Naroma jatkaa – Niinisaari ja Ruotsalainen uusimmat punanutut

9.5.2020

Titaanit saa riveihinsä lisää ”paikallista väriä” KooKoon A-nuorten pelipaidan punanuttuun vaihtavasta Jesse Niinisaaresta. © Timo Savela – timo.savela@eliteprospects.com
Titaanit saa riveihinsä lisää ”paikallista väriä” KooKoon A-nuorten pelipaidan punanuttuun vaihtavasta Jesse Niinisaaresta. © Timo Savela – timo.savela@eliteprospects.com

Kotkan Titaanit on leventänyt tulevaan Suomi-sarjakauteen 2020–2021 valmistautuvan miehistönsä hyökkäyskalustoa Erik Naromalla, Jesse Niinisaarella sekä Patrik Ruotsalaisella.

Titaanit ja viime kaudella punanutussa debytoinut Erik Naroma ovat päässeet sopuun yksivuotisesta jatkosopimuksesta, joka myötä 20-vuotias Valkealan Kiekon kasvatti nähdään kotkalaisjoukkueessa myös edessä olevalla Suomi-sarjasesongilla 2020–2021.

Niin keskus- kuin laitahyökkääjänkin pelipaikoilla viihtyvä Naroma puki männäkaudella titaanipaidan päälleen 33 runkosarjaottelussa ja takoi niissä tauluun 16 (7+9) tehopistettä.

– Naroma oli erityisesti syksyn koitoksissa todella vahvassa vireessä ja osoitti, että hänessä on potentiaalia suurempiinkin mainetekoihin, tuumii Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– Kunhan ”Narski” saa kesän aikana pistettyä fysiikkansa entistä parempaan minttiin, on hänestä aivan varmasti ulosmitattavissa rutkasti lisätehoja tulevalla Suomi-sarjakaudella.

Naroman lisäksi titaanimiehistöön liittyy myös täysin uusia kasvoja, sillä alun perin Haminan Kiekkoympyröistä maailmalle lähtenyt, Titaanien D- ja C-junoreissa muutaman kauden verran pyörähtänyt sekä lopulta Kouvolan KooKoon junioriputken läpikäynyt Jesse Niinisaari liittyy punanuttujen vahvuuteen yksivuotisella pelaajasopimuksella.

KooKoon A-nuorten riveissä hyökännyt Niinisaari, 21, kirjautti päättyneellä kaudella tilastoihinsa 41 Nuorten SM-liigan runkosarjakamppailuun tehot 5+7.

– Niinisaari oli jo vuosi takaperin mukana kaavailuissa, kun aloimme kasata joukkuetta Suomi-sarjaan, joten on hienoa, että saimme hänet nyt riveihimme, Hannukainen toteaa.

– Jesse on ”oman kylän poikana” sekä monipuolisena pelimiehenä erittäin tervetullut lisä hyökkäyskalustoomme – lisäksi hänellä on suuri halu pukeutua jatkossa juuri punanuttuun ja se on mielestäni ensiarvoisen tärkeä asia.

Kolmas sopimuksen Titaanien kanssa sorvannut ja täten KSOY Areenan kirkkaisiin valoihin tutustumaan pääsevä pelimies on Joutsenosta lähtöisin oleva Lappeenrannan SaiPan kasvatti Patrik Ruotsalainen, jonka neljä viimeisintä kautta ovat kuluneet Imatran Ketterän A-nuorten sotisovassa.

Edeltävän sesongin aikana myös Ketterän edustusmiehistössä Mestiksessä ensiesiintymisensa tehnyt Ruotsalainen, 21, paukutti Nuorten Mestiksessä 36 runkosarjapeliin 31 (9+22) täkyä, höystäen tehojaan peräti 127 rangaistusminuutilla, joilla heltisi koko sarjan jäähypörssin kärkitila.

– Saimme Imatralta hyvät suositukset Ruotsalaisen ottamisesta joukkueeseemme – hänellä on kova halu kehittyä ja mennä urallaan eteenpäin, joten me tarjoamme siihen ilomielin mahdollisuuden, hymyilee titaanimanageri Hannukainen.

– Patrik on erittäin fyysinen ja kovalla asenteella varustettu hyökkääjä, jolla on niin ikään kapasiteettia myös tuloksentekoon, eikä se pieni pelillinen värikkyys saati tulisieluisuus ole jääkiekkoilussa koskaan pahasta.