Titaanit nuiji Huntersin tylysti kanveesiin

21.8.2020

Titaanien sekä Huntersin välinen harjoituskoitos oli perinteiseen tapaansa fyysistä ja viihdyttävää jääkiekkoa lähestulkoon koko 60 minuutin tahkoamisen ajan.
Titaanien sekä Huntersin välinen harjoituskoitos oli perinteiseen tapaansa fyysistä ja viihdyttävää jääkiekkoa lähestulkoon koko 60 minuutin tahkoamisen ajan.

Pitkän tauon jälkeen kotikaukaloonsa tositoimien merkeissä palannut Kotkan Titaanit jatkoi kutakuinkin siitä, mihin se pari iltaa aiemmin Valkealassa oli työntekonsa lopettanut. KSOY Areenalla vieraillut Porvoon Hunters nimittäin jäi fyysisen ja tunteikkaan harjoitustaiston jälkeen jopa yllättävänkin selkeästi punanuttujen jalkoihin, jotka rallattelivatkin lopulta 147 katsojan riemuksi komeaan 6-1 (2-0, 1-1, 3-0) –voittoon.

Titaanit – Hunters 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)

05:19 1-0 Santeri Salminen (Johannes Hakuli)
06:33 2-0 Tuomas Lyytikäinen (Eetu Rasalahti) VoM

32:32 2-1 Eetu Matilainen (Jami Jokela) YV
36:10 3-1 Panu Laitinen (Eetu Rasalahti)
41:23 4-1 Rene Hiekkataipale (Panu Laitinen, Martin Mäkinen) YV
53:20 5-1 Eetu Rasalahti (Panu Laitinen) AV
59:59 6-1 Mikke Lempiäinen (Santeri Salminen) TM


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 10+14+14= 38 torjuntaa
Hunters – Lari Kukkohovi 14+15+7= 36 torjuntaa (poissa 57:41-59:03 & 59:12-59:59)

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
Hunters 2 x 2min= 4min

Keskiviikkoiltana ValKista selkeän 2-7-vierasvoiton hakenut Titaanit pystyi kuluvan kauden kotidebyytissään jatkamaan samalla tatsilla kuin Valkealassa ja nostamaan tekemisensä tasoa muutaman pykälän verran.

Tämän ikävän tosiasian huomasi myös kolmella täydellä kentällisellä Kotkaan vieraaksi saapunut Hunters, joka pyrki etenkin ottelun avauserässä täryjyrähyökkääjiensä Nico Björkbackan ja Joni Stillin johdolla murtamaan isäntiensä itseluottamuksen todella fyysisellä pelaamisella.

Titaanit ei tästä ollut juuri moksiskaan, vaan vastasi taklauksiin, tökkimisiin ja poikapaineihin lähestulkoon samalla mitalla, joka varmasti miellytti sekä samalla myös sähköisti peliä seuranneen 147-päisen yleisön kannustamaan omiaan entistä intohimoisemmin.

– Hunters tuli peliin meitä selkeästi fyysisemmällä otteella ja yritti vähän jopa hullunlailla taklata meiltä suolet pihalle, tokaisi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Kun vieraille alkoi valjeta se, ettei Titaanit tule ottamaan kannattajiensa edessä minkäänlaisia taka-askeleita, kehkeytyi kamppailusta varsin viihdyttävää jääkiekkoa sisällään pitänyt koitos, jossa pääosan tahtipuikkoa onnistui heiluttamaan erityisesti maalinteon saralla punapaitainen kotijoukkue.

Titaanit nimittäin hankkiutui reilussa minuutissa kahden maalin karkumatkalle, kun sekä Santeri Salminen että Tuomas Lyytikäinen lapioivat vahvan maalineduspelaamisen seurauksena karat Hunters-vahti Lari Kukkohovin selän taakse.

– Ottelu oli sen puoleenväliin saakka erittäin tasainen – molemmilla oli omat painostusjaksonsa sekä maalipaikkansa, Iltola analysoi.

Punanuttujen onnistui pitkään puolustaa 2-0-johtoaan mainiosti kiekkojen tielle ehtineen maalivahtinsa Niilo Pussisen johdolla ja Hunters alkoikin jo osoittaa turhautumisen merkkejä, mutta lopulta porvoolaisetkin pääsivät nauttimaan maalinteon mannasta, kun Eetu Matilaisen sutaisu painui ylivoimapelin päätteeksi jäätä pitkin vahvassa maskissa olleen Pussisen selän taakse.

