Ei ole riemulla rajaa, kun Titaanit voittovankkureilla ajaa!

8.2.2020

Tehokkaasti jälleen operoinut Santeri Kunttu ja muu titaanimiehistö eivät jättäneet lauantaisessa Riemu-kamppailussa lopulta yhtikäs mitään sattuman varaan.
Tehokkaasti jälleen operoinut Santeri Kunttu ja muu titaanimiehistö eivät jättäneet lauantaisessa Riemu-kamppailussa lopulta yhtikäs mitään sattuman varaan.
Kotiottelun 8.2.2020 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 8.2.2020 Warrior –tähtipelaajat.

Kotkan Titaanit teki sen mitä eilisen pelin jälkeen someseuraajilleen lupasi. Punanutut nimittäin paransivat tekemistään sekä onnistuivat kepittämään KSOY Areenalla lauantai-iltana vierailleen Riemun tyylipuhtaasti sekä tyhjin käsin takaisin kotimatkalle Jyväskylään maalein 5-3 (0-0, 3-1, 2-2), jonka myötä kotkalaiset nappasivat entistä tiukemman otteen Suomi-sarjan alemman loppusarjan toisesta pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle oikeuttavasta sijoituksesta.

Titaanit – Riemu 5-3 (0-0, 3-1, 2-2)

22:50 1-0 Ville Myyryläinen (Elmeri Kotro)
25:10 1-1 Hermanni Salomaa (Waltteri Viitanen, Harri Lankinen)
29:59 2-1 Santeri Kunttu (Petteri Paajanen, Ville Myyryläinen)
39:33 3-1 Leevi Pekkarinen (Kalle Kolehmainen)
44:21 4-1 Ville Myyryläinen (Santeri Kunttu, Petteri Paajanen) VoM

45:37 4-2 Mikko Hyvönen (Aleksi Lampi, Petteri Ikonen)
48:20 5-2 Erkka Huttunen (Roope Lantta, Jere Koikkalainen)
59:04 5-3 Ville Kauhanen (Harri Lankinen, Jesse Kuusela) YV IM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 10+4+15= 29 torjuntaa
Riemu – Juuso Laukkanen 10+10+10= 30 torjuntaa (poissa 56:50-59:04 & 59:18-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 6 x 2min= 12min
Riemu 3 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 31min

Se on jännä homma miten hyvin usein yksi vaivainen yö voi muuttaa paljonkin urheilussa ja eritoten jääkiekkojoukkueen pelaamisessa sekä tekemisessä.

Titaanit näytti nimittäin lauantaina KSOY Areenalle paikalle saapuneille katsojille ja vierailevana yhdistelmänä kaukalossa kirmanneelle Riemulle, miksi kotkalaiset ovat varsin vahvassa voittovireessä, sillä jyväskyläläisille ei Suomi-sarjakamppailun päättymisen jälkeen liiemmin nokan koputettavaa lopputuloksen suhteen jäänyt.

– Hieno tulos ja iltapuhde kaikin puolin – toinen erä oli varmasti yksi kauden parhaista eristämme, riemuitsi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola 5-3-lukemiin päättyneen taiston jälkimainingeissa.

– Jos eilen tekemisemme oli alkuun vähän puolittaista, niin nyt olimme täysin pelin ytimessä koko 60 minuutin ajan.

Iltolan tyytyväisyyden ymmärtää varsin hyvin, sillä Titaanit onnistui kairaamaan tililleen todella tärkeän kolmen pisteen voiton sekä jatkamaan tiukkaa taisteluaan Suomi-sarjan alemman loppusarjan kärkisijoituksista ja pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle pääsystä.

Varsinkin kamppailun toisessa erässä nähty ja punanuttupiiskurin hehkuttama kauden paras esitys jäivät varmasti niin katsojien kuin jyväskyläläistenkin mieliin, sillä Titaanit jyräsi sen aikana täyden neljän sylinterinsä voimin pelin painopisteen Riemun kenttäpäätyyn ja vain kiekkojumalat sekä maalivahti Juuso Laukkasen torjunnat pitivät vieraat edes jotakuinkin mukana pelissä.

