Kesäloma koitti Porissa

23.2.2020

Virkaatehneen kapteeninsa Elmeri Kotron johdolla Porin sunnuntai-illassa taistelleet punanutut kaatuivat lopulta saappaat jalassa kesäloman viettoon.
Virkaatehneen kapteeninsa Elmeri Kotron johdolla Porin sunnuntai-illassa taistelleet punanutut kaatuivat lopulta saappaat jalassa kesäloman viettoon.

Kotkan Titaanit paketoi kuluvan Suomi-sarjakautensa sunnuntai-iltana Porin Isomäki Areenalla, jossa alemman loppusarjakoitosta isännöinyt Karhu HT oli lopulta kesäloman viettoon päätössummerin jälkeen suunnanneita vieraitaan hivenen onnekkaampi ja vei pelin nimiinsä maalein 5-3 (1-1, 1-2, 3-0).

Karhu HT – Titaanit 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)

02:37 0-1 Elmeri Kotro (Erik Naroma, Leevi Pekkarinen)
17:18 1-1 Lauri Leino (Lauri Salmi, Roope Elo) YV
32:33 1-2 Anton Hyvärinen (Panu Laitinen, Kalle Kolehmainen)
34:35 1-3 Johannes Hakuli (Leevi Laine, Niilo Pussinen)

39:55 2-3 Roope Elo (Joel Rautiainen, Lauri Salmi) YV
46:25 3-3 Aleksi Sävelä (Joel Rautiainen, Ville Valli) YV
47:07 4-3 Santeri Rajakallio (Ville-Petteri Mäkinen, Kasperi Lähteenmäki) VoM
49:18 5-3 Ville-Petteri Mäkinen (Lauri Sikoniemi, Santeri Rajakallio)

Maalivahdit:

Karhu HT – Veli-Matti Mäkinen 6+19+10= 35 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 4+6+7= 17 torjuntaa (poissa 57:16-60:00)

Jäähyt:

Karhu HT 4 x 2min= 8min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Pelin henki Porin sunnuntai-illassa oli Titaanien kannalta ennakkoon harvinaisen selvä – tulos tai ulos.

Se oli myös niin ikään varmaa, että punanutut tarvitsisivat tarjolla olleiden kolmen sarjapisteen lisäksi apuja Seinäjoella vierailleelta Laser HT:lta, joten monen asian olisi pitänyt mennä nappiin, jotta kotkalaisten kausi olisi saanut jatkoa himoituissa pudotuspeleissä.

Vaikka titaanivalmennus pääluotsi Mika Iltolan johdolla kehottikin omiaan keskittymään vain Karhu HT:n kaatamiseen, ei tulosseuranta Seinäjoen kamppailusta jäänyt varmasti yhdenkään punanuttupelaajan osalta pimentoon.

– Seurasimme muun valmennuksen ja taustaryhmämme kanssa S-Kiekon pelin tapahtumia, mutta pelaajille painotin, etteivät he sitä tuijottaisi, vaan keskittyisivät pelkästään olennaiseen, Iltola selvensi.

Viimeistään kolmannen erän alussa S-Kiekon 6-3-kotivoitosta titaanikoppiin kiirinyt tieto vesitti kotkalaisten suurimman taisteluinnon ja kun Karhu HT vielä sopivasti sai omat askelmerkkinsä kohdilleen viimeisen kaksikymppisen aikana, oli punanuttujen kohtalona polvistua porilaisten edessä kuluneen kauden lopullisesti paketoineeseen 5-3-vierastappioon.

– Viime viikonloppuhan sen kohtalomme käytännössä sinetöi, mutta hävisimme siitä huolimatta tänään saappaat jalassa, antoi Iltola omilleen tunnustusta.

Isomäki Areenassa kamppailun alemman loppusarjakoitoksen kaksi ensimmäistä erää mentiin aika vahvasti Titaanien komennossa, josta kertoivat jo maalivahtien torjunnatkin: Veli-Matti Mäkinen isäntien rysällä 25 ja Niilo Pussinen vieraiden veräjällä 10.

Punanutut eivät kuitenkaan onnistuneet selkeästi hallinnastaan huolimatta tekemään riittävän suurta eroa maalien muodossa isäntiinsä, jotka pysyttelivät iskuetäisyydellä hyvin pitkälti Mäkisen koppien sekä toimineen pakkopelinsä ansiosta.

