Tasapainoinen peliesitys

4.9.2020

Kaksi kertaa vierasjoukkueen maaliverkkoa perjantaisen harjoitustaiston aikana pöllyttänyt Tuomas Pekkonen oli yksi punanuttujen peli-ilmeen ruumiillistumista.
Kaksi kertaa vierasjoukkueen maaliverkkoa perjantaisen harjoitustaiston aikana pöllyttänyt Tuomas Pekkonen oli yksi punanuttujen peli-ilmeen ruumiillistumista.

Kotkan Titaanien otteet harjoituspeleissä tuntuvat vain parantuvan, mitä lähemmäs Suomi-sarjan runkosarjan alkua mennään. Punanuttujen viimeisimmäksi ”uhriksi” jäisellä taistelutantereella joutui KSOY Areenalla perjantai-iltana vieraillut HC Giants, jolle kotkalaisisännät näyttivät kahden erän näennäisesti tasaisen vääntämisen jälkeen kaapin paikan ja kaasuttelivat lopulta maukkaaseen 4-1 (0-0, 1-1, 3-0) –voittoon!

Titaanit – HC Giants 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

20:50 1-0 Santeri Salminen (Erik Naroma, Leevi Pekkarinen)
22:14 1-1 Jesse Söderqvist (Tomi Stylman) YV
43:24 2-1 Tuomas Pekkonen (Jesse Niinisaari, Rene Hiekkataipale) VoM
54:38 3-1 Tuomas Pekkonen (Leevi Laine, Jesse Niinisaari)
57:18 4-1 Rene Hiekkataipale


Maalivahdit:

Titaanit – Jakob Brandner 5+9+2= 16 torjuntaa
HC Giants – Charles Grimard 13+9+0= 22 torjuntaa (vaihto 29:57 / 1-1)
HC Giants – Vesa-Matti Kohopää 0+6+18= 24 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
HC Giants 5 x 2min= 10min

Viimeiseen kotiharjoitusotteluunsa ValKi-voitto alla hyökännyt Titaanit ei perjantai-iltana liiemmin jossittelun varaa KSOY Areenalle peliä seuraamaan saapuneille vajaalle 140-silmäparille kamppaillun paremmasta osapuolesta jättänyt.

Punanutut nimittäin imivät käytännössä katsoen mehut aivan loppuun Kotkaan vieraisille saapuneesta ja oman harjoituspelirupeamansa avauskoitoksen pelanneesta HC Giantsista, lähettäen hollolalaiset lopulta 4-1-lukemin ja tappio niskassa takaisin kotimatkalle.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli taiston tauottua syystäkin mielissään näkemästään, sillä kotkalaisjoukkue pelasi oikeasti todella katsojaystävällistä ja ennen kaikkea hyvää jääkiekkoa.

– Tämä oli ehjin 60-minuuttinen, jonka olen pitkään aikaan joukkueelta nähnyt, Iltola myhäili.

Punanuttupiiskuria lämmitti eritoten se tapa, jolla kaukalossa kulloinkin kirmanneet titaanikentälliset toteuttivat yhteisesti sovittua pelisuunnitelmaa.

– Kaikki se miten itse ajattelen jääkiekkoa pelattavan, näkyy tällä hetkellä kaukalossa, ”Illi” tokaisi.

– Pelaamisen aihiot, kaksinkamppailujen voittamiset ja eri rytmit sekä se miten hyvin pystymme rikkomaan vastapuolen puolustuspelaamista – näin valmentajan näkökulmasta katsottuna vetää hiljaiseksi, kun katson oman joukkueeni pelaamista.

Vaikka peli olikin pitkään lukemien osalta tasaista vääntöä ja maalinteossa onnistuivat vasta toisen erän alkuminuuteilla ensiksi isäntien Santeri Salminen sekä lähestulkoon heti perään puntit tasoihin ylivoimalla ladannut jättipakki Jesse Söderqvist, oli Titaanit siitä huolimatta kokoajan se aloitteellisempi, kiekkoa sekä varsinkin pelitempoa kaukalossa hallinnut osapuoli.

HC Giantsin maalissa aloittanut kanadalaisveskari Charles Grimard saikin ottaa ison sulan hattuunsa sen suhteen, että peli oli vielä sen puolivälin krouvissa 1-1-tilanteessa, sillä sen verran monta pyttyluokan torjuntaa mies tililleen napsi ennen vaihtoaition puolelle Vesa-Matti Kohopään tieltä komennustaan.

