Erikoistilanteet Titaanien turmana

17.10.2020

KSOY Areenalla miteltiin lauantai-iltana erittäin tasokas ja tunnepitoinen Suomi-sarjakamppailu.
KSOY Areenalla miteltiin lauantai-iltana erittäin tasokas ja tunnepitoinen Suomi-sarjakamppailu.
Kotiottelun 17.10.2020 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 17.10.2020 Warrior –tähtipelaajat.

Edellisessä ottelussaan varjojen mailla vaellellut Kotkan Titaanit pesi lähestulkoon täydellisesti kasvonsa lauantaina KSOY Areenalla mitellyssä Suomi-sarjakamppailussa. Harmi vain, että vieraaksi saapunut Karhu HT oli niin ikään pelipäällä ja onnistui lopulta erikoistilanteet isäntiään paremmin taitamalla anastamaan täyden pistepotin mukanaan Poriin maalein 3-4 (1-1, 1-1, 1-2).

Titaanit – Karhu HT 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

04:15 0-1 Henri Keskilohko (Riku Väkiparta, Kasperi Nuto)
10:50 1-1 Santeri Salminen (Samuli Niinisaari) AV
21:25 2-1 Mikke Lempiäinen (Leevi Laine, Ville Myyryläinen)

28:37 2-2 Miikka Huhtala (Henri Keskilohko, Kasperi Nuto) YV
41:19 2-3 Jesse Huhtala AV
43:51 3-3 Mikke Lempiäinen (Ville Myyryläinen, Santeri Salminen)
49:58 3-4 Lauri Sikoniemi (Eetu Ketola, Jesse Huhtala) YV VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 13+12+13= 38 torjuntaa (poissa 58:21-60:00)
Karhu HT – Veli-Matti Mäkinen 12+11+18= 41 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 9 x 2min= 18min
Haukat 8 x 2min + 2 x 10min= 36min

Henkilökohtaisella revanssimielialalla kotikaukaloonsa lauantaina kirmannut Titaanit onnistui aikeissaan paluusta takaisin Suomi-sarjan vaatimalle pelilliselle tasolle.

Se ei kuitenkaan KSOY Areenalla peliä seuranneiden 197 katsojan valvovien silmien alla johtanut punanuttujen haluamaan lopputulokseen eli kotivoittoon, sillä Kotkaan vieraaksi saapunut porilaisyhdistelmä Karhu HT vei kokemuksensa mukanaan tuoman maltin turvin pidemmän korren, kutakuinkin tasatahtiin taistellun 60 minuutin päätteeksi.

– Ottelu oli mielestäni erittäin tasokas ja kumpikin osapuoli pelasi todella tarkan markan jääkiekkoa, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Pieniin virheisiinhän aina nämä tasaväkiset pelit ratkeavat ja tänään me teimme niitä vastustajaa jokusen enemmän.

Ne punanuttujen tekemät pienet virheet olivat hölmöjä jälkipelaamisesta tulleita rangaistuksia sekä puolustusalueen uinahduksia, joista vierasjoukkue rankaisi armotta muutamaan otteeseen ja jätti näin ollen isäntänsä murehtimaan toista perättäistä tappiota.

– Kun näin tiukan ja tasaisen pelin jälkeen et saa palkinnoksi muuta kuin ”lämmintä kättä”, niin kieltämättä sekä olo että sanavarasto ovat hieman tyhjiä, Iltola hymähti.

– Joukkueen peli-ilme oli hyvä ja pelasimme täysin laatimamme taktiikan mukaisesti, mutta tällä kertaa se ei vain riittänyt voittoon asti.

Tunnepitoista ja kamppailuhalukasta lätkää paikalle saapuneille katsojille tarjoilleiden joukkueiden menoa haittaisi sekä toisaalta taas osittain myös helpotti ottelun tuomarilinja, joka ei kamppailun päätteeksi kerännyt kummaltakaan osapuolelta kovin suuria kiitoksen sanoja osakseen.

– Jos nämä pelit alkavat illasta toiseen olla tällaista, niin voi herran jumala sentään – tuntuu siltä, että suurin piirtein jokaisesta hipaisusta joku lähtee aina jäähylle, ”Illi” puuskahti tyytymättömänä.

Varsinkin Titaanien menoa haittasi suunnattomasti se, että peli oli katkonaista ja kaukalossa ei tuntunut ajoittain oikein kukaan tietävän mitä saa ja mitä taas ei saa tehdä.

– Emme päässeet oikein missään vaiheessa kunnolla kontrolloimaan pelitempoa, sillä kokoajan oli joko yli- tai alivoima päällä ja katkoja tämän tästä, Iltola mietiskeli.

