”Voittaminen maksaa mustelmia”

18.9.2020

Titaanien ja Huntersin KSOY Areenalla käymästä Suomi-sarjan runkosarjan avaustaistosta ei juuri väriä saati mustelmia puuttunut.
Titaanien ja Huntersin KSOY Areenalla käymästä Suomi-sarjan runkosarjan avaustaistosta ei juuri väriä saati mustelmia puuttunut.
Kotiottelun 18.9.2020 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 18.9.2020 Warrior –tähtipelaajat.

Kotkan Titaanit onnistui avaamaan Suomi-sarjan runkosarjarypistyksensä kotikaukalossaan täyden kolmen pisteen suorituksen arvoisesti, sillä KSOY Areenalla perjantai-iltana vieraillut ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters kellistyi kiihkeän ja vauhdikkaan väännön jälkeen lopulta makeasti maalein 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)!

Titaanit – Hunters 3-2 (2-0, 0-1,1-1)

00:21 1-0 Panu Laitinen (Martin Mäkinen, Erkka Huttunen)
13:17 2-0 Leevi Pekkarinen (Erik Naroma, Leevi Laine)

23:29 2-1 Harri Lankinen
42:26 3-1 Jesse Niinisaari (Tuomas Pekkonen) VoM
50:20 3-2 Teemu Väisänen (Harri Lankinen, Jesse Kankkunen)

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 11+12+12= 35 torjuntaa
Hunters – Niko Tammi 10+12+7= 29 torjuntaa (poissa 58:37-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
Hunters 2 x 2min + 1 x 25min= 29min

Kyllähän se vain niin on, että sen oikeasti aistii milloin aletaan pelata pisteitä pelkän harjoitusläpsyttelyn sijaan.

Titaanit ja vieraaksi saapunut Hunters järjestivät nimittäin sen verran värikkään Suomi-sarjan runkosarjan avaustaiston perjantaina KSOY Areenalla, että tuskin yksikään paikalle saapuneista 276 katsojasta poistui hallilta tylsistyneenä.

Kotkalaisjoukkueelle ja -kannattajille oli tietysti parasta se, että Titaanit onnistui porvoolaisvieraansa lopulta kellistämään sekä nappaamaan plakkariinsa kolme arvokasta sarjapistettä 3-2-lukemin.

– Totta kai mieli on tällaisen mainion suorituksen jälkeen tyytyväinen, iloitsi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Helpolla punanutut eivät totisesti voittotiliään avanneet, sillä jo lähtökohtaisesti isännät joutuivat lähtemään peliin vain 16 kenttäpelaajalla ja se taas tiesi sitä, että iltapuhteesta tulisi erittäin hikinen.

Kun vielä Hunters oli tietenkin lukenut tämän ottelukokoonpanoista ja iski kotkalaisiin kovaa kiinni sekä pakotti kamppailemaan täysillä jok’ikisessä tilanteessa, nosti se entisestään titaanipelaajien suorituksen arvoa.

– Meillä oli avauspeliin lähdettäessä vähän siipirikkoinen tilanne, kun ukkoa on telakalla, mutta emme antaneet sen haitata tekemistämme, vaan puristimme todella arvokkaan päänahan itsellemme yhdestä sarjan ennakkosuosikista, Iltola myhäili.

– Hunters oli selkeästi tiedostanut, että olemme reilulla kolmella kentällisellä liikenteessä, sillä he yrittivät kovasti prässäämällä ja taklauspelaamisella hyydyttää meidät, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Itse peli oli juuri sitä, mitä vanhoilta kiistakumppaneilta saattoi odottaakin – taistelua, taklauksia, suuria tunteita ja komeita täysosumia eli juuri niitä elementtejä, joista hyvätasoiset jääkiekko-ottelut on tehty.

