Läheltä liippasi

16.2.2020

Punainen oli lopulta Uusikaarlepyyn sunnuntaisen taiston pääväri, kotijoukkue Muik Hockeyn tuulettaessa ottelun voittoa. @ Mikael Granqvist
Punainen oli lopulta Uusikaarlepyyn sunnuntaisen taiston pääväri, kotijoukkue Muik Hockeyn tuulettaessa ottelun voittoa. @ Mikael Granqvist

Uusikaarlepyyn sunnuntainen alkuilta tarjoili hienon Suomi-sarjan alemman loppusarjan jääkiekko-ottelun Komarov Arenalla. Kotkan Titaanien kannalta oli kuitenkin harmillista, että kotijoukkueena kaukalossa esiintynyt Muik Hockey kykeni lopulta tekemään yhden vaivaisen maalin punanuttuja enemmän ja voitti hurjaa taistelua täydet 60 minuuttia sisältäneen pelin lukemin 5-4 (3-1, 2-1, 0-2).

Muik Hockey – Titaanit 5-4 (3-1, 2-1, 0-2)

03:51 1-0 Filip Stråka (Emil Blomqvist, Artjom Gornostajev) YV
05:32 2-0 Nicolas Neznik (Joel Portin)
15:24 3-0 Tobias Åkerman (Joel Portin)
16:20 3-1 Ville Myyryläinen (Kalle Kolehmainen, Santeri Salminen)
32:34 3-2 Ville Myyryläinen (Santeri Salminen, Santeri Kunttu)

35:46 4-2 Linus Vesterlund (Nicolas Neznik, Mika Siekkinen) YV
37:32 5-2 Nicolas Neznik (Tobias Åkerman) VoM
44:30 5-3 Santeri Kunttu (Santeri Salminen, Ville Myyryläinen)
58:45 5-4 Ville Myyryläinen (Santeri Salminen, Kalle Kolehmainen) IM


Maalivahdit:

Muik Hockey – Mathias Biskop 18+12+15= 45 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 5+0+0= 5 torjuntaa (vaihto 15:24 / 3-0)
Titaanit – Santeri Levänen 2+17+7= 26 torjuntaa (poissa 58:25-58:45 & 59:03-60:00)


Jäähyt:

Muik Hockey x 2min x 1 x 10min= 18min
Titaanit x 2min + 1 x 10min= 16min

Oulusta saamansa kirvelevän tappion myötä kohti Uusikaarlepyytä matkannut Titaanit vietti yönsä Kalajoella legendaarisessa Tapion Tuvassa, punoen juoniaan sunnuntaisen vastustajansa Muik Hockeyn päänmenoksi.

Kyseiset juonet eivät kuitenkaan olleet mitä ilmeisimmin riittävän ovelia, sillä punanutut saivat lopulta ”lunta tupaansa” myös uusikaarlepyyläisiltä todellisen kamppailupelin päätteeksi maalein 5-4.

Vaikka kotkalaiset kirjauttivatkin tililleen toisen perättäisen tappion ja mahdollisuus Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle pääsyyn mutkistui entisestään, oli päävalmentaja Mika Iltola siitä huolimatta ylpeä omiensa taistelusta.

– Nostan joukkueelle hattua, sillä pelimoraalimme oli todella hyvä ja jaksoimme loppuun asti uskoa, että nousu kolmen maalin takaa rinnalle sekä ohi on mahdollista, Iltola totesi ykskantaan.

– Pienestä se nousu sitten olikin lopulta kiinni, sillä Muik Hockeyn maalivahti [Mathias] Biskop otti lopussa todella ison torjunnan [Ville] Myyryläisen yritykseen.

Myyryläinen tosiaankin pääsi vain hetkeä ennen päätössummerin soimista lataamaan kiekon paraatipaikalta kohti aukinaista veräjää, mutta poikittain maalillaan liikkunut Biskop ehti kuin ihmeen kaupalla kiekon tielle ja vesitti näin ollen lähes varmalta näyttäneen tasoitusosuman synnyn.

Vaikka Myyryläinen epäonnistuikin illan viimeisessä laukauksessaan, oli hän yksi ottelun näkyvimpiä ellei näkyvin hahmo kaukalossa, sillä punanuttujen sisäisen pistepörssin kärjessä ylhäisessä yksinäisyydessään porhaltava hyökkääjä saldosi Uusikaarlepyystä tililleen tehosaldon 3+1, ollen näin mukana jokaisessa titaaniosumassa.

Vaikka ketju, jossa Myyryläinen on jo pidemmän aikaa viilettänyt vasemmassa laidassa, Santeri Salminen (0+4) keskusmiehenä sekä Santeri Kunttu (1+1) oikeassa laidassa, tekikin kaikkensa, ei Titaanit lopulta saanut mukaansa muuta kuin kokemusta.

Muik Hockey kun onnistui hyödyntämään punanuttujen pienet, mutta sitäkin pahemmat virheet lähes täydellisesti ja iskemällä käytännössä jokaisesta kunnollisesta maalipaikastaan kiekot kotkalaisten maaliin.

