HC Giants vei nimiinsä Hollolan maalipeijaiset

30.10.2020

Titaanit ja HC Giants pistivät Hollolan perjantai-illassa pystyyn yhteensä 13 täysosumaa sisällään pitäneet maalipeijaiset.

Kotkan Titaanit sekä HC Giants eivät totisesti pettäneet ennakkoveikkailijoita, vaan järjestivät HAT-areenan perjantai-illassa aikamoiset kiekko- sekä maalitsembalot. Taiston alussa aivan unessa olleet punanutut saivat lopulta kotiin viemisiksi vain yhden pisteen, joskin se on todettava, että enemmän oli jälleen kerran saatavilla hollolalaisisäntien nimiin 7-6 (3-2, 2-3, 1-1, 0-0) –lukemin päättyneestä Suomi-sarjan runkosarjakamppailusta.

HC Giants – Titaanit 7-6 vl (3-2, 2-3, 1-1, 0-0)

02:43 1-0 Lauri Salmi (Jesse Peltonen, Niklas Westerlund) YV
03:50 2-0 Jesse Peltonen (Tuukka Rajamäki, Niklas Westerlund)
06:41 3-0 Jesse Peltonen (Tuukka Rajamäki, Niklas Westerlund)
16:43 3-1 Samuli Niinisaari (Jesse Niinisaari, Tuomas Pekkonen) YV
18:40 3-2 Samuel Funtek (Aleksi Kivi, Jere Koikkalainen)
21:32 3-3 Tuomas Pekkonen (Santeri Salminen, Samuel Funtek)

28:24 4-3 Tuukka Rajamäki (Niklas Westerlund, Jesse Peltonen)
31:19 4-4 Erik Naroma (Mikke Lempiäinen, Kalle Kolehmainen)
35:51 5-4 Juho Veneskari (Lauri Salmi, Tomi Stylman)
39:56 5-5 Jesse Niinisaari (Leevi Pekkarinen, Johannes Hakuli)
48:48 6-5 Niklas Westerlund (Lauri Salmi, Tuukka Rajamäki) YV
50:14 6-6 Santeri Salminen (Tuomas Pekkonen, Samuel Funtek)
65:00 7-6 Jani Forsström VL VoM

Maalivahdit:

HC Giants – Roope Tolvanen 10+14+14+1= 39 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 3+0+0+0= 3 torjuntaa (vaihto 3:50 / 2-0)
Titaanit – Niilo Pussinen 6+7+11+1= 25 torjuntaa

Jäähyt:

HC Giants 4 x 2min + 1 x 25min= 33min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Kun on vaikeaa, niin on totisesti vaikeaa. Tätä mantraa taitavat titaanipelaajat tällä hetkellä hokea ja samalla mietiskellä sitä, mikä merkitys on hyvällä sisääntulolla erityisesti vieraissa miteltäviin otteluihin.

Sellaista kun punanutut eivät taaskaan saaneet aikaiseksi, vaikka kyseistä pelin osa-alueesta oli vielä etukäteen käyty vuoropuhelua valmennuksen ja pelaajiston välillä.

– Vastuu otteluihin valmistautumisesta on tähän mennessä annettu pelaajille ja se ei ole näyttänyt toimivan, murahti Titaanien päävalmentaja Mika Iltola tyytymättömänä.

– Jatkossa siihen tulee aivan totaalinen muutos.

Peleihin valmistautumisen ohella titaanileirissä oli perattu läpi perjantai-iltaisen vastustajan eli HC Giantsin vahvuudet ja heikkoudet sekä tyyli, jolla hollolalaiset ovat tähän mennessä Suomi-sarjan runkosarjassa kaukalon puolella esiintyneet.

Evästyksellä ei näkynyt olevan HAT-areenan kapeassa kaukalossa minkäänlaista arvoa, sillä siinä missä Titaanit oli tullut paikalle lähinnä katselemaan mitä isännät mahdollisesti tekevät, pisti jättilauma puolestaan heti isoa vaihdetta silmään sekä suoranaisesti jyräsi yli vastustajastaan.

– Tiesimme tasan tarkkaan millä keinoilla HC Giants tulee pelaamaan, mutta siitä huolimatta he pystyivät alussa hyödyntämään yksinkertaista taktiikkaansa kovan paineen annon kera, sanaili Iltola.