– Ensimmäinen ja toinen erä olivat meiltä hyviä, kolmannessa kaveri alkoi lyödä sen verran hyvää prässiä päälle ja kiekkoa syvään, ettemme enää saaneet omaa pelaamistamme niin laadukkaasti auki kuin olisi pitänyt.

Kapteenin C-kirjainta pelipaitansa rintamuksessa Roope Lantan poissaolon vuoksi kantaneen Elmeri Kotron, Anton Hyvärisen ja Johannes Hakulin osumilla Titaanien onnistui kuitenkin lähteä kolmanteen erään 2-3-johtoasemasta, mutta kovin kauaa aikaa punanuttujen etu ei valotaululla kimmeltänyt.

Karhu HT napautti nimittäin vajaaseen kolmeen minuuttiin pelivälineen kolme kertaa Pussisen selän taakse ja homma oli sen myötä pläkkiselvä.

Titaanit ei nimittäin 5-3-takaiskun jälkeen saanut enää millään riittävän kovaa hönkää päälle, kun taas porilaiset puolustivat nöyrästi koko joukkueensa voimin ja sumputtivat hyvin keskustan, jonka myötä taiston tilastomiehille ei enää hommia maalimerkintöjen osalta päässyt syntymään.

– Tokihan Karhu HT:lla kävi muutamassa maalissa tuuri, mutta se tuuri pitää aina ansaita, ”Illi” totesi taiston tauottua tappiollisissa tunnelmissa.

”Tulemme tekemään todella paljon töitä, jotta olemme ensi kaudella parempia”

Vaikka Titaanien pelit kuluneen kauden osalta päättyivätkin ilman kevään kiehtovia karkeloita, ei kotkalaisleirissä lopulta kovin pettyneitä oltu. Syykin tähän oli selkeä, sillä kotkalaiset olivat onnistuneet palaamaan vuoden takaisen sekoilun jälkeen taas uskottavaksi Suomi-sarjajoukkueeksi.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen, siihen henkeen ja yhteisöllisyyteen sekä ilmapiiriin mikä on koko kauden ajan vallinnut pukuhuoneessamme, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Iltolan mieltä lämmitti erityisesti se, että nuori ja vähäisellä kokemuksella varustettu titaanimiehistö kasvoi kauden aikana Suomi-sarjan edellyttämälle tasolle, jonka myötä tulevaa on paljon helpompi lähteä rakentamaan.

– Kauteen lähdettäessä ja joukkueen ikärakennetta sekä kokemuspatteria katsoessani oli aika selvää, että oppirahat pitää ensiksi maksaa, jotta voi lähteä tavoittelemaan jotain suurempaa.

– Meillä oli lisäksi aika monta pelaajaa, joille kausi oli ensimmäinen Suomi-sarjassa ja kuten tunnettua, vaatii uusi sarjataso aina totuttelua.

Kokenut kotkalaisluotsi näkikin mainitsemansa ”oppirahojen maksun” näkyneen selkeimmin punanuttujen otteissa marras-joulukuun aikana, jolloin kotkalaiset menettivät paljon pisteitä, vaikka olivat pelaamissaan peleissä selkeästi hallitsevampi osapuoli.

– Hallitsimme kauden aikana monessa ottelussa peliä, muttemme kuitenkaan olleet riittävän kypsiä voittaaksemme niitä, Iltola kertasi.

– Menetimme paljon pisteitä sekä johtoasemia ennen joulutaukoa pelaamissamme peleissä, mutta paransimme selkeästi otettamme vuodenvaihteen jälkeen ja siihen ajanjaksoon olenkin erittäin tyytyväinen.

Se on kuitenkin selvää, että Titaanit otti kuluneesta kaudesta arvokkaan opin matkaansa ja pyrkii hyödyntämään sitä, kunhan pelit taas tulevana syksynä jatkuvat.

– Nyt pitää hetken aikaa vetää happea ja tarkastella mitä sitä tuli oikein tehtyä ja alkaa sen jälkeen kääntää katseita jo kohti tulevaa eritoten joukkueen rakennuksen suhteen, ”Illi” tokaisi.

– Tulemme tekemään todella paljon töitä, jotta olemme ensi kaudella parempia.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Iso kiitos kuluneesta kiekkokaudesta 2019–2020 kaikille titaanikannattajille ja yhteistyökumppaneille sekä joukkueen parissa töitä paiskineille tahoille!