Kiri jäi maalin päähän

24.1.2020

Titaanien ja Huntersin välisestä ”seiskatien paikallisderbystä” ei taaskaan puuttunut vauhtia saati vaarallisia tilanteita. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/

Porvoon perjantai-ilta piti sisällään kilpahallin jään rikkoutumisen, pelipaikan vaihdon viereiseen harjoitushalliin, 60 minuuttia hurjaa taistelua ottelun voitosta ja lopulta yhteensä seitsemän täyosumaa. Kotkan Titaanien kannalta vain oli harmi, että kotijoukkue Porvoon Hunters teki osumista yhden punanuttuja enemmän ja vei näin ollen värikkään ”paikallistaiston” nimiinsä lopulta maalein 4-3 (0-1, 2-0, 2-2).

Hunters – Titaanit 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)

08:21 0-1 Ville Myyryläinen (Santeri Salminen, Santeri Kunttu)
23:57 1-1 Teemu Väisänen (Joakim Kukkonen)
37:59 2-1 Reno Goodwin (Nico Björkbacka, Patrik Mallenius)
44:54 3-1 Reno Goodwin (Emil Leppänen, Patrik Mallenius)
47:00 4-1 Patrik Mallenius (Reno Goodwin, Nico Björkbacka) VoM
58:18 4-2 Panu Laitinen (Oskari Levänen, Leevi Laine)
59:38 4-3 Santeri Salminen (Ville Myyryläinen, Oskari Levänen) YV IM

Maalivahdit:

Hunters – Niko Tammi 16+9+8= 33 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 13+10+12= 35 torjuntaa (poissa 58:50-60:00)

Jäähyt:

Hunters 6 x 2min + 1 x 10min= 22min
Titaanit 2 x 2min= min

Suomi-sarjan runkosarjarypistyksensä paketoimisen viikonloppuna Porvoossa aloittanut Titaanit ei vahvasta avauserästä ja kova loppukiristä huolimatta kyennyt lopulta tuomaan mukaansa Kotkaan kuin sitä kuuluisaa kokemusta.

Punanutuille kaikissa kuluvan kauden kohtaamisissa pataan antanut Porvoon Hunters näytti jälleen hyökkäysvoimansa mahdin ja piti kaikki jaossa olleet kolme sarjapistettä itsellään maalein 4-3.

Kokonniemen jäähallissa käynnistyneen kamppailun yhdeksi käännekohdaksi muodostui lopulta jään rikkoutuminen avauserän puolivälissä ja kun huoltotoimenpiteet eivät tepsineet, pelattiin ottelu loppuun viereisessä harjoitushallissa.

Titaaneille hallin vaihto kesken kaiken osui siinä mielessä harmilliseen saumaan, sillä punanutut olivat ennen kyseistä haaveria vahvasti pelin päällä.

– Pelasimme avauserässä juuri niin kuin olimme etukäteen sopineetkin ja tottahan toki se oli harmillista, että hyvä vaiheemme keskeytyi jään rikkoutumiseen, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Reilut 30 minuuttia kestäneen tauon aikana joukkueet pyrkivät pitämään itsensä pelivalmiudessa, mutta molemmista osapuolista näki selkeästi ottelun jatkuessa, että pieni rytmin hakeminen sekä selkeästi pienempään askiin totuttelu on käynnissä.

Kyseisestä totuttelujaksosta nopeammin takaisin pelimoodiin sai itsensä ladattua kotijoukkue Hunters, joka tasoitti toisen erän alussa Ville Myyryläisen kilpahallin puolella laukoman johtomaalin Teemu Väisäsen toimesta sekä hurjasteli lopulta myös edelle Reno Goodwinin päästyä puttaamaan pelivälineen erän kolmanneksi viimeisellä peliminuutilla ohi titaanivahti Niilo Pussisen.

– Meidän perisyntimme nosti toisessa erässä päätään ja yksinkertaisuus sekä nöyryys lensivät romukoppaan – unohdimme pelisuunnitelmamme ja lähdimme kirmaamaan kiekon perässä kuin villihevoset kevätniityllä konsanaan, Iltola kommentoi tyytymättömänä.