– Kaveri ei pysynyt toisessa erässä alkuunkaan perässämme saati kyennyt lukemaan prässäämmekö vai pelaammeko träppiä, jonka myötä heidän pakkinsa olivat kokoajan aikamoisessa lirissä, ”Illi” myhäili.

– Se [l. pelaamisemme] tuotti kolme maalia ja tokihan paikkoja olisi ollut enempäänkin.

”Ihailtavaa katseltavaa”

Ottelun avauserässä ei vauhdikkasta lähdöstä huolimatta vielä täysosumilla herkuteltu, vaikka molemmat joukkueet pääsivätkin sen aikana testailemaan ylivoimakuvioidensa toimivuutta.

Titaanit on kuitenkin selvästi tullut näyttämään aivan kaikille, että perjantainen Haukkoja vastaan nähty pelaaminen ei ole kotkalaisjoukkueelle tyypillistä touhua.

– Avauserässä hieman vielä näkyi eilinen ottelu jaloissa ja erikoistilanteet niin ikään sekoittivat pelaamista, mutta muuten se energia, jolla tulimme tänään peliin, oli ihailtavaa katseltavaa, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Toisessa erässä kotijoukkue saikin sitten kovan yrittämisensä ansiosta hanat auki, kun Elmeri Kotro karvasi ihailtavalla raivolla pelivälineen hyökkäysalueelle itselleen ja siirsi sen viereensä Ville Myyryläiselle, jonka suoran jatkovedon edessä ei Riemu-vahti Juuso Laukkanen voinut muuta kuin heiluttaa valkoista lippu antautumisen merkiksi.

Riemu onnistui kuitenkin tasoittamaan lähestulkoon välittömästi, kun tällä kertaa Myyryläisen maila puhui karua kieltä omaan rysään päin hävityn p-pistealoituksen jälkeen.

1-1-tasoitusmaali kirjattiin lopulta viivasta laukoneen Hermanni Salomaan nimiin, joka tuulettikin varsin villisti halvalla tavalla titaanivahti Niilo Pussisen takana maaliverkkoa heiluttanutta täysosumaa.

Titaanit ei tästä kuitenkaan pahemmin hetkahtanut, vaan jatkoi kierrosten nostamista koneistossaan ja se kannatti, sillä Riemu alkoi hitaasti, mutta sitäkin varmemmin hyytyä isäntiensä tarjoilemassa myllyssä.

Punanuttujen johto-osuman ohjasi todella taidokkaasti Petteri Paajasen kudin ilmaradalle mailansa väliin saanut Santeri Kunttu, kun taas toisen erän viimeisellä minuutilla nimensä maalintekijöiden kunnioitettuun kirjaan onnistui lisäämään Leevi Pekkarinen, joka käytti ennen 3-1-rysäänsä syöttöseinänä Riemu-pakki Ville Kauhasen vasenta poskipäätä.

Oikeassa laidassa pelanneen Pekkarisen, sentteri Erik Naroman ja vasemmassa laidassa rouhineen Simo Eerolan ketju keräsikin tekemänsä maalin ohella ansaitut kehut titaaniluotsi Iltolalta.

– Olen erityisen tyytyväinen nelosvitjamme pelaamiseen – se on viimeisimmissä otteluissa kyennyt tuomaan tarvittavaa lisävirtaa pelaamisemme ja leveyttä kokoonpanoomme, ”Illi” tokaisi tyytyväisenä.

Myyryläisen naulattua pelin jo 4-1-tilanteeseen kolmannen erän aluksi näytti jo hetken aikaa siltä, että Titaanit marssii tylyyn kotivoittoon, mutta Riemu ei suostunut niin helposti antautumaan, vaan hinkkasi itsensä jälleen iskuetäisyydelle kipparinsa Mikko Hyvösen onnekkaan ohjauksen avulla.

