Nollalla tehdyllä harvemmin voittaa

26.9.2020

Porvoon Hunters oli lauantaisessa kamppailussa maalipaikkojen hyödyntämisessä selkeästi punanuttuja terävämmällä pelipäällä. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/

Kotkan Titaanien tarkoituksena ei ollut hakea Porvoon lauantai-illan Suomi-sarjaottelusta tyyli- vaan nimenomaan sarjapisteitä. Tässä tavoitteessa punanutut kuitenkin harmittavasti epäonnistuivat maalien tekemisen ohella, sillä kamppailua isännöinyt Hunters nuiji kotkalaisvieraansa vahvan toisen erän siivittämänä kanveesiin lopulta selkein 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) –lukemin.

Hunters – Titaanit 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)

23:14 1-0 Emil Leppänen (Jevgeni Soloviev, Joakim Kukkonen) VoM
30:40 2-0 Joonas Kaartinen (Ilkka-Pekka Kiukas, Emil Leppänen)
32:44 3-0 Emil Leppänen (Kasper Korhonen, Joni Still)
57:22 4-0 Jami Jokela (Perttu Lesch) TV TM

Maalivahdit:

Hunters – Lari Kukkohovi 10+6+8= 24 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 11+11+11= 33 torjuntaa (poissa 56:31-57:22)

Jäähyt:

Hunters 4 x 2min= 8min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Haukoille edeltävänä lauantaina kärsimänsä kirvelevän vierastappion seurauksena kolhiintunutta kilpeään Porvooseen kiillottamaan lähtenyt Titaanit ei onnistunut tavoitteessaan.

Punanutuilta sarja-avauksessa ”lunta tupaan” saanut kotijoukkue Hunters oli nimittäin päättänyt maksella vierailleen potut pottuina sekä vielä vähän päälle ja kun kotkalaisten maalinteko jatkoi jo Järvenpäässä alkanutta takkuamistaan, hoitelivat porvoolaiset pelin nimiinsä lopulta selvin 4-0-lukemin.

– Jos et tee maaleja, et voi voittaa, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola lakonisesti taiston tauottua.

– Tiivistettynä tämäniltainen ottelu oli puolin ja toisin todella tarkan pelaamisen jääkiekkoa, joskin Hunters oli maalipaikkojen hyödyntämisessä meitä selkeästi terävämpi.

Titaanit oli jälleen matkassa vain kolmen täyden kentällisen voimin, mutta miesvajauksen taakse Iltola ei halunnut toista perättäistä tappiota alkaa piilottaa.

Kokenut kotkalaiskäskijä näki yhdeksi suureksi syyksi häviöön eräässä pallopelien iänaikaisessa lainalaisuudessa ja erityisesti sen toteutumatta jäämisessä.

– Loimme mielestäni jälleen kerran ihan riittävän määrän maalipaikkoja, mutta unohdimme kuitenkin tärkeimmän asian, joka edesauttaa maalintekoa eli laukomisen, Iltola mietiskeli.

– Siirtelimme selvissäkin vetopaikoissa kiekko sekä vastuuta ja eihän sellaisesta yleensä mitään tule, kuten tänään taas näimme.

Laukomattomuuden ja tekopaikkojen hassaamisen ohella titaanipiiskuria kismitti kelvollisen avauserän jälkeen tullut totaalinen notkahdus, jonka Hunters käytti armotta hyödykseen.

– En oikein näin tuoreeltaan osaa nyt sanoa mistä se johtui, että heräsimme vasta kaverin 3-0-maalin jälkeen taas pelaamaan täysillä – tekemisemme jäi toisen erän alussa täysin piippuun, ”Illi” tuhahti tyytymättömänä.

Toisen erän ”musta kymppi” Titaanien turma

Titaanien ja Huntersin välinen kuluvan kauden toinen ”paikalliskahina” oli jälleen tiukkaa, kovaa sekä rehtiä taistelua ottelun voitosta.

