Runkosarja pakettiin ilmaisottelun siivittämänä

23.1.2020

Titaanit ottaa Suomi-sarjan runkosarjan päätösviikonloppuna ”erää” sekä Huntersin että D-Kiekon kanssa.
Titaanit ottaa Suomi-sarjan runkosarjan päätösviikonloppuna ”erää” sekä Huntersin että D-Kiekon kanssa.
Kotkan Energia Oy tarjoaa D-Kiekko-kotiotteluun ilmaisen sisäänpääsyn!
Kotkan Energia Oy tarjoaa D-Kiekko-kotiotteluun ilmaisen sisäänpääsyn!

Suomi-sarjan runkosarja mitellään tulevan viikonlopun aikana pelien osalta päätökseen. Alempaan jatkosarjaan valmistautuvalle Kotkan Titaaneille tämä tietää siis vielä kahta koitosta ylempään jatkosarjaan jatkavien joukkueiden kanssa, sillä punanutut iskevät perjantaina Porvoossa yhteen Huntersin ja lauantaina taas KSOY Areenalla pelattavaan ilmaisotteluun vieraaksi saapuvan D-Kiekon kanssa.

Titaaneille runkosarjan päätöskierrokset ovat toimineet oivina paikkoina oman pistesaaliin kasvattamiseen sekä samalla valmistautumiseen edessä häämöttämään Suomi-sarjan alempaan loppusarjaan.

Kotkalaiset onnistuivatkin ottamaan tästä mahdollisuudesta edeltävänä viikonloppuna lähes täydellisen hyödyn irti, kun punanutut kampesivat niin Pyryn kuin HCIK:n nurin yhteensä viiden sarjapisteen arvoisesti.

– Pelasimme sekä Pyryä että HCIK:ta vastaan käytännössä selkä seinää vasten, koska pinnoja oli saatava, jotta karsintaviiva jäisi kauemmas taakse ja vastavuoroisesti pudotuspelipaikat eivät karkaisi ulottumattomiimme, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Tässä [l. pisteiden saamisessa] myös onnistuimme ja totta kai se jätti itse kullekin hyvän maun suuhun.

Kyseinen hyvä maku on kuitenkin syytä makustella viimeistään torstai-iltana pois päiväjärjestyksestä, sillä Titaaneilla on edessä vielä kaksi haastavaa kamppailua, ennen kuin runkosarjan lopulliset sijoitukset päästään pistämään lopullisesti säppiin.

– Meillä on vielä runkosarjaa jäljellä kahden todella kovan ottelun verran, jossa kummassakaan ei ole yhtään varaa minkäänlaiseen luulotautiin, muistuttaa Iltola omiaan.

– Sekä Hunters että D-Kiekko ovat molemmat pelinopeita -ja taitavia joukkueita, joissa on kummassakin muutamia huippuyksilöitä tähän sarjaan.

– Saamme kyllä painaa ihan tosissaan hommia molempina iltoina, jotta pistepussimme saa lisätäytettä, ”Illi” paaluttaa.

Vaikka punanutut esittivätkin Pyry- ja HCIK-kamppailuissa kaksi varsin eritasoista suoritusta, ei titaanipiiskuri niiden lopputulemien myötä halua hirveämmin lähteä tulosta tuovaa sapluunaa sotkemaan.

– Turha meidän on viime viikonlopun voittoisista esityksistä juuri mitään lähteä muuttamaan – koska homma toimi, niin pyrimme menemään samaan tapaan eteenpäin, Iltola tokaisee.

Noh... eräs Kaarinassa kahdessa jälkimmäisessä erässä unohtunut asia on syytä palauttaa takaisin Suomi-sarjan vaatimalle tasolle ja se on noyryys aivan kaikessa tekemisessä.

Mikäli Titaanit ei tässä onnistu, on lähes varmaa juttu, että kolmen ottelun voittoputkessa liihottava ja vielä tiukasti 4. sijasta sarjataulukossa kilvoitteleva kotijoukkue Hunters antaa kotkalaisille Kokonniemen jäähallissaan varsin kovakouraisen muikkarin.

– Meidän pitää Porvoossa olla ennen kaikkea tarkkoina ja nöyrinä sekä kyettävä reagoimaan Huntersin terävään suunnanmuutospelaamiseen, ”Illi” evästää omiaan.

– Mihinkään Kaarinassa nähdynlaiseen ylihyökkäämiseen ei perjantaina todellakaan ole varaa.

Jos olisi jo Huntersin kohtaamisessa vieraissa aivan tarpeeksi yhdelle viikonlopulle, pääsevät punanutut näyttäytymään myös kotiyleisönsä silmien eteen, kun 4. sijaansa sarjassa puolustava jyväskyläläinen D-Kiekko saapuu Titaanien vieraaksi lauantai-illan ilmaisotteluun, jonka katsojille tarjoilee Kotkan Energia Oy.

– Ymmärtääkseni D-Kiekko on entisestään vahvistanut rivejään ja kyllähän heidän sarjasijoituksensakin jo kertoo, että meillä on kova haaste kotikaukalossa edessämme, Iltola aprikoi.

