Kolme ”päänahkaa” Kaarinasta!

19.1.2020

Kalle Kolehmainen oli yksi Kaarinassa käydyn värikkään Suomi-sarjakoitoksen titaanimerkkisistä maalintekijöistä.
Kalle Kolehmainen oli yksi Kaarinassa käydyn värikkään Suomi-sarjakoitoksen titaanimerkkisistä maalintekijöistä.

Kaarinan sunnuntaissa nähtiin aikamoinen Suomi-sarjaottelu, josta ei tapahtumia liiemmin puuttunut. Edellisiltana kotikaukalossaan riemastuttavan jatkoaikavoiton tililleen napannut Kotkan Titaanit onnistui jatkamaan tuloksekasta menoaan myös Tele1 Areenalla, pistäen paikallisen HCIK:n kanssa pystyyn oikein kunnon maalikarnevaalit, jotka päättyivät lopulta punanuttujen nimiin 6-8 (2-5, 1-1, 2-2) –lukemien siivittämänä!

HCIK – Titaanit 6-8 (2-5, 1-1, 2-2)

02:12 0-1 Elmeri Kotro (Roope Lantta, Kalle Kolehmainen)
03:08 0-2 Anton Hyvärinen (Oskari Levänen)

07:27 1-2 Vilho Virmavirta (Jerry Kantola, Teemu Hannula) YV
10:11 1-3 Panu Laitinen (Oskari Levänen, Kalle Kolehmainen)
14:21 2-3 Mikko Kaunisto (Teemu Hannula, Mattias Selinkoski)
16:01 2-4 Kalle Kolehmainen (Santeri Salminen, Panu Laitinen) YV
17:38 2-5 Oskari Levänen (Panu Laitinen, Anton Hyvärinen)

24:12 3-5 Jesse Leppikoski (Toni Mahkonen, Kim Kauttonen)
25:14 3-6 Erik Naroma (Santeri Kunttu)
49:30 4-6 Toni Nurmi (Mikke Laurila, Vilho Virmavirta)
50:26 4-7 Santeri Kunttu (Mikke Lempiäinen, Markus Salminen) VoM
58:14 5-7 Toni Nurmi (Mikke Laurila, Simo Pasonen)
58:37 6-7 Teemu Hannula
58:58 6-8 Panu Laitinen (Oskari Levänen, Erkka Huttunen)

Maalivahdit:

HCIK – Santtu Toivomäki 13+0+0= 13 torjuntaa (vaihto 20:00 / 2-5)
HCIK – Kalle Hokkanen 0+16+13= 29 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 15+13+15= 43 torjuntaa

Jäähyt:

HCIK 4 x 2min= 8min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Suomi-sarjassa saa tottua kaikenlaisiin asioihin. Tästä lauantaina kotikaukalossaan paluun voittojen tielle tehnyt Titaanit sai oivan esimerkin sunnuntaina Kaarinan Tele1 Areenalla, jossa mitelty kamppailu pyöräytettiin käyntiin miesten tasolle varsin eriskummallisen aikaiseen kellonlyömään puoli kahden aikaan iltapäivällä.

Punanutut eivät aikaisesta herätyksestä ja kotoa liikkeelle lähdöstä saati reilun kolmen tunnin mittaisesta linja-autossa matkustamisesta liiemmin hätkähtäneet, vaan pistivät heti ensivaihdoista lähtien isoa vaihdetta silmään, yllättäen kotijoukkue HC Indians Kaarinan vähän kuin housut nilkoissa konsanaan.

Heti pelin alussa johtoon karanneet kotkalaiset eivät saamastaan edusta suostuneet enää koko taiston aikana luopumaan ja vaikka HCIK tulikin aivan lopussa melkein iholle asti, lähtivät kaikki jaossa olleet kolme sarjapistettä lopulta Titaanien matkaan 6-8-tuloksella.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli värikkään ottelun jälkeen hieman pyörällä päästään, mutta ennen muuta hyvillään tärkeän vierasvoiton kairaamisesta.

– Ovathan nämä kieltämättä erittäin tärkeät pisteet, kun sarjataulukkoa silmäilee, tokaisi Iltola.

– Olemme hyvin taas pudotuspelitaistelussa mukana ja samalla revimme lisää eroa karsintaviivaan.

Titaanien ero on tällä haavaa ensimmäisenä karsintoihin lähtevään HCIK:hon jo 12 pistettä, kun taas ero viimeisenä pudotuspelikarkeloihin suunnistavaan Riemuun kutistui neljään.

Kaikki on siis vielä aivan täysin punanuttujen omissa käsissä ja sen myötä jäljellä olevien runkosarjapelien sekä alemman loppusarjan kamppailuiden painoarvo kasvoi entisestään.

Yhteensä 14 maalia sisältäneen päiväkahinassa omilleen välillä varsin tiukkasanaistakin palautetta vaihtoaitiossa ja pukuhuoneen suojissa antanut Iltola oli kaikkinensa varsin tyytyväinen koko kuluneen viikonlopun antiin.

– Pelasimme vajaan 24 tunnin sisään mielestäni neljä erää todella mallikelpoista jääkiekkoa, ”Illi” sanaili.

– Tänään oli tarkoituksena pelata fiksusti eli iskeä kun on paikka ja ottaa hallitusti vastaan, kun ei ole järkevää hönkiä päälle – taisimme kuitenkin vähän liiaksi innostua selvässä johtoasemassa hyökkäämään ja se meinasi kostautua.

