Haukkavahti Mäkisen ”jumalmoodi” hyydytti Titaanit

19.9.2020

Titaanimaalilla Järvenpään ”lauantaisaunassa” debytoinut Jakob Brandner selvisi iltapuhteestaan puhtain paperein.
Titaanimaalilla Järvenpään ”lauantaisaunassa” debytoinut Jakob Brandner selvisi iltapuhteestaan puhtain paperein.

Eipä riittänyt punanuttujen puristus täyteen pistepottiin Järvenpään ”lauantaisaunassa”. Maalipaikkansa tehokkaammin hyödyntänyt ja maalivahtinsa Samu Mäkisen huipputorjuntoihin varsinkin ottelun päätöserässä nojannut Haukat käänsi lopulta homman ansaitusti nimiinsä, lähettäen edellisiltana voitonkaramellia maistelleen Kotkan Titaanit tyhjin käsin kotimatkalle 3-2 (1-1, 2-1, 0-0) –tappio niskassaan.

Haukat – Titaanit 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

03:03 1-0 Jussi-Pekka Jokinen (Vikke Terho)
18:03 1-1 Aleksi Kivi (Johannes Hakuli, Tuomas Pekkonen) YV
21:29 1-2 Tuomas Pekkonen (Leevi Laine, Jesse Niinisaari)

33:56 2-2 Joseph Hawkins-Kinebuchi (Vikke Terho, Jussi-Pekka Jokinen)
35:52 3-2 Jerry Miettunen (Jussi-Pekka Jokinen) YV VoM

Maalivahdit:

Haukat – Niko Mäkinen 11+14+19= 44 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 16+5+12= 33 torjuntaa (poissa 58:36-58:55 & 59:08-60:00)

Jäähyt:

Haukat 7 x 2min= 14min
Titaanit 5 x 2min + 1 x 5min + 1 x 10min + 1 x 20min= 45min

Makea kotivoitto sarja-avauksesta ja sen mukanaan tuoma itseluottamusbuusti eivät kantaneet Titaaneita enää lauantaina Järvenpäässä, jossa omaa kauden avaustaistoaan isännöinyt Haukat näytti maalivahtinsa Samu Mäkisen johdolla punanutuille kaapin paikan.

Kotkalaiset eivät saaneet koneistaan toisensa perättäisenä iltana irti samanlaista höökiä, kuin Huntersia vastaan ja kun maalintekokaan ei luonnistunut lukuisista huippupaikoista huolimatta, jäi Titaanien käteen lopulta arvokkaiden sarjapisteiden sijaan pelkästään kokemusta.

– Eihän häviäminen ikinä mukavaa puuhaa ole, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola 3-2-tappioon päättyneen kamppailun jälkimainingeissa.

– Eniten harmittaa pelaamisemme tason ailahtelu – emme päässeet samalle levelille kuin eilen, eikä tämä ottelu kyllä muutenkaan ollut yhtä laadukasta jääkiekkoa kuin perjantaina Kotkassa.

Jälleen vain 16 kenttäpelaajalla operoinut punanuttumiehistö ei kyennyt kuin ajoittain pelaamaan sellaista jääkiekkoa, jolla voi Suomi-sarjassa voi pitkässä juoksussa voittaa illasta toiseen.

– Meidän hetkemme tänään olivat ensimmäisen erän jälkimmäinen puolisko, toisen erän alku sekä kolmannen erän loppu, jaotteli Iltola omiensa edesottamuksia.

– Niissä kohdissa joukkue suoritti pelisuunnitelmamme mukaan, mutta muuten nöyryytemme oli hieman liiaksi kateissa.

Titaanien nöyryyden puuteesta osuvin esimerkki oli taiston voittomaaliksi lopulta jäänyt 3-2-osuma, joka sai alkunsa kun kotkalaispelaaja ei alivoimalla tyytynyt purkamaan kiekkoa fiksusti vastapuolen kenttäpäätyyn, vaan kuljetti sen omalle alueelle, jossa seurasi menetys ja siitä tuhannen taalan tekopaikka.