– HC Giants joutui tänään keskittymään hyvin pitkälti pelkkään puolustamiseen ja mitä pidemmälle peli eteni, alkoi näyttää siltä, etteivät he enää jaksaneet kunnolla hyökätä, joka taas helpotti meidän pelaamistamme, Iltola kommentoi.

–  Johtomaalimme roikkui kokoajan ilmassa ja vaikkemme heti saaneetkaan onnistumisia aikaan, emme kuitenkaan lipsuneet yhtään pelisuunnitelmastamme, vaan jaksoimme jauhaa pitkiä hyökkäyksiä sekä pitää pelitempon kovana.

Kolmosvitja pisti pelin pakettiin

Titaanien myllytettyä kahden erän verran pelin painopistettä vahvasti kohti vieraiden kenttäpäätyä, oli lopulta vain ajankysymys, koska kolmella kentällisellä matkassa ollut HC Giants katkeaa.

Se hetki koittikin sitten päätöserän alussa tulleeseen maalin hylkäykseen tilanteessa, jossa vieraiden Olli Leinonen ilmiselvästi potkaisi Tomi Stylmanin syöttämän kiekon ohi titaanimaalia vartioineen Jakob Brandnerin.

Punanuttujen onnistui nimittäin ”kuitata” takaisin heti seuraavassa vaihdossa, kun todella vahvasti läpi kamppailun röyhinyt kolmosvitja Rene HiekkataipaleJesse NiinisaariTuomas Pekkonen järjesti tekopaikan viimeksi mainitulle, josta tämä ei enää erehtynyt, vaan nakkasi limpun HC Giantsin maalia vartioineen Vesa-Matti Kohopään selän taakse.

Lopulliset voitelut sama kolmikko tarjoili taiston viimeisen viton aikana, kun ensiksi Pekkonen ja päätösosumaksi jääneen 4-1-maalin viimeistellyt Hiekkataipale pääsivät nostelemaan käsiään ilmaan onnistumisten merkiksi.

Ei ollutkaan ihme, että Titaanien päävalmentaja Mika Iltola suoranaisesti hykerteli kysyttäessä miehen mielipidettä kolmosketjunsa peliotteista.

– Olen kolmosketjun vahvaan ja suoraviivaiseen pelaamiseen todella tyytyväinen, Iltola hymyili.

Kuten jo aiemmin todettua Titaanit hyydytti vieraansa taas kerran aivan täysin aktiivisella työnteollaan sekä luistelullaan ja paineen antamisellaan niin kiekollisena kuin kiekottomanakin eli juuri päävalmentaja Iltolan haluamalla pelityylillä, joka vaatii loppuviimeksi erittäin vahvaa fysiikkaa sitä säntillisesti noudattavilta pelaajilta.

– Keväällä ja kesällä sekä nyt kuukauden verran niin jäällä kuin oheisharjoituksissa tehty työ näkyy siinä, että joukkue jaksaa pelata loppuun saakka, eikä kuukahda missään vaiheessa, Iltola antoi tunnustusta omilleen, vakavoituen kuitenkin varsin nopeasti:

– Vaikka nyt näyttääkin pirun hyvältä, niin silti on syytä napittaa paita aivan ylös asti, sillä liialliseen hyvänolontunteeseen meillä ei ole missään nimessä vara sortua.

– Sarjapelit ovat vasta hetken päästä alkamassa, joten nöyrää työntekoa on vain jatkettava samaan malliin kuin tähänkin asti, titaaniluotsi selvensi näkemystään.

Ennen Suomi-sarjan runkosarjan alkua Titaaneilla on kuitenkin edessä vielä yksi harjoitusottelu, jossa vastaan asettuu tämäniltainen vihulainen ja vastavuoroisesti omassa kotihallissaan kotkalaisia isännöivä HC Giants.

– Eiköhän HC Giants pienessä kotikaukalossaan tule aika eri tavalla meitä vastaan pelaamaan ja saamme varmasti heiltä kovemman vastuksen kuin tänään, ”Illi” tuumasi ennen poistumistaan viikonlopun viettoon.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanit paketoi harjoitusottelurupeamansa tasan viikon päästä perjantaina (11.9.), kun punanutut matkustavat Hollolaan ja iskevät kello 18:30 alkaen yhteen HAT-areenalla majaansa pitävän HC Giantsin kanssa.