Keskikaista minttiin – Salmiselle ja Pekkariselle jatkopahvit!

28.7.2020

Viime kaudella lähestulkoon pelistä toiseen vastustajia vipuun vetänyt Santeri Salminen pukeutuu myös jatkossa punanuttuun!
Viime kaudella lähestulkoon pelistä toiseen vastustajia vipuun vetänyt Santeri Salminen pukeutuu myös jatkossa punanuttuun!

Jääharjoittelunsa elokuun 3. päivä käyntiin polkaiseva Kotkan Titaanit on jämäköittänyt tuntuvasti keskushyökkääjäkalustoaan sorvaamalla yksivuotiset jatkosopimukset punanutussa jatkavien Santeri Salmisen ja Leevi Pekkarisen kanssa.

Viime aikoina pienimuotoista hiljaiseloa pelaajasopimusten julkistusrintamalla pitänyt Titaanit alkaa jääharjoitusten lähestyessä heräillä jälleen kunnon liekkiin.

Sen myötä kotkalaisseura on kiinnittänyt yksivuotisiin jatkosopimuksiin tehokkaasti edeltävällä Suomi-sarjakaudella punanutussa operoineet keskushyökkääjät Santeri Salmisen ja Leevi Pekkarisen.

Titaanipaitaan ensimmäisen kerran jo syksyn 2018 harjoitusotteluissa pukeutunut, mutta kunnolla vasta männäsesongilla kotkalaisjoukkueen riveihin kotiutunut Salminen, 23, nousi välittömästi punanuttujen kärkihyökkääjien joukkoon ja nakutti pelaamissaan 28 runkosarjaottelussa maireat 37 (17+20) tehopistettä.

– Salminen näytti viime kaudella olevansa yksi koko Suomi-sarjan ehdottomista huippuyksilöistä, joten kyllähän siinä aika suuri kivi putosi sydämeltä, kun hänen allekirjoituksensa tarjoamaamme jatkosopimukseen viimein saimme, myhäilee Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– ”Sande” on todella taitava ja röyhkeä pelimies, joka viime kaudella otti ajoittain yksin koko joukkueen reppuselkäänsä ja näytti muille pelillistä esimerkkiä – eli juuri sitä johtajuutta, jota nuorentunut miehistömme tulee myös jatkossakin johtavilta pelaajiltaan kaipaamaan.

Salmisen lisäksi Titaanien keskikaistan miehitys sai toisenkin erittäin toivotun jatkajan, kun niin ikään aina vain suurempaa pelillistä roolia edelliskauden edetessä harteilleen ottanut ja yhteensä 31 Suomi-sarjan runkosarjaottelussa tehot 3+17 värkännyt Pekkarinen, 21, nähdään punanuttu päällä KSOY Areenan jäällä.

– Pekkarinen paransi tulokaskaudellaan pelaamistaan kuin se kuuluisa sika juoksuaan ja nousi omalla vahvalla tekemisellään päävalmentajamme Mika Iltolan ehdottomien luottopelaajien joukkoon, toteaa titaanimanageri Hannukainen.

– Leevi on erittäin monipuolinen pelaaja ja muutenkin nöyrä sekä fiksu kaveri, jonka valmennus voi levollisin mielin heittää kaukaloon ihan mihin tahansa tilanteeseen, sillä hän iskee aina mitään säästelemättä kehiin parhaan mahdollisen suorituksensa.

Salmisen ja Pekkarisen jatkosopimusten myötä Titaaneilla on nyt kasassa yhteensä 16 pelaajasopimusta syyskuun 18. päivänä starttaavalle Suomi-sarjakaudelle. Kotkalaisjoukkueen managerina häärivän Hannukaisen mukaan lisää miehiä on tulossa niin pakki- kuin hyökkäyskalustoonkin.

– Pelaajamarkkinat ovat koronapandemian vuoksi olleet tänä kesänä sanalla sanoen varsin mielenkiintoiset ja päätökset kartoittamieni pelaajien taholta ovat venyneet sekä vanuneet erinäisten syiden vuoksi selkeästi ennakoitua pidemmälle, Hannukainen kommentoi.

– Meillä on tarkoituksena lähteä Suomi-sarjaan noin 25 pelaajan levyisellä rosterilla, joten sopimuksen alle ennen sarja-avausta on vielä tulossa kolmesta neljään puolustajaa ja viidestä kuuteen hyökkääjää.