Kyseisen tontin käyttikin kauniisti punanuttuja kiittäen hyödykseen Jerry Miettunen, jonka tarkalle ja tuliselle ylänurkkalaukaukselle ei titaanimaalia erittäin kelvollisesti debyyttiottelussaan vartioinut Jakob Brandner voinut yhtikäs mitään.

– Oliko siihen [nöyryyden puutteeseen] sitten syynä se, että jouduimme poissaolojen vuoksi vetämään kaksi kovaa Suomi-sarjapeliä 24 tunnin sisään vain reilulla kolmella kentällisellä ja rasitus kävi sen myötä liian kovaksi, ”Illi” mietiskeli.

– Osassa pelaajissa näkyi selkeästi se, että väsy iski – ajatus pelaamisesta oli tipotiessään ja huolimattomuusvirheitä tuli liian paljon.

Kivi mukana hyvässä sekä pahassa

Kovaa kiimaa huokunut kotijoukkue Haukat sai illalleen unelma-alun, kun vain reilun kolmen minuutin taistelun jälkeen ex-titaani Vikke Terho voitti hyökkäyspään aloituksen taakse ja kärppänä paikalle liukunut Jussi-Pekka Jokinen räväytti pelivälineen ranteella maskiin joutuneen kotkalaishäkkäri Jakob Brandnerin selän taakse.

Heti alkuun syntyneen 1-0-osuman jälkeen peli aaltoili pitkään vauhdikkaana ja avoimena päästä päähän –show’na, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen erä kului, sitä selvemmin Titaanit otti kamppailun haltuunsa.

Kotkalaisten hallinnasta kertoi karua kieltä se, että Haukat joutui ottamaan kolme perättäistä rangaistusta, joista viimeinen koitui isäntien kohtaloksi.

Punanutut kehittivät nopean paineen järvenpääläisten alueelle ja saivat vedon aikaiseksi viivasta, jonka onnistui maalin edustalla paininut Aleksi Kivi ohjaamaan komeasti haukkavahti Samu Mäkisen ulottumattomiin.

Kiven titaaniuran avausosumasta selkeästi piristynyt kotkalaisjoukkue jatkoi vahvaa menoaan heti ensimmäisen erätauon jälkeen, sillä vahvasti läpi taiston puurtanut Tuomas Pekkonen sai ansaitun palkinnon ajassa 21:29 syntyneen 1-2-johtomaalin myötä.

Titaaneilla oli mahdollisuudet repiä toisessa erässä johtoaan suuremmaksikin, mutta tekopaikoissa poisti päättämisen laatu poissaolollaan ja vastavuoroisesti kotijoukkuee maalivahti Mäkinen oli päättänyt pistää luukut lopullisesti säppiin.

Punanuttujen etsikkoaika alkoi loppua toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla ja Haukat onnistuikin käyttämään tämän hyödykseen, kun vahvan pyörityksen päätteeksi Joseph Hawkins-Kinebuchin viivasta maalille heittämä kiekko löysi leijailunsa päätteeksi paikkansa aivan kotkalaisrysän vasemmasta yläkulmasta.

Kun vielä hetkeä myöhemmin Jerry Miettunen osui titaanipelaajien sekoilun ja kiekon menetyksen jälkeen ylivoimalla, olivat kamppailun voimasuhteet heittäneet lyhyessä ajassa lähes täydellisesti sitä kuuluisaa häränpyllyä.

Titaaneille jäi siis taiston päätöserään maalin verran kiinni kurottavaa ja kuinka ollakkaan, kyseinen tehtävä osoittautui lopulta punanutuille liian pahaksi rastiksi toteuttaa.

– Sekoitimme tarkoituksella hyökkäysketjut kolmanteen erään ja saimme sen avulla luotua riittävän määrän tekopaikkoja pelin voittaaksemme, mutta kaverin veskari oli suoranaisesti liekeissä ja esti yrityksemme kerta toisensa jälkeen, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola omiensa epäonnistunutta takaa-ajoa.

Kotkalaisten kiriä vaikeutti kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla sattunut episodi, johon ottivat osaa Titaanien puolustaja Aleksi Kivi sekä Haukkojen kollega Jesse Holopainen.

Tilanne sai alkunsa punanuttujen vaihtoaition edessä, jossa kyseinen parivaljakko kamppaili ensiksi kiekosta ja alkoi sen jälkeen mätkiä toisiaaa, sillä seurauksella, että koko härdellin aloittanut Holopainen jäi makaamaan jäähän ja Kiveä taas ohjattiin kohti rangaistujen aitiota.

Lopulta kumpikin pelaaja poistui pukuhuoneen suojiin – Holopainen saamaan hoitoa vammaansa ja Kivi 5+20 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta niskassaan.

Jännästi päätuomarina vislailleelta Antti Nurmelalta jäi kuitenkin tilanteen aloittaja rankomatta, joten Haukat pääsi täten pelaamaan pitkää ylivoimaa, vaikka kaukalossa olisi kuulunut jatkaa tasavajaalla, mikäli sääntöjen mukaan olisi homma pistetty pakettiin.

Titaanit sai Kiven jäähyn aikana taisteluhengen päälle ja selvitti komeasti koko vitosen maalivahtinsa Jakob Brandnerin johdolla pois päiväjärjestyksestä, jonka jälkeen kotkalaiset alkoivat vyöryttää kovalla voimalla peliä kohti haukkarysää vartioinut Samu Mäkistä.

Punanutut rakentelivat kolmannen erän lopun mylläköintinsä aikana sellaisia tekopaikkoja, että normaalina päivänä niistä olisi maaliverkko pöllynnyt iloisesti kerran jos toisenkin, mutta tänään Mäkinen ei antanut siihen minkäänlaista mahdollsuutta huikeiden torjuntojensa ansiosta.

Kun Titaanit ei pystynyt ”jumalmoodin” päälle laittanutta Mäkistä yllättämään, raksutti K-Rauta Areenan pelikello kylmästi loppuun saakka ja päästi haukkaparven juhlimaan ansaittua kotivoittoa maalein 3-2.

Titaanileirissä tappio otettiin vastaan raskain mielin, jonka myötä pääpiiskuri Iltola halusikin rohkaista omiaan ja antaa myös hieman kehuja miehistönsä pelaamisesta.

– Sanoin joukkueelle ottelun jälkeen, että päätöserän pelaamisemme oli juuri sitä, mitä sen olisi pitänyt olla koko 60 minuutin ajan, ”Illi” kertasi.

Titaanien avausviikonloppu Suomi-sarjassa tuotti plakkariin siis kolme pistettä kuudesta mahdollisesta. Lisämahdollisuus pistepussukan täyttöön tulee eteen tasan viikon päästä, kun Hunters isännöi kotkalaisia omassa kotiavauksessaan kosto mielessään.

Punanuttuluotsi Iltolalla oli tulevan suhteen muutama iso toive, jotka toivottavasti myös toteutuvat nopealla aikataululla.

– Meidän on nyt vain laitettava kädet ristiin ja toivottava, että ainakin osa tänään sivussa olleista pelaajista ehtisi toipua pelikuntoon ennen ensi lauantain Porvoon vierailua, kokenut kiekkomies sanaili.

– Toki meillä on myös edelleen haku päällä joukkueen vahvistamiseksi, sillä tarvitsemme jo ihan määrällisesti kolmesta neljään pelaajaa lisää rosteriimme.

Ottelun ennakkohaastattelut ovat katsottavissa Haukkojen Youtube-kanavalta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Haukkojen Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (26.9.), kun punanutut matkustavat Porvooseen, jossa majaansa pitävä Hunters isännöi Kokonniemen jäähallissa kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.