Kiekkoa ja kilometrejä

14.2.2020

Vahvassa vireessä olevat punanutut metsästävät edessä olevan viikonlopun (15.–16.2.) aikana tililleen lisää voittoja ja pisteitä vieraskaukaloista käsin.
Vahvassa vireessä olevat punanutut metsästävät edessä olevan viikonlopun (15.–16.2.) aikana tililleen lisää voittoja ja pisteitä vieraskaukaloista käsin.

Vahvaan kevätvireeseen äitynyt Kotkan Titaanit ”nielee” edessä olevan viikonlopun aikana aikamoisen määrän matkustuskilometrejä sekä pelaa siinä sivussa myös kaksi haastavaa vierasottelua. Punanutut nimittäin iskevät Suomi-sarjan alemman loppusarjan kahinoissa yhteen oululaisen Laser HT:n sekä uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn kanssa.

Titaanit kurssi on kevään korvilla kääntynyt todella vahvaan yläviistoon, jonka seurauksena joukkueen tilille on seitsemästä viime pelistä kirjattu kuusi voittoa ja ainoa tappiokin tuli vain maalin erolla ”paikallisvastustaja” Porvoon Huntersille.

Vaikka punanutuilla homma tällä hetkellä toimiikin erittäin mainiosti ja tulosta tulee, ei se ole saanut titaanileirissä luistimia liiemmin nousemaan ylös jäänpinnasta.

– Eiköhän kumpikin tuleva vastustajamme halua voittaa jäljellä olevat ottelunsa ja sen avulla parantaa omaa pelaamistaan sekä itseluottamustaan edessä oleviin playouteihin, aprikoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola edessä olevia koitoksia.

– Laser HT kaiken lisäksi kamppailee vielä Haukkojen kanssa kotiedusta, joten kyllä heilläkin vielä panosta piisaa, vaikka mahdollisuudet suoraan säilymiseen saati pudotuspeleihin ovatkin jo menneet.

Lauantaina aamuvarhaisella linja-autonsa nokan kohti Oulua ja tarkemmin ottaen Oulunsalon jäähallia ottavat kotkalaiset tietävät tasan tarkkaan minkälaiseen pätsiin sarjataulukossa muutaman sijan alapuolellaan majailevan ja kuten todettua, jo paikkansa aina arvaamattomissa playout-peleissä varmistaneen Laser HT:n vieraana joutuvat.

– Olemme tällä kaudella pelanneet kaksi tasaista vääntöä Laser HT:n kanssa ja varsinkin siitä viimeisimmästä jäi meille jonkin verran jossiteltavaa, toteaa Iltola.

Titaanit tosiaankin onnistui syksyllä voittamaan kotiottelussaan oululaiset Panu Laitisen 6-5-jatkoaikaosumalla, mutta vuodenvaihteen jälkeisessä vierastaistossa punanutut menettivät kahdesti kahden maalin johtonsa ja taipuivat lopulta kirvelevään 4-5-jatkoaikatappioon.

Mikäli Iltolaa on uskominen ja miksei olisi, on edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta otettu opiksi ja keinot vierasvoiton hakuun on niin ikään keksitty.

– Pelillisesti emme ole ongelmissa oululaisten kanssa olleet, mutta se on tullut selväksi, ettei heitä parane kovin usein ylivoimalle päästää, ”Illi” tokaisee ja jatkaa:

– Meidän pitää pystyä hyvällä luistelu- ja pelitempolla viemään pelihuumori pois Laser HT:lta, jonka myötä saamme varmasti suojattua oman päämme sekä luotua riittävästi maalipaikkoja pelin voittaaksemme.

Sunnuntaina punanutut puolestaan hyökkäävät Uusikaarlepyyhyn, jossa niin ikään jo pitkään kevään kohtalonpeleihin eli edellä mainittuihin playout-karkeloihin keskittynyt Muik Hockey tarjoilee kotkalaisille varmasti lämpimän vastaanoton Komarov Areenallaan ja eritoten legendaarisessa ”Muik Spassaan”.

– Muik Hockey on selkeästi parantanut otteitaan kevään kuluessa ja uskon, että heitä on osaltaan auttanut sarjasijoituksen mukanaan tuoma tietynlainen paineettomuus, kommentoi titaaniluotsi Iltola.

– Uusikaarlepyyläiset ovat jo pitkään voineet keskittyä playouteihin ja hioa omaa pelitapaansa sinne sopivaksi, joka on niin ikään näkynyt heidän pelaamisessaan viimeisimmissä otteluissa.

Titaanien onkin syytä olla varuillaan, sillä uusikaarlepyyläisten päävalmentajaksi joulukuussa hypänneen Michael Ringbergin johtamat suojatit ovat kyenneet kaatamaan kaksi kolmesta edellisestä vastustajastaan ja olleet varsinkin kotonaan todella kova karamelli pureskeltavaksi.

– Muik Hockey on yritteliäs ja aina loppuun asti taisteleva vastustaja, joka ei varmasti tule helpolla meille pisteitä kotikaukalostaan luovuttamaan, ”Illi” sanailee.

”Tarvitsemme vielä lisää voittoja ja pisteitä”

Titaanien marssi Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa on sujunut tähän mennessä todella sutjakkaasti.

Punanutut ovat nimittäin poimineet tililleen pelkkiä voittoja pelaamistaan kamppailuista, joista viimeisimmät kirjattiin kotkalaisten nimiin edeltävän viikonlopun kotikoitoksista Järvenpään Haukkojen ja jyväskyläläisen Liikunnan Riemun kaaduttua KSOY Areenan huutomyrskyissä.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola palkitsikin oman miehistönsä hyvästä tekemisestä pienimuotoisella ”lomalla”, sillä kotkalaiset huilasivat alkuviikon ja palasivat vasta keskiviikkona takaisin joukkueharjoitusten ihmeelliseen maailmaan.

