”Porvoon perjantai-ilta on meille oikein hyvä koetinkivi”

27.8.2020

Titaanit ja Hunters iskevät perjantai-iltana Porvoossa lyhyen ajan sisään toistamiseen yhteen harjoitusottelun merkeissä. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/
Titaanit ja Hunters iskevät perjantai-iltana Porvoossa lyhyen ajan sisään toistamiseen yhteen harjoitusottelun merkeissä. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/

Edellisviikolla harjoitusottelunsa kahdella komealla voitolla avannut Kotkan Titaanit lähtee jatkamaan tuloksellisesti mainiota virettään Porvooseen, jossa perjantai-illan kunniaksi vastaan asettuu punanutuilta pienimuotoisen ”kylvetyksen” viikko takaperin KSOY Areenalla kokenut ja sen myötä varmasti revanssia janoava Hunters.

Titaanien alku kuusi ottelua käsittävälle harjoitusottelurupeamalle ei paljon parempi olisi voinut olla.

Kotkalaiset napsivat mainiolla pelaamisella tililleen kaksi suurinumeroista voittoa, jotka omalta osaltaan kasvattivat uusiutuneen ja nuorentuneen punanuttumiehistön itseluottamusta sekä samalla toivat lisää uskoa siihen, että harjoittelussa on alusta lähtien tehty oikeita asioita.

– Viime viikko oli niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin hyvä, myhäilee Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Titaanien 7-2-vierasvoitosta ValKista ja 6-1-kotivoitossa Huntersista näkyi selkeästi se, että nyt kotkalaisilla on jalkeilla aiempaa selkeästi liikkuvampi ja intensiivisempi ryhmä, jota vastaan ei todellakaan ole mukavaa pelata.

– Positiivisia asioita olivat erityisesti laaja ratkaisijoiden rintama ja se, että onnistuimme myös hienosti torjuneiden maalivahtiemme johdolla puolustuspelillisesti ihan mukavasti, Iltola kommentoi.

– Peliesityksemme sekä ValKin vieraana että Huntersin isäntänä olivat mielestäni kokonaisvaltaisen rauhallisia ja pakka pysyi hyvin kasassa 60 minuutin ajan.

Komeista voittolukemista huolimatta kokenut punanuttupiiskuri Iltola haluaa ennemminkin katsoa tulosten taakse.

– Harjoituspeleissä ei tulosta kannata niin paljoa tuijottaa, vaan keskittyä enemmän tekemisen seuraamiseen, ”Illi” sanailee.

Nuorille lisää vastuuta – rahaa pankkiin

Vastikään kotoisalla KSOY Areenallaan ”kylvettämänsä” Porvoon Huntersin vieraaksi perjantaina matkustava titaanimiehistö ei aivan ideaalitilanteesta pääse matkaan lähtemään.

Punanuttujen hyökkäyskalustossa on käynnissä olevalla viikolla käynyt erinäisten syiden vuoksi pienimuotoinen kato, jonka myötä kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Mika Iltola saanut miettiä hieman uudenlaisia askelmerkkejä niin ketjukoostumuksiin kuin harjoiteltaviin asioihinkin.

– Harjoittelua on pitänyt poissaolojen vuoksi vähän soveltaa ja ketjuja muokata, mutta tämäkin tilanne antaa meille hyvää kokemusta tulevaan, sillä Suomi-sarjan runkosarjassakin saattaa vastaavanlainen pulma tulla eteen, Iltola toteaa.

Vaikka Titaanit joutuneekin hyökkäämään isäntiensä kimppuun vajavaisella orkesterilla, ei se kotkalaiskäskyttäjän mieltä sen liiemmin tummenna, sillä myös tälläkin pilvellä on oma hopeareunuksensa.

– Pääsemme nyt vähän paremmin näkemään nuorempien pelaajiemme suoritustasoa, kun he tullevat Porvoossa saamaan lisää vastuuta kantaakseen, ”Illi” selventää näkökantansa.

Missään nimessä helppoon paikkaan ei Titaanit ole perjantai-iltana menossa, sillä vastaan asettuva Hunters on varmasti vielä käärmeissään Kotkassa kokemastaan tappiosta sekä halukas pistämään kotiyleisönsä edessä puntit harjoituspelien osalta tasoihin.

– Uskon Huntersin tulevan myös kotikaukalossaan aikalailla samalla tavalla alusta lähtien kovaa päälle, joten meidän pitää pystyä pelaamaan yhtä viisaasti paineen alta pois kuin viikko takaperin Kotkassa, Iltola mietiskelee.

– Porvoon perjantai-ilta on meille oikein hyvä koetinkivi, varsinkin kun joudumme lähtemään matkaan hivenen repaleisella ryhmällä.

Huntersin ja Titaanien välinen Suomi-sarjan harjoitusottelu polkaistaan Kokonniemen jäähallissa perjantaina (28.8.) käyntiin kello 18:30 alkaen – liput kamppailuun maksavat 10, 8 ja 3 euroa.