Tärkeitä kokemuksia ammentamassa

31.8.2020

Edessä olevista ja kotona pelattavista treenipeleistä tuskin tulee draamaa saati rytinää puuttumaan.
Edessä olevista ja kotona pelattavista treenipeleistä tuskin tulee draamaa saati rytinää puuttumaan.
Turvallisuusohjeistus ottelutapahtumiin.
Turvallisuusohjeistus ottelutapahtumiin.

Viime perjantaina Porvoossa kuluvan kauden ensimmäisen tappionsa kokenut Kotkan Titaanit jatkaa harjoituspeliensä sarjaa seuraavaksi kahdella kotitaistolla. Punanutut saavat nimittäin KSOY Areenalleen vastaansa jo kertaalleen aiemmin kohdatun ValKin sekä aina yhtä viheliäisenä vastuksena vuosien saatossa tunnetuksi tulleen HC Giantsin.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola esitti Huntersille kärsityn 1-4-vierastappion jälkeen kainon toiveen sairastuvan suuntaan, jottei se ainakaan täyttyisi enää enempää, vaan alkaisi sitä vastoin tyhjentyä.

Kyseinen toive näyttänee kaikuneen kuuroille korville, sillä punanutut painivat edelleen erityisesti hyökkäyskalustonsa suhteen vajavaisella miehityksellä, joka kokeneen kotkalaiskäskyttäjän mukaan on aiheuttanut omat kommervenkkinsä niin harjoitteluun kuin itse harjoituspeleihinkin valmistautumiseen.

– Eihän tuo sairastuvan täyttyminen jo tässä kohtaa valmistumisjaksoa hirveästi mieltä ylennä, mutta minkäpä teet – niillä mennään, jotka saadaan peleihin jalkeille, Iltola huokaisee.

– Kyllähän tämä pelaajien poissaolo pistää kieltämättä hieman enemmän miettimään asioita, sillä harjoittelua ja kentällisiä on ollut pakko pistellä hiukkasen uuteen uskoon.

Kuten titaaniluotsi jo ehti todetakin, ei tuleen ole kuitenkaan syytä jäädä makaamaan, vaan on mentävä eteenpäin niillä, jotka kulloinkin kehiin pystytään pistämään.

Harjoituspelit ovat kuitenkin loppuviimeksi todella oivia paikkoja niin pelaajille näyttää osaamistaan valmennuksen suuntaan kuin taas valmentajille tutkia pelaajien profiileja sekä samalla kokeilla erinäisiä kikkoja sarjapelejä silmällä pitäen.

Titaanit pääsekin kuluvalla viikolla peräti kaksi kertaa testailemaan omia taitojaan, kun kotkalaiset iskevät KSOY Areenallaan ensiksi yhteen Ari Lakimon luotsaaman ja omaan urakkaansa Savo-Karjalan 2. divisioonassa valmistautuvan Valkealan Kiekon kanssa.

– Uskoisin, että ValKi tulee keskiviikkona Kotkaan pelaamaan aiempaa kohtaamistamme peilatan hieman enemmän puolustuspää edellä, Iltola toteaa ykskantaan.

Harjoituspeliavauksessaan kaksi viikkoa takaperin ValKin vieraissa 7-2-lukemin voittamassa käyneiden punanuttujen on kaikesta huolimatta syytä olla valmiita taistelemaan, sillä valkealalaiset haluvat varmasti töniä ”isompaansa” sekä maksella edeltävästä koitoksesta jääneitä kalavelkojaan.

– Vaikka saammekin vastaamme alkavalla kaudella 2. divisioonassa pelaavan joukkueen, ei se todellakaan tarkoita sitä, että meillä olisi vara alkaa viettää kotikaukalossamme minkäänlaista vapaailtaa, ”Illi” naulaa.

– Ei tässä enää kovin montaa treenimatsia ole jäljellä, joten kaikenlainen kokemus, jonka vain saamme niistä irti revittyä, on meille sarjapeleissä kullanarvoisen tärkeää.

”Rakkaiden vihollisten” kohtaaminen

ValKin tarjoaman haasteen jälkeen Titaanit viimeistelee käynnissä olevan kiekkoviikkonsa mukavanlaisella herkkupalalla, sillä punanutut pääsevät perjantaina ottamaan mittaa ”rakkaasta vihollisestaan” HC Giantsista.

– Tuskinpa HC Giantsin kohtaamiseen tarvitsee meidän taholta hirveästi motivaatiotekijöitä hakea, sillä saamme vastaamme todella vaikeasti voitettavan joukkueen, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Iltolalla ja muulla Titaanien valmennus- sekä taustaryhmällä ja suurella osalla pelaajistakin on varsin kivuliaita muistoja edellisiltä Suomi-sarjakausilta hollolalaisia vastaan käydyistä otteluista, sillä punanutuille ei kovin montaa ilonhetkeä ole mieliin kyseisistä kahinoista jälkikäteen jäänyt.

– Olemme viime kausina saaneet erittäin hyviä opetuksia hollolalaisilta siitä, että peli pitää aina pelata loppuun saakka, eikä se ole ohi, vaikka johtaisit ja hallitsisit sitä mielin määrin, ”Illi” mietiskelee.

Titaanien tavoin myös HC Giants on pelaajapuolella kokenut suuria muutoksia, sillä osa hollolalaisten viime kauden rungosta karkasi muille maille vierahille ja tilalle on pitänyt etsiä uusia kykyjä tyhjiksi jääneitä saappaita täyttämään.

Myös valmennusosasto meni pääpiiskurin osalta jättilaumalla uusiksi, sillä joukkuetta käskyttää jatkossa kotkalaisellekin kiekkoyleisölle erittäin tuttu hahmo, Arto Remes, joka on nähty titaaninutussa niin peli- kuin valmennusuransakin aikana.

Punanuttupiiskuri Iltola odottaakin suurella mielenkiinnolla vanhan pelikaverinsa kohtaamista.

– Eiköhän “Rekku” kokeneena ja monissa liemissä keitettynä veijarina tuo varmasti oman kädenjälkensä sekä uusia jippoja miehistönsä pelaamiseen, kotkalaisluotsi hymyilee.

Jos on Titaanit ennen perjantai-illan kamppailua ehtinyt pelata jo neljä harjoitusottelua, ei HC Giants ole vielä ehtinyt avata omaa treenipeliurakkaansa. Sen myötä on jopa oletettavaa, että vierailijat kirmaavat KSOY Areenan kapeaan kaukaloon kuin kevätlaitumelle päästetyt sonnit konsanaan.

– Heillä on varmasti virtaa kintereissään, joten meidän pitää olla alusta asti pelin ytimessä, mikäli mielimme poistua kotiaskistamme voittajina, ”Illi” summaa.

Titaanien ja ValKin välinen harjoitusottelu polkaistaan KSOY Areenalla keskiviikkona (2.9.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!

Perjantaina (4.9.) Titaanit puolestaan testaa KSOY Areenalle vieraaksi saapuvan HC Giantsin pelivireen harjoituskahinassa, joka polkaistaan käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!