Samuel Funtek uusin titaanivahvistus!

15.10.2020

Torstai-iltana karanteeninsa päätyttyä Titaanien harjoituksiin mukaan liittynyt Samuel Funtek on kotkalaisseuran historian kautta aikain toinen slovakialaispelaaja.
Torstai-iltana karanteeninsa päätyttyä Titaanien harjoituksiin mukaan liittynyt Samuel Funtek on kotkalaisseuran historian kautta aikain toinen slovakialaispelaaja.

Kotkan Titaanit on solminut kuluvan kauden 2020–2021 kattavan pelaajasopimuksen slovakialaishyökkääjä Samuel Funtekin kanssa.

Suomi-sarjan runkosarjassa tähän mennessä viidestä ottelusta kaksi kotivoittoa ja kolme vierastappiota nimiinsä kirjannut Titaanit vankistaa hyökkäyskalustoaan yksivuotisella pelaajasopimuksella punanuttuun siirtyvällä Samuel Funtekilla.

Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa syntynyt 21-vuotias hyökkääjä ehti juniorivuosiensa aikana edustaa niin kasvattiseuraansa HK Senicaa kuin viimeisimmät vuodet HK Skalicaa. Edelliskaudella Funtek kiekkoili Norjassa Skien IHK:n sotisovassa joukkuekavereinaan muun muassa Titaanien nykyinen pistepörssikärki Tuomas Pekkonen sekä kotkalaisjoukkuetta elokuun harjoituspeleissä edustanut Eetu Rasalahti.

– Saimme Funtekista hyvät taustatiedot Norjasta ja kun siihen päälle vielä sekä Pekkonen että Rasalahtikin suosittelivat kaveria, päätimme päävalmentajamme Mika Iltolan kanssa katsoa tämän kortin perusteellisesti läpi, kommentoi Titaanien manageri Juho Hannukainen uusinta pelaajahankintaa.

– Samuel on tietojemme mukaan erittäin työteliäs ja kovalla asenteella varustettu pelimies, joka pystyy pelaamaan niin keskus- kuin laitahyökkääjänäkin.

Funtek takoi Skien IHK:n riveissä Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla seitsemään runkosarjaotteluun peräti 20 (5+15) tehopistettä, pelaten sen lisäksi myös seuran U21-joukkueessa yhteensä 37 kamppailua tehoin 10+31.

– Samuelille pitää totta kai antaa aikaa sopeutua mukaan joukkueeseemme sekä arkeen yleensä, mutta toisaalta kyllä hänen harteilleen ulkomaalaisvahvistuksena voi asettaa myös tiettyjä tulosodotuksia, Hannukainen sanailee.

– Tahdosta onnistuminen tuskin tulee jäämään kiinni, sillä kaveri oli suurin piirtein välittömästi valmis hyppäämään lentokoneeseen ja pukeutumaan punanuttuun, kun muutama viikko takaperin olin häneen ensimmäisen kerran yhteyksissä.

Funtekin sopimuksen vastapainoksi Titaanit joutuu jatkossa tulemaan toimeen ilman Martin Mäkisen palveluksia. Elokuussa kotkalaisjoukkueen riveihin liittynyt Mäkinen, 22, on nimittäin päättänyt lopettaa pelaajauransa ja keskittyä tulevaisuudessa siviilipuolen asioihin.

Titaaneissa kaiken kaikkiaan viisi Suomi-sarjan runkosarjaottelua sekä niissä yhden syöttöpisteen kuluneen syksyn aikana tilastoinut laitahyökkääjä ja kotkalaisseura purkivat sen myötä hyvässä yhteisymmärryksessä Mäkisen kuluvaa kautta 2020–2021 käsittäneen pelaajasopimuksen.

– Tottahan toki on harmillista, ettemme Mäkisen tasoista pelaajaa enää riveissämme jatkossa näe, toteaa titaanimanageri Hannukainen.

– Kunnioitamme tietenkin ”Maran” tekemää ja hänelle henkilökohtaisesti varmasti todella vaikeaa päätöstä sekä haluamme toivottaa isosti tsemppiä tulevalle opiskelu- ja työuralle!