Jakob Brandnerille kutsu Itävallan U20-maajoukkueeseen!

20.10.2020

Titaanivahti Jakob Brandner pukeutuu marraskuun alussa synnyinmaansa Itävallan U20-maajoukkueen sotisopaan.
Titaanivahti Jakob Brandner pukeutuu marraskuun alussa synnyinmaansa Itävallan U20-maajoukkueen sotisopaan.

Kotkan Titaanien maalivahti Jakob Brandner on saanut kutsun synnyinmaansa Itävallan U20-maajoukkueryhmään.

Titaanien kanssa keväällä yksivuotisen pelaajasopimuksen solminut ja tähän mennessä kolmessa torjumassaan Suomi-sarjan runkosarjaottelussa kiekot 91,11 –prosentin varmuudella pysäyttänyt maalivahti Jakob Brandner, 19, on kutsuttu mukaan synnyinmaansa Itävallan U20-maajoukkueryhmään.

– Brandner on urheilullisesti ja teknisesti lahjakas kaveri, mutta itse pelissä ja pelinluvussa on vielä tekemistä – niitä osa-alueita olemmekin jumpanneet aika huolella harjoituksissa ja työ on alkanut pikkuhiljaa tuottaa tulosta, kommentoi Titaanien maalivahtivalmentaja Tino Turkia tyytyväisenä.

– Asetimme Jakobin kanssa kesällä yhdeksi suureksi tavoitteeksi pääsyn pelaamaan U20 MM-kisoissa ja sen eteen teemme myös joka päivä yhdessä kovasti hommia.

Itävallan U20-maajoukkueen päävalmentaja Marco Pewal nimesi Brandnerin yhteensä 29 pelaajan kokoiseen ryhmäänsä, joka ottaa osaa marraskuun 2.–7. päivänä järjestettävään St. Pölten Cupiin, johon osallistuvat isäntämaan lisäksi myös Latvian, Tanskan sekä Valko-Venäjän U20-maajoukkueet.

– Olen Itävallan maalivahtivalmentaja Jürgen Penkerin kanssa viikottain yhteyksissä ja annan raporttia Jakobin tilanteesta, joten siinä mielessä tämä leirityskutsu ei tullut mitenkään yllätyksenä, Turkia sanailee.

– Totta kai kutsu maajoukkueeseen oli silti erittäin mahtava juttu, sillä se osoittaa niin ”Jakelle” kuin minullekin, että olemme tehneet arjessa oikeita asioita.

– Harvoin myöskään täältä Kotkasta on saatu ketään suoraan maajoukkuetehtäviin, joten seuran kannalta Jakobin valinta on todella huikea asia –  poika pääsee nyt näyttämään mihin hänestä oikeasti on kansainvälisellä tasolla sekä tappelemaan jopa MM-kisajoukkueen ykkösvahdin paikasta, punanuttujen veskarikoutsi hymyilee.

Kyseisen maajoukkuekomennuksensa seurauksena Brandnerilta jää väliin ainakin yksi runkosarjataisto (7.11.), jossa Titaanit kohtaa KSOY Areenalle vieraaksi saapuvan S-Kiekon sekä mahdollisen koronakaranteenin myötä myös muutama muu punanuttujen Suomi-sarjakamppailu.

– Olemme olleet kokoajan tietoisia siitä, että Jakobin kohdalla kutsu voi hyvinkin käydä kesken kauden maajoukkuetehtäviin ja sen myötä kartoitus tuuraajan saamiseksi on ollut jo hyvän aikaa käynnissä, toteaa Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– Yhdellä maalivahdilla emme oikein voi harjoitella saati pitkässä juoksussa pelejä läpi vetää, joten Niilo Pussiselle pitää kirittäjä Brandnerin poissaolon ajaksi löytää.