”Kenraali on aina kenraali”

10.9.2020

Viimeksi Titaanit luisteli Kotkassa jalat HC Giantsin alta, mutta miten käy nyt, kun puna- ja sininutut ottavat Hollolassa miteltävässä kenraaliharjoitusottelussa uudelleen yhteen?
Viimeksi Titaanit luisteli Kotkassa jalat HC Giantsin alta, mutta miten käy nyt, kun puna- ja sininutut ottavat Hollolassa miteltävässä kenraaliharjoitusottelussa uudelleen yhteen?

Positiivissa merkeissä harjoituspelirupeamansa tähän mennessä läpi kahlannut Kotkan Titaanit paketoi treenitaistonsa kuluvan viikon perjantaina Hollollassa. HAT-areenalla punanuttuja isännöivä HC Giants halunnee oletettavasti maksella kotkalaisille takaisin edellisen keskinäisen kohtaamisen myötä syntyneet kalavelat, mutta Titaaneilla lienee hieman erilaiset aatokset kenraaliharjoituskamppailun lopputuleman suhteen.

Punanuttujen harjoituspelit ovat sujuneet suurehkosta pelaajiston vaihtuvuudesta huolimatta tuloksellisesti todella mainiosti. Kotkalaiset kun ovat voittaneet viidestä pelaamastaan koitoksesta neljä ja se Porvoossakin hävitty peli oli lopputulosta lukuunottamatta ihan mukiinmenevä suoritus.

Ei olekaan kovin suuri ihme, että Titaanien päävalmentaja Mika Iltola on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

– Kyllä tässä tyytyväisellä mielellä voi tähän mennessä harjoituspeleissä esittämiimme otteisiin olla, Iltola kommentoi.

Kokeneen kiekkomiehen mieltä on lämmittänyt erittäin paljon se, että nuori ja oppimishaluinen miehistö on ottanut onkeensa titaanivalmennuksen teesit sekä siirtänyt teorian harjoittelun seurauksena käytäntöön itse peleissä.

– Sanoin tänään joukkueelle pitämässäni pikkupalaverissa, että asiat joita olemme harjoituksissa opetelleet, ovat näkyneet komealla tavalla pelaamissamme harjoituspeleissä, ”Illi” myhäilee.

– Sen myötä kehotinkin pelaajia tulemaan joka päivä hallille sekä harjoituksiin että peleihin samanlaisella tatsilla kuin tähänkin asti, sillä se näyttää toimivan erittäin hyvin.

Kun homma on pelitilanteissa toiminut, ovat myös eri ketjukoostumukset ja pakkiparit alkaneet osoittaa oivia yhteen hitsautumisen merkkejä.

– Kentälliset ovat tässä pikkuhiljaa alkaneet loksahdella kohdilleen – toki hakemistakin vielä on, mutta pelaajista on kokoajan välittynyt energinen ja innostunut ote ja se jos mikä tietää hyvää sarjan alkua silmällä pitäen, Iltola tokaisee.

– Kokoonpanossa näkyy myös olevan yllättävän paljon syvyyttä, sillä kutakuinkin jokainen kentällisemme pystyy tekemään tulosta hyökkäyssuuntaan sekä vastavuoroisesti puolustamaan omaa maalia mallikkaasti.

Ei merkitystä pelaatko kotona vai vieraissa

Titaanien viimeinen harjoitusottelu pelataan perjantai-iltana Hollolassa sijaitsevalla HAT-areenalla. Vastaansa punanutut saavat kyseisen kiekkopyhätön uumenissa majaansa pitävän HC Giantsin, joka sai viikko sitten kotkalaisilta selkäänsä oikein olan takaa.

Vaikka Titaanit olikin edeltävässä kamppailussa lopulta jopa yllättävänkin ylivoimainen jättilaumaan nähden, ei kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Mika Iltola anna sen hämätä tipan vertaa, etenkin kun kyseessä on aina yhtä visainen kenraalikoitos ennen tulevaa ensi-iltaa eli Suomi-sarjan runkosarja-avausta.

– Kenraali on aina kenraali... eikä tässä kyllä voi valittaa, sillä saamme vastaamme hyvän joukkueen, jonka kohtaaminen on meille erittäin sopiva haaste ennen sarjapelien alkua, titaanipiiskuri naulaa.

– Uskon, että HC Giants pelaa kotonaan paljon rohkeammin ja tulee päälle selkeästi kovemmin, kuin viikko takaperin Kotkassa.

Jotta puna- ja sininuttujen marssitahti jatkaisi samoja uria kuin viimeksi, on kotkalaismiehistön pystyttävä siirtämään kotikaukalossaan nähty energinen ja yritteliäs pelaaminen myös vierasaskeihin.

– Meidän pitää saada liikkumisemme sekä pelirohkeutemme -ja tempomme samalle tasolle niin vieraissa kuin kotonakin, sillä silloin olemme vahvoilla ketä tahansa vastustajaa vastaan pelattaessa, Iltola toteaa ykskantaan.

Helppo peli Titaaneilla ei missään nimessä ole edessä, sillä HC Giants on nyt aivan varmasti valmiimpi ja kamppailuhalukkaampi nippu, kuin Kotkaan saapuessaan.

Myös ärsytystaso lienee hollolalaisilla tapissa, koska sen verran hyvin ex-titaani Arto Remeksen luotsaamalla jättilaumalla on punanuttujen edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa suorittama mankelointi mielessään.

– Perjantaina näemmä puutuivatko hollolalaisten jalat viimeksi matkustamisesta vaiko siitä, että väsytimme heidät aivan totaalisesti omalla pelityylillämme, ”Illi” mietiskelee.

– Kotkassa voitimme HC Giantsin nimenomaan kamppailupelaamisessa, joten tavoitteena on tehdä sama temppu myös vieraskaukalossa!

HC Giantsin ja Titaanien välinen Suomi-sarjan harjoitusottelu polkaistaan HAT-areenalla perjantaina (11.9.) käyntiin kello 18:30 alkaen – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.