– Tulossa on varmasti vauhdikas kamppailu ja mikäli pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin Pyryä vastaan, niin uskon myös yleisön viihtyvän lehtereillä sekä intoutuvan kannustamaan meitä entistä äänekkäämmin.

”D-Kiekko on jo aivan täysin rintataskussamme”

Titaanimiehistö asetti kuluvan kauden alussa välitavoitteekseen selviytymisen Suomi-sarjan ylempään jatkosarjaan. Tämä päämäärä jäi lopulta kuitenkin haaveeksi, mutta minkäänlaista masennusta kyseinen taka-askel ei keskushyökkääjä Roope Lantan mukaan saanut titaanileirissä vallalle.

– Kyllähän se pieni takaisku oli ihan joka ukolle, että paikka ylemmästä jatkosarjasta jäi saavuttamatta, Lantta tokaisee.

– Kaikki olisivat ilman muuta halunneet sijoittua runkosarjassa 8. parhaan joukkoon ja päästä pelaamaan illasta toiseen pelejä kovia vastustajia vastaan.

– Emme kuitenkaan ole missään nimessä heittäneet kirvestä kaivoon, vaan nyt tavoittelemme sitten paikkaa kahden parhaan joukossa alemmassa loppusarjassa, joka takaisi pääsyn pudotuspeleihin, titaanikippari naulaa.

Jotta paikka ”villi kortti” –kierroksella eli pudotuspelikarsinnoissa varmistuisi, on tällä hetkellä 36 pistettä keränneen ja 11. sijalla majailevan Titaanien kirittävä jäljellä olevien kahden runkosarja- ja seitsemän alemman loppusarjakamppailun aikana itsensä joko 9. tai 10. sijalle sarjataulukossa.

Helppoa kyseinen tehtävä ei missään nimessä tule olemaan, sillä samoista sijoituksista kotkalaisten kanssa kiivaimmin kilpailevat HC Giants (41p), Riemu (38p) sekä Karhu HT (34p).

– Uskon vahvasti siihen, että tulemme taistelemaan aivan loppuun asti tasapäin HC Giantsin, Riemun ja Karhu HT:n kanssa alemman jatkosarjan piikkipaikasta, Lantta toteaa rauhalliseen tyyliinsä.

Katetta Lantan puheille antaa varmasti viime viikonlopun onnistunut kahden voittoisan pelin rupeama, jonka avulla Titaanit katkaisi orastaneen tappioputkensa, jätti karsintaviivan jo hyvän matkan päähän sekä samalla kavensi kivasti eroa myös ylempänä oleviin kilpakumppaneihinsa.

– Tuloksellisesti emme onnistuneet vuodenvaihteen jälkeisissä otteluissa – tottahan toki se syö miestä, kun johdat peliä ja kaveri tulee silti ensiksi rinnalle sekä sitten vielä ohi, Lantta mietiskelee.

– Emme kuitenkaan niissä kokemistamme takaiskuista lannistuneet, vaan uskoimme kokoajan, että töitä tekemällä kelkka kääntyy ja niinhän se sitten viime viikonloppuna tekikin.

Jotta kääntynyt kelkka jatkaisi hyväksi havaituilla urilla, on Titaanien kyettävä pelaamaan perätysten kaksi laadukasta iltapuhdetta, sillä vastaan asettuvat Hunters ja D-Kiekko eivät virheitä saati lepsuilua liiemmin anteeksi anna.

– Kyllä meillä on tarkoitus pistää parasta pöytään ja hakea pisteet sekä perjantaina Porvoosta että pitää ne lauantaina myös itsellämme Kotkassa, punanuttupurren kippari sanailee itsevarmana.

– Huntersille meillä on kalavelkoja marraskuulta maksettavana ja D-Kiekko taas nyt on jo muutenkin aivan täysin meidän rintataskussamme, kuten edeltävä kohtaamisemme syyskuun lopulla osoitti.

Lauantaille on odotettavissa kuluvan kauden ennätysyleisö, kiitos Kotkan Energia –ilmaisottelun, ja sekös kelpaa niin titaanikapteeni Lantalle kuin muullekin punanuttumiehistölle.

– KSOY Areena on vieraille paha paikka pelata, sillä me lyömme kaukalon puolella ja kannattajamme katsomosta käsin aina kovan prässin vastustajalle, Lantta kommentoi.

– D-Kiekko saa kyllä lauantaina pelata kauden parhaan pelinsä, mikäli meinaa meiltä saada muutakin mukaansa kuin pelkkää kokemusta!

Punanutut matkustavat perjantaina (24.1.) Porvoossa sijaitsevaan Kokonniemen jäähalliin, jossa kello 18:30 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Hunters.

Lauantaina (25.1.) Titaanit puolestaan testaa KSOY Areenalla jyväskyläläisen D-Kiekon vireen Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Kotkan Energia Oy tarjoaa otteluun ILMAISEN SISÄÄNPÄÄSYN TERVETULOA!