Martin Mäkinen siirtyy Titaaneihin

11.8.2020

Titaanit vahvistaa hyökkäyskalustoaan kovalaukauksisella Martin Mäkisellä. @ Risto Nuoramo
Titaanit vahvistaa hyökkäyskalustoaan kovalaukauksisella Martin Mäkisellä. @ Risto Nuoramo

Kotkan Titaanit on vahvistanut hyökkäyskalustoaan kaksi edelliskautta Nuorten Mestistä Imatran Ketterän riveissä pelanneella Martin Mäkisellä.

Reilun viikon verran jääharjoittelun saloja opiskellut Titaanit on sorvannut yksivuotisen pelaajasopimuksen alunperin Lahden Pelicansissa kiekko-oppinsa saaneen ja edellisvuodet Imatran Ketterän A-nuorissa kiekkoilleen hyökkääjä Martin Mäkisen kanssa.

Päättyneellä kaudella myös Ketterän edustusjoukkueen riveissä viiden Mestis-kamppailun ja yhden täysosuman verran debytoineen Mäkisen, 22, tilastoihin kertyi Nuorten Mestiksessä mitellyiden 39 runkosarjaottelun aikana komeat 45 (15+30) tehopistettä.

– Olen seurannut Mäkisen otteita jo pidemmän aikaa ja yritin houkutella häntä jo edeltäväksi kaudeksi Titaaneihin, mutta silloin homma ei vielä natsannut – onneksi nyt intressimme kohtasivat ja saimme kaverin punanuttuun, sillä uskon hänen ottavan itselleen suuren roolin hyökkäyksestämme, toteaa Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– Martinin potentiaalista kertoo mielestäni kaiken se, että hän pääsi viime kaudella debytoimaan kivikovassa Ketterän Mestis-joukkueessa, esiintyen pelaamissaan peleissä enemmän kuin edukseen. Hän tuo mukanaan nälkäistä ratkaisuvoimaa ja myös vaarallisen laukausuhan eritoten ylivoimapeliimme.

Valmennusryhmä säilyy samana

Hyökkäyskaluston vahvistamisen ohella Titaanit on tehnyt niin ikään lisäyksen valmennukseensa, sillä pääpiiskuri Mika Iltolan apuna jo pitkään kotkalaispelaajia koulinut Kari Mehtonen, 56, jatkaa hommia yksivuotisen sopimuksen seurauksena ja muodostaa täten punanuttujen kolmihenkisen valmennusryhmän, johon kuuluu lisäksi myös maalivahtiluotsi Tino Turkia.

– Koronapandemia hieman pitkitti valmennusryhmän kasaamista, muttei seuralla ollut oikeastaan missään vaiheessa edes muita vaihtoehtoja harkinnassa, kuin Mehtosen jatkaminen kakkosvalmentajan pestissään, selventää titaanimanageri Juho Hannukainen.

– ”Kapon” jatko tuo valmennukseemme tärkeää jatkumoa ja sen myötä myös ryhmän roolitus on alusta lähtien harvinaisen selvää pässinlihaa.

Titaaneilla on nyt kasassa sopimukset yhteensä kahden maalivahdin, viiden puolustajan ja 10 hyökkääjän kanssa Suomi-sarjakaudelle 2020–2021.