Ei oikeastaan mitään tekemistä jääkiekon kanssa

11.9.2020

Titaanit oli Hollolan perjantai-illassa suorastaan brutaalin ylivoimainen pelin jok'ikisellä osa-alueella.
Titaanit oli Hollolan perjantai-illassa suorastaan brutaalin ylivoimainen pelin jok'ikisellä osa-alueella.

Titaanien kenraaliharjoitusottelusta Hollolassa tuli perjantai-iltana lähes aivan täydellinen pannukakku. Kotijoukkue HC Giants kun ei kyennyt tarjoamaan punanutuille juuri minkäänlaista vastusta saati edes pientä ”sparria” edessä siintävää Suomi-sarjan runkosarja-avausta silmällä pitäen, lopulta irvokkaisiin 1-12 (0-2, 1-6, 0-4) –lukemiin päättyneessä kamppailussa.

HC Giants – Titaanit 1-12 (0-2, 1-6, 0-4)

16:45 0-1 Tuomas Pekkonen (Jesse Niinisaari, Johannes Hakuli)
19:59 0-2 Martin Mäkinen (Mikke Lempiäinen, Panu Laitinen) VoM

22:34 1-2 Jesse Söderqvist (Olli Leinonen, Sampo Malinen)
23:09 1-3 Petteri Paajanen (Kalle Kolehmainen, Erik Naroma)
25:26 1-4 Santeri Salminen (Leevi Pekkarinen, Erik Naroma)
27:12 1-5 Erkka Huttunen (Panu Laitinen, Mikke Lempiäinen) SR
32:24 1-6 Leevi Pekkarinen (Jere Koikkalainen, Santeri Salminen)
34:34 1-7 Erik Naroma (Santeri Salminen, Kalle Kolehmainen)
37:19 1-8 Tuomas Pekkonen (Johannes Hakuli, Jesse Niinisaari)
40:17 1-9 Martin Mäkinen (Panu Laitinen)
45:56 1-10 Martin Mäkinen (Johannes Hakuli, Tuomas Pekkonen)
46:48 1-11 Martin Mäkinen (Mikke Lempiäinen)
53:59 1-12 Tuomas Lyytikäinen (Markus Salminen)


Maalivahdit:

HC Giants – Roope Tolvanen 20+20+0= 40 torjuntaa (vaihto 31:41 / 1-5)
HC Giants – Matjas Ulessi 0+6+12= 18 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 7+10+3= 20 torjuntaa

Jäähyt:

HC Giants 5 x 2min + 1 x 10min= 20min
Titaanit 1 x 2min= 2min

Ottelun lähtökohtien piti perjantaina Hollolan HAT-areenalla olla ne, että niin kotijoukkue HC Giants kuin vierailevana yhdistelmänä kaukalossa kirmannut Titaanit olisivat päässeet viimeistelemään kisakuntoaan tiukan taistelun siivittämässä koitoksessa, joka olisi palvellut kumpaakin osapuolta mitä parhaimmissa määrin seuraavana viikonloppuna (18.–20.9.) edessä siintäneiden Suomi-sarjan runkosarjan avauskierrosten alla.

Toisin kuitenkin kävi, sillä peliä isännöinneestä jättilaumasta ei oikeastaan missään vaiheessa ollut juuri minkäänlaista vastusta punanutuille, jotka sen myötä pääsivätkin harjoittelemaan käytännössä ainoastaan maalintekoa ja kiekon kierrättämistä pelaajalta toiselle.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola olikin 1-12-lukemiin päättyneen kamppailun jälkeen varsin tyly lausunnoissaan.

– Tästä pelistä saati lopputuloksesta on aivan turha alkaa vedellä minkäänlaisia johtopäätöksiä, Iltola naulasi.

– Säälin sanotaan olevan sairautta, mutta kyllä tuossa pelin aikana tuli suurin huoli vastapuolen pärjäämisestä Suomi-sarjassa.

HC Giantsin heikkouden syytä voi osittain hakea siitä, että peli Titaaneita vastaan oli erittäin kapealla materiaalilla operoiville hollolalaisille jo neljäs viikon sisään, joten energiavarannot olivat jo ennen kiekon putoamista jäähän jokseenkin vajavaisia.

