Harjoituspelit voittoisasti käyntiin

19.8.2020

Mallikkaasti ValKin kaadossa esiintynyt Mikke Lempiäinen (0+3) jakeli tukun todella maukkaita passeja ketjukavereilleen.
Mallikkaasti ValKin kaadossa esiintynyt Mikke Lempiäinen (0+3) jakeli tukun todella maukkaita passeja ketjukavereilleen.

Keskiviikkoiltana Valkealan jäähallissa harjoitusottelunsa startannut Kotkan Titaanit pääsi taiston tauottua poistumaan hymyssä suin kotimatkalle. Punanuttuja 40 minuutin ajan hienosti haastanut ValKi nimittäin väsähti vieraiden vauhdinpidossa sen verran selvästi, että isännät joutuivat lopulta tunnustamaan kotkalaiset paremmikseen maalein 2-7 (0-1, 2-2, 0-4).

ValKi – Titaanit 2-7 (0-1, 2-2, 0-4)

06:02 0-1 Jesse Niinisaari (Mikke Lempiäinen, Erkka Huttunen)
21:59 1-1 Joona Lautala (Joona Appelgren, Teemu Vierre)
26:05 1-2 Erik Naroma (Jesse Niinisaari, Mikke Lempiäinen)
36:03 1-3 Johannes Hakuli (Petteri Paajanen) VoM

37:52 2-3 Roope Lantta (Iiro Hanén, Jere Kola)
43:22 2-4 Patrik Ruotsalainen (Panu Laitinen) YV
45:52 2-5 Martin Mäkinen (Eetu Rasalahti)
53:06 2-6 Santeri Salminen (Mikke Lempiäinen, Erik Naroma)
59:55 2-7 Panu Laitinen (Kalle Kolehmainen, Petteri Paajanen) YV


Maalivahdit:

ValKi – Tomi Rautio 16+7+0= 23 torjuntaa (vaihto 28:37 / 1-2)
ValKi – Juuso Raivio 0+5+10= 15 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 10+17+7= 34 torjuntaa

Jäähyt:

ValKi 6 x 2min= 12min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Reilun kahden viikon jääharjoittelun jälkeen pitkästä aikaa itse asiaan päässyt Titaanit näytti kuuden vuoden tauon jälkeen takaisin 2. divisioonaan nousseelle kotijoukkue ValKille mikä on ero suomisarjalaisen ja ”rautaliigalaisen” välillä.

Punanutut olivat erityisesti harjoitustaiston avaus- kuten myös päätöserässä selkeästi isäntiään terävämpiä ja ahnaampia, eikä ottelun voittajasta jäänyt täten suurtakaan epäselvyyttä paikalle saapuneille katsojille.

– Avauserän jälkeen siinä tuli itsellekin hyvänolontunne puseroon, sillä peli- ja luistelutempomme oli todella hyvällä tasolla sekä ketjujen yhteispelaaminen toimi erinomaisesti, tokaisi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Titaanit oli tosiaan ensimmäisen kaksikymppisen aikana lähes suvereeni ja loi lukuisia maalipaikkoja, mutta ainoastaan Jesse Niinisaari onnistui ohittamaan valkealaisveräjää vartioineen Tomi Raution.

Kuvaavaa lopulta olikin, että kahinan voimasuhteet heittivät lähestulkoon häränpyllyä toisessa erässä, sillä kotkalaisten nöyryys jäi pukukoppiin ja uskoa omaan tekemiseensä saanut ValKi hyökyi punanuttujen päälle kuin se yleinen syyttäjä konsanaan.

Titaanien onni oli kuitenkin se, että kotkalaismaalissa debytoinut Jakob Brandner oli mies paikallaan ja vaikka Joona Lautala sekä ex-punanuttukippari Roope Lantta itävaltalaisnuorukaisen kykenivätkin jallittamaan, otti Brandner tililleen monta tärkeää koppia.

– Meiltä hävisi nöyryys ja alkoi perinteinen harjoituspelin ’minäpäs koitan kikkailla’-vaihe, joka meinasi sitten kostautua oikein kunnolla, hymähti Iltola mielipiteensä heikohkosta toisesta erästä.

– ValKi laittoi kaikkensa peliin ja ahdisteli oikein huolella, mutta onneksi ensimmäisen miesten pelinsä pelannut Jakob piti meidät pystyssä.

”Fysiikkaetumme näkyi päätöserässä”

Viimeiselle kaksikymmenminuuttiselle päästiin viimein lähtemään Titaanien maalin etumatkalta Erik Naroman ja Johannes Hakulin taituroitua kumimuikut toisessa erässä ValKin nuottaan.

Punanuttujen johto myös piti loppuun asti ja suureni vielä yhteensä neljän täysosuman verran, kun valkealaisisänniltä loppui löpö tankista kutakuinkin totaalisesti.

Titaanit sitä vastoin rallatteli niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin pelivälinettä kotijoukkueen maalille kamppailun puolivälin tietämillä vaihdetun Juuso Raivion selän taakse.

Jokaisella kolmannen erän kotkalaiskihauksella oli kaiken lisäksi vielä eri tekijä, kun Patrik Ruotsalainen, Martin Mäkinen, Santeri Salminen ja vain viisi sekuntia ennen päätössummerin soimista verkkoa heiluttanut Panu Laitinen pääsivät vuorotellen nostelemaan käsiään kohti Valkealan jäähallin kattorakenteita.

– Meidän fysiikkaetumme näkyi päätöserässä – se poiki kaverille niin paljon jäähyjä, että homma oli sitten sillä selvä, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola varsin pelkistetysti.

Selkeän vierasvoiton myötä Titaanit sai varsin oivallisen alun harjoituspeleilleen. Vastus kuitenkin kovenee huomattavasti jo muutaman päivän päästä, kun punanutut pistävät jalalla koreasti Kotkaan vieraaksi saapuvan Porvoon Huntersin kanssa, joka taisteli tiensä edelliskaudella aina Suomi-sarjan välieriin saakka.

– Hunters tarjoaa aivan varmasti astetta tai jopa kahta kovemman haasteen, joten meidän pitää vain pyrkiä entisestään parantamaan liikkumistamme sekä kokonaisvaltaista pelaamistamme,”Illi” summasi loppukaneetikseen.

Titaanit pelaa seuraavan harjoituspelinsä kuluvan viikon perjantaina (21.8.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!