Tilanteessa Hyvönen käänsi jalkansa juuri oikeaan aikaan Aleksi Lammen viivasta heittämän kiekon tielle ja pääsi sen jälkeen tuulettamaan Pussisen vaille torjuntamahdollisuuksia jättänyttä 4-2-osumaa.

Punanutut olivat kuitenkin yksissä tuumin päättäneet,  että tänään ainoa osapuoli, joka KSOY Areenan kapeassa kaukalossa loppuviimeksi riemuitsee, on kotijoukkue ja tästä oivallisena osoituksena kävikin sitten Erkka Huttusen naulaama 5-2-maali, jonka tekoon pippurisen puolustajan vapautti titaanikapteeni Roope Lantta.

– Riemu jaksoi 5-2-maalinkin jälkeen vielä yrittää täysillä loppuun asti, antoi Iltola tunnustusta vihulaisleiriin.

– Heidän otteistaan oikein näki sen kuinka viimeiseen hengenvetoon saakka pelataan paikasta auringossa ja aivan kaikki jätetään kaukaloon, mitä suinkin vain jätettävissä on.

Se tosin on sanottava, että pienen ripauksen tästä ”epätoivojääkiekosta” olisi voinut jättää pois, sillä ottelu käytännössä ratkesi ajassa 49:59, kun aiemmin hyvässä mukana ollut jyväskyläläispuolustaja Lampi huitaisi puolihuolimattomasti korkealla mailalla Titaanien pistekärki Ville Myyryläisen silmäkulman auki ja samantien itsensä 5+20 minuutin rangaistuksen kera aikaistetulle suihkukomennukselle.

Vaikkei Titaanit tilannetta seuranneen viiden minuutin ylivoimansa aikana saanutkaan mitään merkittävää aikaiseksi, onnistuivat kotkalaiset kuitenkin pelaamaan sen verran paljon aikaa pois kellosta, ettei Riemu enää onnistunut nousemaan ottelussa tasalukemiin.

Jyväskyläläiset kyllä yrittivät kaikkensa aina aikalisää ja maalivahti Laukkasen vaihtoaitioon vetämistä myöten, mutta nämä temput toivat lopulta vain yhden vaivaisen kavennusosuman, joten Ville Kauhasen kotkalaismaalin edestä sisään sorkkima 5-3-maali jäi täten kamppailun lopputulokseksi.

Titaanileirissä neljäs perättäinen voitto otettiin totta kai suurella ilolla vastaan, sillä se kasvatti samalla kolmen pisteen verran lisää eroa Suomi-sarjan alemman loppusarjan 3. sijalla majailevaan Karhu HT:sen nähden.

Kotkalaiset pääsevät näin ollen varsin hyvistä lähtökohdista hyökkäämään tulevaan viikonloppuun, jonka Titaanit viettää Pohjois-Suomessa oululaisen Laser HT:n sekä uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn vieraana.

Punanuttupiiskuri Iltolalla oli oikeastaan yksi kaino pyyntö ”yläkerran ukolle” tulevaa vierasreissua koskien.

– Toivottavasti emme hirveästi joutuisi tekemään muutoksia pelaavaan kokoonpanoomme, mutta aika näyttää kuinka toiveeni käy, ”Illi” mietiskeli.

Kokoonpanon ohella niin Iltolan kuin muun kotkalaisvalmennuksen sekä luonnollisesti pelaajille päänvaivaa tuottanevat hyvin suurella todennäköisyydellä myös Laser HT sekä Muik Hockey, jotka tuskin helpolla pisteitä pitkänmatkalaisille tulevat kotikaukaloissaan luovuttamaan.

– Onhan se taas iso haaste lähteä aamuvarhaisella linja-autolla matkustamaan reilun 500 kilometrin päähän ja kyetä iskemään pöytään taas se paras mahdollinen suoritus, myönsi Iltola ennen ansaittuihin saunan lämmityspuuhiin lähtöään.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (15.2.), kun punanutut matkustavat Ouluun, jossa majaansa pitävä Laser HT isännöi Oulunsalon jäähallissa jäähallissa kello 16:45 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.