Ottelun avauserä oli suorastaan yhtä ilotulitusta, kun Titaanit siirtyi nopeasti kahden maalin karkumatkalle Elmeri Kotron sekä Anton Hyvärisen onnistumisten myötä.

HCIK onnistui kaventamaan miesylivoimalla Vilho Virmavirran laukauksen pompittua Niilo Pussisen edessä velloneesta lihamuurista sisään, mutta punanutut kuittasivat tämän todella nopeasti Panu Laitisen lauottua kiekon ohi HCIK-veräjää tukkineen Santtu Toivomäen.

Isännät pääsivät uudemman kerran maalin päähän, kun Mikko Kauniston kovan maskin takaa neppaama roikkukiekko yllätti Pussisen aivan täydellisesti. Titaanit kuitenkin kosti tämän tempun osumalla vielä kahdesti ennen taukosummeria Kalle Kolehmaisen ja Oskari Leväsen toimesta.

– Aina kun kaveri teki maalin, onnistuimme käytännössä kuittaamaan sen välittömästi takaisin, Iltola hymähti.

”Perättäiset voitot nostavat itseluottamustamme”

Kuten odottaa saattoi, ei avauserän kaltainen maalikimara jatkunut enää ensimmäisen erätauon jälkeen, mutta värikkyyttä osumamäärän pienentyminen ei pelistä tosiaankaan vienyt.

Peli muistutti välillä aikamoista romurallia, kun kovalla vauhdilla sinne tänne ehkäpä koko Suomi-sarjan pienimmässä kaukalossa hönkineet pelaajat yrittivät saada paremmuutta selville toisistaan.

Tokihan toisessa erässä myös verkkoja pöllyteltiin ja se tehtiin nyt varsin sopuisasti, kun ensiksi Jesse Leppikoski kavensi eroa 3-5-maalillaan, mutta vain 62 sekuntia myöhemmin Erik Naroma vei kotkalaiset jälleen kolmen maalin karkumatkalle, täräytettyään kaarinalaismaaliin vaihdetun Kalle Hokkasen torjunnan paluukiekon voimalla verkon perukoille.

Kamppailu voitosta alkoi jälleen saada varsin mielenkiintoisia ja sydämentykytyksiä erityisesti titaanileirissä aikaan saaneita piirteitä päätöserän puolivälin tietämillä, kotijoukkueen Toni Nurmen sivallettua todella tarkalla rannelaukauksella pelivälineen aivan titaanimaalin vasempaan yläkulmaan.

Historia toisti kuitenkin taas kerran itseään, sillä kotkalaiset onnistuivat jälleen vain vajaata minuuttia myöhemmin kuittaamaan ”vastapalloon”, kiitos Santeri Kuntun valppauden ja terävän sutaisun maalinedustalla pyörineeseen kiekkoon.

– Kaveri lähti selkeästi avauserän jälkeen pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää sekä lyömään vähän uhkarohkeastikin painetta meille, mutta kyseinen taktiikka ei onneksi lopulta riittänyt kuin maalin päähän, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

HCIK onnistui tosiaankin nousemaan vain 23 sekunnissa kolmen maalin takaa 6-7-tilanteeseen, toistamiseen titaaniveskari Niilo Pussisen yllättäneen Nurmen sekä Teemu Hannulan osumilla.

Titaanileirissä saattoi hetken aikaa pieni jännityksen poikanen hiipiä puseroon, mutta nopeasti se sieltä myös kaikkosi, kun Panu Laitinen sammutti lopullisesti kaarinalaisten toiveet tasoihin noususta, sujauttamalla ajassa 58:58 kumimuikun HCIK-vahti Hokkasen selän taakse isäntien rysän uumeniin.

Vaikkei jäljelle jääneiden sekuntien aikana enää maalilukemia kaunisteltu, oli jo nähdyissä kihauksissa ihan riittämiin punanuttupiiskuri Iltolalle.

– Käsky pelaajille oli, että pelataan lopussa puolustuksen kautta, mutta ilmeisesti osa joukkueesta ajatteli pelin olleen jo selvä ja siinä meinasi sitten vähän jännäkakkaa puskea housuun HCIK:n tullessa melkein iholle kutittelemaan, ”Illi” tokaisi.

Voitto HCIK:sta nosti Titaanien viikonlopun pistesaldon yhtä vaille täydellistä eli viiteen. Tästä syystä kokenut kotkalaiskäskijä olikin pelin jälkeen varsin leppoisalla tuulella.

– Kyllä nämä perättäiset voitot nostavat taas mukavasti itseluottamustamme ja antavat hyvän selkänojan jäljellä oleviin runkosarjakoitoksiin, Iltola myhäili vakavoituen kuitenkin välittömästi:

– Ei se silti tekemisessämme mitään muuta, sillä kaksi kovaa ottelua on taas tulevana viikonloppuna edessä.

Pyry- ja HCIK-voittojen arvoa nostaa entisestään se, että Titaanit menetti perjantaisissa viimeistelyharjoituksissaan kaksi runkopelaajaansa puolustaja Vertti Vuoksialan ja keskushyökkääjä Leevi Pekkarisen sairastuvalle ikävien tällien seurauksena.

– Leevi on ainakin muutaman viikon verran sivussa ja Vertin pelikunto selviää alkuviikosta, totesi Iltola udeltaessa milloin miehiä on mahdollista odotella takaisin tositoimiin.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (24.1.), kun punanutut matkustavat Porvooseen, jossa majaansa pitävä Hunters isännöi Kokonniemen jäähallissa kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.