– Hunters sitä vastoin oivalsi meitä paremmin, että harjoitushallin kapeassa kaukalossa pitää pelata suoraviivaisesti maalia kohti, kun meillä taas tekeminen meni kauttaaltaan näpertelyksi.

”Tavoitteena on lopettaa runkosarja voittoon”

Jos taiston toinen erä Titaanien kannalta ikävällä tavalla, ei sen parempaa ollut luvassa kolmannenkaan alkuminuuttien aikana.

Hunters tuntui nimittäin lisäävän entisestään höyryä koneistoonsa ja porhalsi entistä pidemmälle karkumatkalle, kun Reno Goodwin ja Patrik Mallenius onnistuivat perätysten laukomaan rannevedoilla kumimuikut kotkalaishäkkäri Niilo Pussisen selän taakse.

– Kävimme viimeisellä erätauolla askelmerkit pukuhuoneessa uudelleen joukkueelle läpi, mutta siitä huolimatta päätöserän alkuun omissa kolahti kahdesti – todella harmillisia takaiskuja, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Kotkalaisluotsi turvautuikin välittömästi Malleniuksen 4-1-osuman jälkeen aikalisään, jonka viesti oli selvä – nyt pitää alkaa pistää jalkaa liikkeelle sekä kiekkoa ja miestä maalille mustelmista välittämättä.

Yksinkertaiset ohjeet menivätkin varsin kivuttomasti perille ja niin vain johtoasemaansa aikaisessa vaiheessa turvaamaan alkanut Hunters joutui kotikaukalossaan altavastaajaksi.

Titaanit rummutti minkä kerkesi kiekkoa kohti porvoolaisveräjää tukkinutta Niko Tammea, mutta miehen ohi peliväline ei tuntunut millään löytävän tietään.

– Kovan työmäärän jouduimme taas tekemään maaliemme eteen ja kyllähän niitä tekopaikkoja olisi jälleen kerran ollut isompaankin maalimäärään, ”Illi” harmitteli.

Otteluun saatiin vielä sen lopussa oikein kunnolla jännitystä, kun aiemmin pari loistotonttia tuhlannut Panu Laitinen onnistui vihdoin ajassa 58:18 laukomaan limpun isäntien uuniin.

Kun vielä Santeri Salminen taituroi vain reilua minuuttia myöhemmin 4-3-kavennuksen, tärräsi maila Hunters-vaihtoaitiossa sekä kaukalossa sen verran kovin, että jäljelle jääneistä 22 sekuntista tuli vielä ihan mukavanlainen trilleri peliä seuraamassa olleille katsojille.

Titaanit pääsi vielä neljä sekuntia ennen täyttä aikaa ylivoimalle Joakim Kukkosen otettua huitomiskakkosen, mutta kuudella kenttäpelaajalla operoineet kotkalaiset eivät lopulta kyenneet nappaamaan tarvittua aloitusvoittoa, jonka myötä summeri päätti vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan ”paikallistaiston” Huntersin voitonjuhliin.

Punanuttujen päävalmentaja Iltolan mukaan kotkalaisten virittelemä kiri oli positiivinen asia, muttei se kuitenkaan paljoa tappion hetkellä mieltä lämmittänyt.

– Aikalisän jälkeen pelaamisemme parani selkeästi ja saimme lopulta kehiteltyä hyvän kirin aikaiseksi, mutta tänään se ei riittänyt pisteille saati voittoon asti, Iltola kommentoi.

Titaaneille tarjoutuu Porvoossa kokemastaan tappiosta huolimatta oiva mahdollisuus päättää Suomi-sarjan runkosarjaurakkansa voittoisiin tunnelmiin, kiitos lauantaina Kotkassa miteltävän D-Kiekko-kohtaamisen.

Iltolan mukaan askelmerkit Kotkan Energia –ilmaisotteluun ovat pläkkiselvät.

– Tavoitteena on lopettaa runkosarja voittoon ja samalla viihdyttää toivottavasti paikalle runsaslukuisena saapuvaa yleisöä, ”Illi” naulasi loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Janne Penttisen valokuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (25.1.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu jyväskyläläinen D-Kiekko.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00Kotkan Energia Oy tarjoaa kamppailuun ILMAISEN SISÄÄNPÄÄSYN.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!