Tämä korostui etenkin kamppailun ensimmäisessä erässä, jossa molemmat joukkueet keskittyivät pelaamaan idioottivarmaa puolustuspeliä sekä minimoimaan vastapuolen paikat maalien tekemiseen.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää jääkiekkoa – liikuimme hyvin ja hallitsimme mielestäni pelin tapahtumia, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Tarkan markan lätkä unohtui kuitenkin punanutuilta toisen erän avauspuolikkaan ajaksi mitä ilmeisimmin pukuhuoneen puolelle, sillä Hunters pääsi iskemään pelivälineen peräti kolme kertaa selkeiden merkkaus- ja puolustusvirheiden seurauksena kotkalaismaalia vartioineen Niilo Pussisen selän taakse.

Porvoolaisjuhlia kapellimestaroi puolustaja Emil Leppänen, joka laukoi itse tarkoilla kudeilla 1-0- ja 3-0-osumat sekä oli toisena syöttäjänä myös Joonas Kaartisen 2-0-maalissa.

– Peli käytännössä ratkesi toisen erän avauspuolikkaan kolmeen takaiskuun, huokaisi Iltola.

Sitähän se loppupeleissä myös teki, vaikka Titaanit saikin oman pelaamisensa ajassa 32:44 syntyneen kolmannen takaiskun jälkeen jonkinlaiseen kuosiin sekä aloitti isäntiensä vimmatun takaa-ajon.

Harmi vain, että punanuttujen ruuti oli jokseenkin märkää maalipaikoissa ja vastavuoroisesti taas Hunters-rysää vartioinut Lari Kukkohovi varsin oivalla torjuntapäällä, sillä kumimuikku ei löytänyt lopulta koko 60 minuutin puurtamisen aikana kertaakaan titaanipelaajien mailanlapojen kautta tietään porvoolaisveräjän perukoille.

– Päätöserään sekoittelimme hieman ketjuja ja yritimme sillä keinolla saada lisää rytyä pyttyyn, ”Illi” sanaili.

– Olihan meillä omat paikkamme kavennusmaalien tekoon, muttemme niitä kuitenkaan saaneet hyödynnettyä.

Paras paikka Kukkohovin nollan rikkomiseen tarjoutui päätöserän lopulla Tuomas Pekkoselle Titaanien pelatessa ilman maalivahtia, mutta kotkalaishyökkääjä ei saanut ujutettua munkkia edes puolityhjänä hetken aikaa ammottaneeseen porvoolaispussiin, vaan todellisen tiikeriloikan tilanteessa ripariin tehnyt Hunters-vahti onnistui poimimaan kiekon kotiyleisön raikuvien aplodien saattelemana suojiensa uumeniin.

Punanuttujen vielä surkutellessa Pekkosen epäonnistumista, kävi Hunters puolestaan iskemässä viimeisen naulan kotkalaisarkkuun, kun Perttu Leschin tolppakudin jälkeen karat tyhjään titaanimaaliin siivosi valppaana siniviivan pinnassa ollut Jami Jokela, jonka vastakiekkoon tulittama 4-0-osuma löi sinetin isäntien tyylipuhtaille voittolukemille.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli joukkueensa tavoin luonnollisesti pettynyt toiseen perättäiseen tappioon, mutta samalla katseet kääntyivät jo kohti tulevaa sekä Järvenpään Haukkoja vastaan käytävää kotikahinaa.

Kotkalaiskäskyttäjän mukaan silloin punanutuilla pitäisi viimein olla mahdollista iskeä kaukaloon täysi orkesteri eli neljä hyökkäysvitjaa ja seitsemän puolustajaa.

– Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, pitäisi meillä vihdoinkin olla ensi viikolla neljän kentällisen verran ukkoja rivissä sekä valmiina pelaamaan, Iltola tokaisi toiveikkaana.

– Helppo peli Haukkojen kohtaamisesta ei missään nimessä ole taaskaan tulossa ja tässä onkin eritoten mentaalipuolella tehtävä todella paljon hommia, jotta saisimme joukkueen viritettyä oikeanlaiseen mielentilaan perjantai-illaksi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Janne Penttisen valokuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (2.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Järvenpään Haukat.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!