”Suhtkoht ehyt esitys”

Karhu HT onnistui avaamaan taiston maalihanat, kun vielä viime kaudella Mestiksessä pelannut Henri Keskilohko löysi kiekon mentävän aukon 100. titaanimaalitolppien välissä torjumaansa peliä huhkineen Niilo Pussisen suojuksista.

Punanutut kuitenkin kuittasivat 0-1-osuman vielä avauserän aikana Santeri Salmisen toimesta, miehen päästyä alivoimalla porilaispelaajien suosiollisella avustuksella läpiajoon ja iskemään siitä laatan ohi nallerysää vartioineen Veli-Matti Mäkisen.

Myös toinen erän sujui tasatahtiin tehtyjen maalien sekä rangaistusten muodossa, joskin nyt Titaanit onnistui ensiksi siirtymään 2-1-johtoon Mikke Lempiäisen karattua puolestaan läpiajonsa päätteeksi viimeistelypuuhiin.

Vieraat uudelleen tasoihin toi pitkän pakkopelimyllyn seurauksena viivasta todella tarkan rannekudin laukonut Miikka Huhtala, jolle täydelliseen maskiin jäänyt kotkalaiskassari Pussinen ei voinut yhtikäs mitään.

Ratkaisu jäi näin ollen viimeisen kaksikymppisen varaan ja niin vain hermopaineen kasvaessa kokeneempi revohka eli tässä tapauksessa Karhu HT osasi pitää oman tunnetasonsa asioissa sekä sopivalla tavalla kuumentaa nuorta titaanimiehistöä, joka syyllistyi muutamiin todella typeriin kostojäähyihin.

Erikoistilanneshow’sta selkeästi kotkalaisia enemmän nauttinut karhulauma naulasi heti päätöserän alkuun alivoimalla punanuttujen pienoisesti ajatus- ja kommunikaatiokatkoksesta alivoimalla 2-3-nyytin, jonka taituroi oivallisen karvauksen sekä kiekonriiston jälkeen Jesse Huhtala.

Vaikka vahvassa vedossa ollut titaanihyökkääjä Lempiäinen täräyttikin erittäin tyylikkään yksilösuorituksen jälkeen tilanteen vielä kerran tasoihin, eivät porilaiset tästä hätkähtäneet, vaan kuittasivat jälleen suoraan Titaaneita vastapalloon ja tekaisivat lopulta Lauri Sikoniemen johdolla kotijoukkueen kannalta kitkeräksi jääneen 3-4-voittomaalin miesylivoiman turvin.

– Erikoistilannepelaaminen nousi tänään ratkaisuasemaan. Karhu HT teki kaksi maalia ylivoimalla ja molemmat joukkueet siihen päälle yhdet alivoimalla, tokaisi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Tasaviisikoin pelatun ajan puolestaan voitimme 2-1, mutta eipä se paljoa lämmitä mieltä.

Sikoniemen pysäytettyä vanhanaikaisella iskemän 3-4-osuman myötä KSOY Areenan digitaalit aikaan 49:58, jäi Titaaneille aivan riittävästi hiekkaa tiimalasiin rivien uudelleen kokoamiseen, tasoitus- ja voitto-osumien hakemiseen, mutta punanuttujen ottamat jäähyt sekä tuttuakin tutumpi vastuunsiirtely ihan päivänselvissä tekopaikoissa vesittivät nämä aikeet totaalisesti.

– Saimme kyllä luotua aivan riittävästi maalipaikkoja, mutta viimeistelymme jäi taas kerran vähän piippuun, Iltola analysoi.

Kitkerältä maistuneesta kotitappiosta huolimatta titaanipiiskuri oli ylpeä omiensa suorituksesta – vain hamuttu palkinto jäi puuttumaan.

– Jollei tuijota pelkästään tulosta, vaan pyrkii kokonaisvaltaisesti katsomaan joukkueen pelaamista, niin tämä oli mielestäni suhtkoht ehyt esitys, ”Illi” kommentoi.

Syy häviölle oli kuitenkin pläkkiselvä: hermokontrollinen pettäminen kriittisillä hetkillä ja siitä seuranneet rangaistukset sekä alivoimat ja ajoittaiset ratkaisupaikoissa tapahtuneet hutiloinnit niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

– Kyllä meillä potentiaalinen joukkue on kasassa, mutta makselemme tällä hetkellä todella kovia oppirahoja kokeneempia vastustajia vastaan pelatessamme, Iltola päätti paatoksensa ennen pimeään lokakuun iltaan suunnistamistaan.

Ottelun nälkäisin Players Sports Bar-pelaaja: # 5 Mikke Lempiäinen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (23.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Järvenpään Haukat.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!