ylivoimapelaamisemme oli todella huonoa, joka kertoo niin ikään siitä, ettemme olleet riittävän hyvin pelin ytimessä, ”Illi” tokaisi ykskantaan.

Oman osansa Titaanien heikohkoon vierasesiintymiseen toivat pahat poissaolot, kun kotkalaisjoukkueen kärkihyökkääjät ja niin ikään punanuttujen sisäisen maalipörssin piikkipaikkaa hallussaan pitävät Santeri Salminen ja Ville Myyryläinen joutuivat jättämään pelin väliin työesteiden takia.

– Kyllä me tänään kaipasimme askiin sekä ”Sandea” että ”Myyrää”, sillä he ovat olleet joukkueemme kantavia voimia ja heidän poissaolonsa näkyi juurikin hyökkäystehojen vajavaisuudessa, Iltola harmitteli.

Titaanit on nyt hävinnyt kaikki vuodenvaihteen jälkeiset neljä otteluaan ja kyennyt ottamaan niistä matkaansa vain kaksi pistettä.

Sen myötä mahdollisuus ylempään jatkosarjaan selviytymiseen on käytännössä kuivunut kokoon ja mikäli pisteitä ei pikkuhiljaa ala kertyä huomattavasti kovempaan tahtiin, jäänevät myös pudotuspelit kaukaiseksi haaveeksi, sillä ero 10. sijalla pötköttelevään Riemuun on tällä hetkellä neljän pinnan mittainen.

– Ei tässä muu auta kuin mennä eteenpäin ja työnteon avulla uskoa parempaan huomiseen, sillä tuleen ei voi jäädä makaamaan, päätti Iltola tarinointinsa Porin sunnuntai-illassa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (18.1.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Nokian Pyry.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!