– Tämä oli erittäin tyypillinen sarjan avauspeli – molemmilla joukkueilla on todella kovasti virtaa kintereissään ja ensimmäinen sekä toinen erä olivatkin sen myötä todella kovatempoista jääkiekkoa, ”Illi” kommentoi.

Titaanien kannalta taiston avauserä kulki juurikin suunnitelmien mukaisesti, sillä kovalla intensiteetillä ja suoranaisella raivolla kotiyleisön eteen porhaltaneet punanutut pistivät maalilampun kahdesti palamaan Hunters-vahti Niko Tammen selän takana.

Avausosumaa ei tarvinnut odotella kuin 21 sekuntia, kunnes Panu Laitinen piiskasi terävällä rannekudilla kumimuikun nuottaan, sähköistäen entisestään oman joukkueensa ja titaanikannattajien fiiliksiä.

Kun vielä Leevi Pekkarinen onnistui reilun 13 minuutin tahkoamisen jälkeen ujuttamaan rystyltä pelivälineen tolpan kautta etukulmasta Tammen selän taakse, oli Titaanit saanut juuri sellaisen alun pelille kuin toivoa sopi.

– Olimme ensimmäisessä erässä terävämpiä kuin vastapuoli – pelasimme yksinkertaisesti sekä suoraviivaisesti kiekkoa maalille ja se toi tulosta, sanaili titaanipiiskuri Iltola.

Hunters ei isäntien vahvasta aloituksesta kuitenkaan säikähtänyt, vaan alkoi kääntää pelin voimasuhteita toisessa erässä, jossa porvoolaiset onnistuivat myös avaamaan oman maalitilinsä.

Titaanivahti Niilo Pussiselle sattui ottelun ainoa iso virhe, kun kiekkoa pelannut punanuttuhäkkäri sohaisi limpun suoraan karvaamaan tulleen Harri Lankisen lapaan, jonka jälkeen porvoolaishyökkääjällä oli varsin helppo työ läväyttää limppu uuniin.

Punanutut puolustivat voiton kotiin

Titaanien pelaaminen oli muutenkin toisessä erässä ihmeen hermostunutta, eivätkä syötöt meinanneet millään löytää omien pelaajien mailoja. Onneksi kuitenkin Niilo Pussinen kokosi itsensä nopeasti virheensä jälkeen ja piti omiaan pystyssä Huntersin myllyttäessä peliä punanuttujen kenttäpäädyssä.

– Eihän se ihan suunnitelmien mukaan mennyt... pelaamisemme hidastui ja meni kauttaaltaan näpräämiseksi, Titaanien päävalmentaja Mika Iltola mietiskeli.

Kotkalaisten otteet eivät parantuneet edes vierasjoukkueen Miki Jurmun päähän kohdistuneesta taklauksesta, jonka kohteena oli Jere Koikkalainen, saaman ottelurangaistuksen ja sitä seuranneen viiden minuutin ylivoiman aikana, josta osa oli jopa kahden miehen pakkopeliä.

– Kokeilimme pitkän ja etenkin kahden miehen ylivoiman aikana pelata erikoiskentällisillä, mutta eihän siitä tullut lasta saati paskaa, ”Illi” tuhahti.

– Rakentelimme ja yritimme liian hienoa, emmekä ampuneet ja pyrkineet voittamaan niistä tulevia irtokiekkoja.

Koska Titaanit ei onnistunut kasvattamaan johtoasemaansa ylivoimiensa turvin, päästiin kolmanteen sekä ratkaisevaan erään lähtemään kutkuttavasta 2-1-tilanteesta.

Viimeisestä kaksikymppisestä muodostuikin lopulta todella kova taistelu, jossa ei iskuja puolin ja toisin säästelty saati pelätty ottaa vastaan.

– Korostin päätöserään lähdettäessä joukkueelle, että voittaminen maksaa mustelmia ja energia pelaamiseen pitää kaivaa takaisin vaisuhkon toisen erän jälkeen, kotkalaiskäskyttäjä kertasi omilleen syöttämiä kannustus-sanoja.