Kun siihen päälle vielä kotijoukkueelta putosi avauserässä muutama pelaaja tällien ja muiden vaivojen myötä pois kokoonpanosta, alkoi lähestulkoon läpikypsä paisti vain odottaa syöjäänsä.

Titaanit oli kuitenkin sen verran vieraskorealla asenteella liikenteessä, että se antoi jättimiehistön roikkua pelissä mukana reilun erän ajan, jonka jälkeen hollolalaisten päät lyöntiinkin sitten kutakuinkin mestaustyyliin tylysti poikki.

– Avauserä oli meiltä huolimatonta ja vähän jopa ylimielistäkin pelaamista, jonka myötä hieman gonahdin tauolla kopissa, ”Illi” kommentoi.

– Kun siihen vielä HC Giants sai kavennettua toisen erän alkuun, toimi se meille sen verran hyvänä herätyksenä, että pistimmekin sitten lyhyessä ajassa ottelun täydellisesti pakettiin.

Hollolalaisten maalilla pelin puoliksi pelanneet Roope Tolvanen ja Matjas Ulessi saivatkin sekä syödä kumia että kaivaa sitä selkiensä takaa siihen tahtiin, että heikkopäisempää olisi meno voinut jossain kohtaa jopa alkaa huimata.

Titaanimaalia vartioinut Niilo Pussinen joutui sen sijaan vain muutamaan otteeseen venymään kunnolla, saaden muuten viettää varsin leppoista iltapuhdetta ja seurailla oman joukkueensa maalijuhlia kaukalon toisessa päädyssä.

”Voimme unohtaa tämän ottelun samantien”

Titaanien kamppailun aikana takomasta tusinasta täysosumasta vastasivat pelivälineen peräti neljästi vastapuolen nuottaan laukonut Martin Mäkinen, kahdesti punavaloa polttanut Tuomas Pekkonen sekä nimensä niin ikään kertaalleen ottelupöytäkirjan maalintekijäsarakkeeseen lisäämään päässeet Petteri Paajanen, Santeri Salminen, Erkka Huttunen, Leevi Pekkarinen, Erik Naroma ja 1-12-päätöslukemat viimeistellyt Tuomas Lyytikäinen.

Aikalailla jo pelin puolivälin krouvin paikkeilla ratkaisunsa saaneen taiston seuraaminen ei varmasti ollut kovin suurta herkkua kotijoukkueelle saati niille muutamalle kannattajalle, jotka olivat vaivautuneet HAT-areenan lehtereille, muttei se ollut sitä myöskään vierailijan vaihtoaiosta käsin katselleelle titaaniluotsi Mika Iltolalle.

– Vaihtoaitiossa alkoi pelin ratkettua jo aikaisessa vaiheessa tuntua hieman pitkäveteiseltä ja sitä vain odotteli, että soisipa päätössummeri mahdollisimman nopeasti, Iltola sanaili.

– Sanoinkin joukkueelle pukuhuoneessa, että voimme unohtaa tämän ottelun samantien.

Vaikkeivät punanutut saaneetkaan sitä, mitä he lähtivät Hollolasta hakemaan, löysi kotkalaiskäskyttäjä Iltola pelistä myös hyviä asioita.

– Positiivista oli se, että saimme tehtyä maaleja ja oma pää pysyi myös lähes puhtaana, ”Illi” summasi.

– Emme myöskään lähteneet kaverin kävelyyn mukaan, vaan pyrimme ylläpitämään tempoa pelissä sen loppuun asti.

Harjoituspelit on nyt siis taputeltu kauniiseen pakettiin ja seuraavaksi on vuorossa se yksi kauden odotetuimmista vaiheista – eli aletaan pelata sarjapisteistä.

Titaanimiehistöllä olikin varsin selkeät suunnitelmat sille, millä tavoin tasan viikon päästä olevaa sarja-avausta Porvoon Huntersin isäntänä lähdetään lähestymään.

– Nyt huilataan muutama päivä ja sitten tiistaina aletaan keskittyä harjoitusten voimalla kotona pelattavaan Suomi-sarjan runkosarja-avaukseen, Iltola tokaisi.

– Pääsemme hyvin suurella todennäköisyydellä pelaamaan Huntersia vastaan taas jo ihan oikeaa jääkiekkoa.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa alkaa tasan viikon päästä perjantaina (18.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!