– Ote oli lähes koko pelin ajan täysin meillä, mutta ne pienet virheet maksoivat tänään kovan hinnan takaiskuosumien muodossa, myönsi titaaniluotsi Iltola.

”Pelataan nyt pelit ensiksi loppuun”

Jos oli edellisiltana Oulussa Titaanien pelin aloitus varsin vahva, eivät samat sävelet soineen Uusikaarlepyyn pakastinmaisessa Komarov Arenassa.

Kotijoukkue Muik Hockey suoranaisesti vyöryi hurjalla voimalla kotkalaisten yli ja kun titaanivahti Niilo Pussisellekaan ei sattunut paras mahdollinen iltapuhde, komeilivat valotaululla isäntien 3-0-johtolukemat ennen kuin kamppailun 16. peliminuutti oli ehtinyt kulua päätökseensä.

– Muik Hockey tuli pelin alkuun juuri niin vahvasti kuin osasimme odottaakin ja he ikävä kyllä saivat entisestään lisää taistelutahtoa hieman helpolla tekemistään maaleista, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Filip Stråkan ylivoimalla ja Nicolas Neznikin sekä Tobias Åkermanin tasakentällisin pelaten iskemät maalit antoivat entistä enemmän lisää virtaa niin hurjasti voittoa janonneelle kotijoukkueelle kuin omiaan totutun äänekkäästi tukeneelle yleisöllekin.

Titaanivalmennus turvautuikin hyvin pitkälti tästä syystä maalivahdin vaihtoon, herätelläkseen omaa joukkuettaan ja samalla katkaistakseen täydellisessä ”flow’ssa” kaukalossa raivonneen isäntämiehistön lennon.

– Ei pelin alku niin huono meiltä ollut, kuin numerot antavat olettaa, Iltola sanaili.

– 3-0-maalin jälkeen päätin kuitenkin hieman sekoittaa pakkaa vaihtamalla Santeri Leväsen maalille ja siirryimme käytännössä pelaamaan kolmella kentällä, jotta ne pelaajat pääsivät tasaisesti jäälle, joilla oli riittävästi liikettä ja kamppailuhalukkuutta kintereissään.

Tämä temppu myös tepsi kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin, sillä Titaanien onnistui kiriä kahdella Myyryläisen tekaisemalla osumalla jo maalin päähän toisen erän puolivälissä.

Muik Hockey kuitenkin kuittasi punanuttujen kavennukset kahdella lisäosumalla, kun jälleen kerran kotkalaisten pienistä virheistä avautuneet saumat tarjoilivat Linus Vesterlundille ja toistamiseen tolppien väliin osuneelle Neznikille paikan maalien tekoon.

Kolmen maalin takaa-ajoasema osoittautui lopulta liian suureksi vuoreksi Titaaneille kiivettäväksi, vaikka lähelle onnistumista kotkalaiset pääsivätkin.

Harmi vain, ettei Santeri Kuntun 5-3- ja Myyryläisen 5-4-kavennuksista jäänyt lopulta kuin hapan maku punanuttujen suihin, kiitos jo edellä mainitun Muik Hockey-vahti Mathias Biskopin muutama sekunti ennen täyttä aikaa suorittamaan huipputorjunnan.

Maalin tappion myötä Titaanit jäi kokonaan ilman tuliaisia pohjoisen reissultaan, jonka myötä saumat pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle yltämiseen heikkenivät huomattavasti.

Punanutut tarvitsevat nyt vähintään neljä pistettä, mutta mielellään kaksi suoraa voittoa pleijarijunan kyytiin oikeuttavan tiketin lunastamiseen sekä sopivassa määrin apuja myös jyväskyläläiseltä Liikunnan Riemulta tai oululaiselta Laser HT:lta.

Titaaniluotsi Iltola ei halunnut liiemmin muiden apua tässä kohtaa pyydellä, sillä tärkeintä on oman pelaamisen kuntoon saaminen sekä pelaajien palaaminen takaisin edeltävien viikkojen tasolleen.

– Jotta kykenemme jäljellä olevat kaksi peliämme voittamaan, on meidän saatava taas kaikki pelaajat samalla langalle, ”Illi” selvensi.

Myöskään Titaanien jo lähes varmaan ensi kauden Suomi-sarjapaikkaan kotkalaiskäskijä ei halunnut sen suuremmin ottaa kantaa, vaan käänsi katseensa ja keskittymisensä tiukasti kohti ensi perjantain HCIK-kotikoitosta.

Kaarinalaisten kun on punanutut taulukossa ohittaakseen pakko ottaa jäljellä olevista kahdesta pelistään täydet kuusi pistettä sekä tehdä hurja parannus maalieroonsa, joka on tällä hetkellä peräti 40 pykälää Titaaneita heikompi, sillä tasapisteissä juurikin maaliero on se joukkueet ensimmäiseksi toisistaan erottava tekijä.

– Pelataan nyt pelit ensiksi loppuun ja katsotaan sitten mikä on lopputulema, päätti Iltola tarinointinsa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Mikael Granqvistin facebook-sivulla.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa jatkuu ensi perjantaina (21.2.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu HC Indians Kaarina.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!