Kyseinen täysosuma jäi kuitenkin vieraiden ainoaksi ilonaiheeksi, sillä hetki sen jälkeen Titaanit menetti hyökkääjänsä Patrik Ruotsalaisen alaraajavamman vuoksi pukukopin puolelle ja toimikin oikeastaan koko ottelun klassisensa käännekohtana.

– Ruotsalaisen toivon mukaan lievän loukkaantumisen jälkeen tiivistimme kolmeen hyökkäysvitjaan ja saimme otteen pelistä entistä selvemmin itsellemme, ”Illi” selvensi.

”Tässä voi nyt yhden päivän olla tyytyväisellä mielellä”

Kokoonpanoaan tiivistänyt Titaanit karkasi hetkeä myöhemmin taas kahden maalin karkumatkalle, kun punanutussa kuluvan viikon harjoitellut ja kaksi peliä tahkoamaan ennen Ruotsiin lähtöään ehtinyt Eetu Rasalahti vapautti Panu Laitisen läpiajoon, jota tämä ei jättänyt hyödyntämättä.

Laitisen 3-1-osuma toimikin oivana alkusoittona Huntersin tylylle nuijimiselle, sillä päätöserässä kotkalaiset onnistuivat vahvan ja raikkaan pelaamisen siivittämän toimittamaan kumimuikun vielä kolmesti porvoolaisnuottaan.

– Kolmas erä oli aivan täysin kontrollissamme, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Rene Hiekkataipale löi päätöserän alkutahdit ylivoimalla, lapioiden Hunters-häkkäri Lari Kukkohovin eteensä torjuman kiekon verkon perukoille.

Lisää vettää porvoolaismyllyyn kaatoi ajassa 53:20 alivoimalla näyttävästi kikkaillut sekä lopulta limpun mentävän reiän Kukkohovin suojien välistä löytänyt Rasalahti ja viimeisen voitelun vieraille tarjoili puolestaan sekunti ennen pelin päätöstä vulkaanisen kuminpalasen tyhjään rysään läväyttänyt Mikke Lempiäinen.

Titaanien onnistui näin ollen jatkaa voittoisaa harjoituspelikulkuaan, joka lämmitti titaanipiiskuri Iltolan mieltä.

– Joukkue pelasi tänään sellaista jääkiekkoa, jota minä haluan sen pelaavan – kontrolloidaan kiekkoa, eikä roiskita ja kun peliväline pelataan päätyyn, on sillä aina tarkoitus, ”Illi” myhäili tyytyväisenä.

– Myös kiekottomana pelaaminen omalla puolustusalueella oli erinomaista, jonka ansiosta Hunters ei kovin montaa kertaa päässyt ykkössektorista maalintekoa yrittämään.

Kuuden eri maalintekijän ohella perjantai-illan onnistujiin Iltola halusi erikseen nostaa kaksi miestä – 38 kertaa torjuneen maalivahti Niilo Pussisen sekä loistavaa puolustuspelaamista esittäneen Leevi Laineen.

– Pussinen oli maalillaan eleettömän tyylikäs ja myös Laine pelasi todella mallikkaasti, ollen meidän paras puolustajamme.

Tuloksellisesti nappiin menneen harjoituspeliviikon ansiosta titaanileirissä on ihan ansaitusti aihetta hymyyn, sillä voitot tunnetusti ruokkivat itseluottamusta ja saavat uudistuneen joukkueen puhaltamaan entistä paremmin yhteen hiileen.

– Tässä voi nyt yhden päivän olla tyytyväisellä mielellä, mutta sitten on taas vedettävä työhaalarit niskaan sekä alettava paiskia hommia, kotkalaiskäskyttäjä Iltola mietiskeli.

– Tähän mielentilaan on todellakin turha jäädä pidemmäksi aikaa leijumaan, sillä aina on vara parantaa.

Kyseinen parannus lienee tarpeellista tasan viikon päästä, sillä silloin Titaanit ottaa uudestaan yhteen tänään Kotkassa polvistumassa käyneestä Huntersista.

– Meidän pitää Porvoossa olla todella valmiita kamppailemaan ja taistelemaan vielä nähtyä kovemmin sekä paremmin, sillä sinne ei ärsytetyn isännän vieraaksi ole mitään järkeä lähteä villasukat jalassa pelaamaan, ”Illi” naulasi.

Titaanit jatkaa harjoituspelejään ensi viikon perjantaina (28.8.), kun punanutut matkaavat Porvooseen ja ottavat Kokonniemen jäähallissa kello 18:30 alkaen yhteen kotijoukkueena toimivan Huntersin kanssa.