– Pidimme Riemu-pelin jälkeen ihan tarkoituksella kolmen päivän huilitauon ja latasimme akkuja tulevaa viikonloppua silmällä pitäen, Iltola toteaa levollisella äänellä.

Akkujen laatamisen ja mielen virkeyttämisen ohella Titaanit on muutenkin saanut ”tuoretta verta” kaukaloon, sillä punanuttujen vemppaosastolla ei enää ole kuin alaraajavammaa poteva hyökkääjä Anton Hyvärinen, joka hänkin on jo ehtinyt jäällä käymään.

– Sairastupamme on tällä hetkellä kutakuinkin tyhjä ja se taas lisää kilpailua pelipaikoista, Iltola hykertelee.

– Muutenkin olen ollut erittäin tyytyväinen sivussa olleiden ja takaisin sorvin ääreen palanneiden kaverien asenteeseen, sillä jokaisella on ollut hirveä halu päästä taas pelaamaan sekä näyttämään omaa osaamistaan.

Kuten todettua, on Titaanien meno ollut viimeisen kuukauden ajan jo varsin lennokasta ja voitot ovat lähestulkoon seuranneet toisiaan. Tästä syystä ei ole kovin suuri ihme, että kotkalaisjoukkueen keskuudessa vallitsee todella autuas ilmapiiri.

– Joukkueen toiminnassa niin harjoituksissa kuin peleissäkin näkyy kasvanut itsevarmuus ja rentous, joka on suoraa seurausta viime aikoina sekä pelillisesti että tuloksellisestikin hienosti sujuneista otteluista, ”Illi” selventää ja naurahtaa perään:

– Itselleni onkin tässä jäänyt lähinnä rooliksi valvoa, ettei touhu mene liian rennoksi!

Rentoa mieltä ja hermojen kestävyyttä Titaanit tullee edessä olevana viikonloppuna varmasti tarvitsemaan roppakaupalla, sillä mikään pelkkä pala kakkua ei reilun 1300 matkustuskilometrin ”nieleminen” linja-auton penkillä istuen sekä kahden kovan vieraspelin pelaaminen perättäisinä päivinä todellakaan ole.

Punanutuille ovat vieraspelit muutenkin olleet kuluvalla kaudella selkeästi kotikamppailuita vaikeampia, joten kotkalaisvalmennus on yhdessä joukkueen kanssa miettinytkin lähes kaikenlaisia jippoja peli- ja kamppailuvalmiuden parantamiseen tien päällä oltaessa.

– Näissä pitkissä, viikonlopun kestävissä, reissuissa on ollut meille kuluvalla kaudella haastetta kerrakseen eritoten ensimmäisen pelin osalta, myöntää titaaniluotsi Iltola.

– Olemme siitä pelaajien kanssa puhuneet ja miettineet erilaisia keinoja, joilla voisimme saada vireystilan aikaisin aamulla alkavasta bussissa istumisesta huolimatta riittävän hyväksi, jotta olisimme valmiita pelaamaan ja kamppaileen heti kun kiekko tippuu jäähän.

Sitä vastoin toimivaa pelitapaansa Titaanit ei ole lähdössä muuttamaan, vaikkeivät kotkalaiset seuraavissa peleissä pääsekään huseeraamaan tutun KSOY Areenansa kapeassa kaukalossa.

– Turha meidän on lähteä toimivaksi havaittua pelisapluunaamme mihinkään muuttamaan, vaikka nyt vieraisiin lähdemmekin, Iltola naulaa.

– Jatketaan vain samalla tyylillä kuin tähänkin asti ja pyritään vielä siihen päälle saamaan napsu tai kaksikin lisää terävyyttä ihan kaikkeen mahdolliseen tekemiseemme.

Viikonlopun asetelma on Titaanien näkökulmasta harvinaisen selvä. Voittamalla molemmat pelinsä pitävät punanutut kaikki avaimet omissa käsissään taisteltaessa paikoista pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle.

Niin ikään yksi lisävoitto, tuli se sitten normaalin peliajan puitteissa, jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa takaisin kotkalaisille leiman Suomi-sarjasopimuksen uusimiseen tulevalle kaudelle.

Kokeneena ja kaikissa mahdollisissa liemissä marinoituneena kiekkomiehenä Iltola ei halua tässäkään kohtaa mennä asioiden edelle, vaan tyytyy lähinnä toppuuttelemaan spekulaatioita tulevasta.

– Ei meidän auta miettiä mitään ylimääräistä, vaan keskittyä menemään peli kerrallaan eteenpäin, ”Illi” sanoo painokkaaseen sävyyn.

– Tarvitsemme vielä lisää voittoja ja pisteitä, mikäli mielimme varmistaa niin sarjapaikkamme kuin pääsyn ”villi kortti” –kierrokselle ja niitä myös lähdemme hakemaan Oulunsalosta sekä Uusikaarlepyystä!

Titaanit matkustaa lauantaina (15.2.) Ouluun, jossa majaansa Oulunsalon jäähallissa pitävä Laser HT isännöi kello 16:45 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjakoitosta.

Sunnuntaina (16.2.) punanutut puolestaan hyökkäävät Uusikaarlepyyhyn ja testaavat Komarov Arenalla vieraitaan kestitsevän Muik Hockeyn kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa.