Samuli Niinisaari lainalle punanuttuun!

25.9.2020

Titaanit vankistaa peräpäätään Brownin yliopistosta Yhdysvalloista joulutaukoon saakka kestävälle lainapestille Kotkaan saapuvalla Samuli Niinisaarella.
Titaanit vankistaa peräpäätään Brownin yliopistosta Yhdysvalloista joulutaukoon saakka kestävälle lainapestille Kotkaan saapuvalla Samuli Niinisaarella.

Kotkan Titaanit vahvistuu joulutaukoon saakka kestävälle lainalle Brownin yliopistosta Yhdysvaltain NCAA-sarjasta saapuvalla puolustaja Samuli Niinisaarella.

Suomi-sarjassa tällä hetkellä 8. sijalla majaileva Kotkan Titaanit vahvistaa miehistöään todella merkittävällä tavalla, kun viime vuodet Yhdysvalloissa kiekkoillut Haminan Kiekkoympyröiden kasvatti Samuli Niinisaari pukeutuu joulutaukoon saakka kestävän lainasopimuksen turvin punanuttuun.

Niinisaaren, 22, piti alun perin jatkaa kiekkoilua myös käynnissä olevalla kaudella Providencessa, Rhode Islandin osavaltiossa Yhdysvalloissa sijaitsevassa Brownin yliopistossa, mutta koronaviruspandemian vuoksi NCAA:n sarjat aloittavat toimintansa vasta aikaisintaan vuoden 2021 paremmalla puolella.

Sen myötä etäopiskelijana syyslukuvuoden Suomessa ja kotikaupungissaan Haminassa viettävä puolustaja etsi itselleen ei-ammattilaistasolla pelaavaa seuraa, jossa pitää tuntumaa yllä ja Titaanit astui tässä vaiheessa kuvaan parhaana mahdollisena vaihtoehtona.

– Selvittelimme pitkään Niinisaaren mahdollisuutta pelata Titaaneissa ja Suomi-sarjassa, sillä säännöt ovat ehdottomat – mikäli sinulla on yksikin ammattilaistason sarjassa pelattu ottelu vyölläsi, ei pelioikeutta Yhdysvaltain yliopistourheilun kattojärjestön alaisiin sarjoihin enää heru, kommentoi punanuttujen manageri Juho Hannukainen.

– Samuli on harjoitellut joukkueemme mukana elokuun alusta lähtien ja vihdoin tänään saimme varmistuksen sille, ettei kattojärjestö lue Suomi-sarjaa ammattilaistason sarjaksi.

Viime kaudeksi Brownin yliopistoon opiskelemaan ja pelaamaan siirtynyt Niinisaari tilastoi NCAA:ssa lopulta tililleen yhteensä 29 runkosarjaottelua tehopistein 1+3.

– NCAA:n pääsarjan, jossa Niinisaaren edustama Brownin yliopistojoukkue pelaa, peli- ja luistelutempo on todella hurja. Siellä korostuvat eritoten luistelutaito -sekä kestävyys ja nopeat hoksottimet, joista Samuli on jo jääharjoituksissamme antanut varsin vakuuttavia viitteitä, Hannukainen selventää.

– NCAA:n pääsarja on niin kovatasoinen liiga, ettei sitä taida perinteinen suomalainen lätkäjännäri kovin hyvin edes sisäistää – kyseisestä sarjasta varataan vuosittain iso määrä pelaajia tarunhohtoiseen NHL:ään sekä osalle heistä tehdään myös suoraan NHL-sopimus, joten mistään ”pilipaliliigasta” ei todellakaan ole kysymys.

Titaaneille Niinisaaren saaminen vihdoin ja viimein pelaavaan mukaan pelaavaan kokoonpanoon on Hannukaisen mukaan erittäin tärkeä asia.

– Yhtään kaunistelematta sanon ihan suoraan, että saamme nyt riveihimme yhden tämän sarjan parhaimmista puolustajista, josta on luonnollisesti meille todella iso apu, titaanimanageri täräyttää naama peruslukemilla.

– On äärimmäisen hienoa, että pelilupa-asiat tulivat kuntoon ja Samuli pääsee viimein pelaamaan, sillä tuon tason paikallislähtöisiä kavereita ei hetkeen ole titaanipaidassa nähty!