Punanutut saivat hurjasti lisää virtaa omaan tekemiseensä digitaalien pysähdyttyä aikaan 42:26, kun titaaniuransa esikoisen tarkalla rannarilla iskenyt Jesse Niinisaari vei kotkalaiset jälleen kahden maalin karkumatkalle.

– Onhan se mukavaa, että joku pelaaja kuuntelee joskus valmentaajakin, sillä sanoin ”Jepulle”, että voisit ampua välillä syöttämisen sijaan ja hän tekikin sitten työtä käskettyä, Iltola naurahti.

Niinisaaren ampuman 3-1-osuman jälkeen peli aaltoili pitkään päästä päähän, kunnes yksi hieman puolittain pelattu keskialueen aloitustilanne ja siitä syntynyt vastaisku toivat jälleen lisää värinää kamppailuun.

Huntersin onnistui kyseisessä tilanteessa kaventaa maaliero taas yhteen, kun Harri Lankisen kermainen lättysyöttö löysi ylivoimahyökkäykseen mukaan sännänneen Teemu Väisäsen, jonka suoralle jatkokudille titaanivahti Pussinen ei voinut yhtikäs mitään.

Kuten odottaa saattoi, alkoi 3-2-rysän jälkeen Titaanit turvata johtoasemaansa entistä tiiviimmällä puolustuspelaamisella ja Hunters taas pyrki painamaan päälle kuin se yleinen syyttäjä konsanaan tasoitusta jahdatessaan.

Punanutut kuitenkin kestivät kerta toisensa jälkeen vieraiden myllytykset ja kun porvoolaiset eivät onnistuneet edes kahdesta ylivoimamahdollisuudestaan laittamaan vulkaanista kuminpalasta kolmatta kertaa isäntiensä verkkoon, alkoi hiekka valua uhkaavalla tavalla loppuun ”metsästäjien” tiimalasista.

– Kestimme uhrautuvalla pelaamisella ja Niilo viimeisenä lukkona loppuminuuttien rangaistukset, jotka eivät kyllä olleet mielestäni pelin luonteen mukaisia, viittasi Iltola päätuomari Antti Nurmelan punanuttujen Kalle Kolehmaiselle ja Markus Salmiselle jakaamiin jäähyihin.

Hunters yritti vielä lopussa ilman maalivahtia hakea tarvittua tasoitusta, mutta kun vieraat eivät siinä onnistuneet, päästi summerin ihanainen törähdys kotkalaiset piinasta juhlimaan ansaittua Suomi-sarjan runkosarjan avausvoittoaan.

– Puolustuspelaamisemme oli tänään voiton ohella yksi suurimmista ilonaiheistani, totesi titaaniluotsi Iltola.

– Varsinkin ottelun lopussa otimme viiden miehen linjalla vastaan Huntersin vyörytyksen todella hienosti ja teimme heidät aseettomiksi.

Titaanipelaajien suissa maistui taiston tauottua varmasti jokseenkin mansikkaiselle, sillä Huntersin voittaminen on aina iso juttu.

Iltola ymmärsi vallan mainiosti omiensa tunteet, mutta siitä huolimatta kokenut kiekkomies halusi suitsia suurimpia tsembaloita ja kääntää katseet jo lauantaina odottavaan Haukat-kohtaamiseen.

– Voitto tekee aina hyvää itseluottamukselle ja saa positiiviselle mielelle, muttei tässä kauaa voi kuitenkaan makustella, sillä huomenna on taas uusi taistelu edessä Järvenpäässä, ”Illi” naulasi loppukaneetikseen.

Ottelun nälkäisin Players Sports Bar-pelaaja: # 21 Jesse Niinisaari.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (19.9.), kun punanutut matkustavat Järvenpäähän, jossa majaansa pitävä Haukat isännöi K-Rauta Areenalla kello 16:20 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.