– Ottelun ensimmäiset seitsemän minuuttia olimme aivan unten mailla ja se näkyi todella karulla tavalla tulostaululla.

Hollolalaiset runnoivat punanutut lähestulkoon halki, poikki ja pinoon hurjavireisen ykkösvitjansa Niklas Westerlund Tuukka RajamäkiJesse Peltonen johdolla, latoen kuuteen minuuttiin ja 41 sekuntiin kiekon kolme kertaa kotkalaispömpeliin.

Kaksi ensimmäistä takaiskua, joiden tekijöiksi kirjailtiin ensiksi ylivoimalla tolppien väliin osunut Lauri Salmi sekä hetkeä myöhemmin komean yksilösuorituksen turvin paraatipaikalta kumimuikun nuottaan tulittamaan päässyt ex-titaani Peltonen, sai vastaanottaa kotkalaisrysällä aloittanut Jakob Brandner.

Isäntien 3-0-maalissa Peltosen poikittaissyötöstä lähteneeseen laukaukseen vain osittain eteen ehtinyt ja hetkeä aiemmin Brandnerin tilalle vaihdettu Niilo Pussinen teki kyllä parhaansa, muttei lopulta voinut kuin laskea leukansa pettyneenä rintaansa.

– Maalivahtia vaihdoin herätelläkseni joukkuetta ja palauttaakseni edes jonkinlaisen työmoraalin pelaamiseemme, kertoi titaanipiiskuri syyn nopealle reagoinnilleen.

Titaanien onnena onnettomuudessa, mikäli HC Giantsin Juho Dufvan ajassa 8:15 selästä taklauksesta saamaa ottelurangaistusta kotkalaishyökkääjä Tuomas Pekkosen telomisesta voi sellaisena pitää, kotijoukkueen lataus meni hieman yli ja se taas avasi vieraille sauman päästä peliin mukaan.

Vaikkeivät kotkalaiset onnistuneetkaan pitkän pakkopelinsä aikana lyömään kiekkoa HC Giants-veräjää tukkineen Roope Tolvasen selän taakse, muuttui pelin painopiste selkeästi punanuttujen haluamaan suuntaan.

– Pääsimme viiden minuutin ylivoimamme aikana niskan päälle ja saimme kiekollisen pelaamisen hallintaamme, ”Illi” totesi ykskantaan.

Titaanien saatua pelaamisen luonaamaan sillä tavoin, kuin sen oli ollut tarkoitus heti avauskiekon putoamisesta lähtien, alkoi maaliero HAT-areenan valotaululla kaventua tasaisen tappavaan tahtiin.

Punanutut nimittäin kirivät vajaassa viidessä minuutissa ensimmäisen erän lopun ja toisen erän alun molemmin puolin lukemat tasoihin, kun Samuli Niinisaari, Samuel Funtek sekä Dufvan taklauksesta takaisin pelikuntoon pienen puhaltelun jälkeen toipunut Tuomas Pekkonen löysivät pelivälineen mentävät reiät jättiveskari Tolvasen suojuksista.

Verkkojen pöllytystä vuorotahdissa

Titaanien onnistuttua nousemaan vahvan vieraspelaamisensa turvin kolmen maalin takaa tasoihin juolahti varmasti monelle HAT-areenan lehtereillä peliä seuranneelle mieleen, että näinköhän vilkun päälle laittaneet kotkalaiset huristelevat nyt menojaan.

Noh… niin ei ikävä kyllä käynyt ja siitä pitivät huolen punanuttujen kiusalliset virheet sekä ne kliinisesti maalien muodossa hyödyntänyt kotijoukkue.

Titaanit ei onnistunut ottelun missään vaiheessa nousemaan johtoasemaan, vaan päästi aina jättilauman edelle, tasoittaen kuitenkin säännöllisesti pelin aina hetkeä myöhemmin.

Peliä livenä paikanpäällä katsoneet ja Ruutu-palvelun välityksellä vahdanneet lätkänystävät saivat täten nautiskella HC Giantsin Tuukka Rajamäen, Juho Veneskarin ja Niklas Westerlundin iskemistä johto-osumista sekä vastavuoroisesti punanuttujen Erik Naroman, Jesse Niinisaaren ja Santeri Salmisen taituroimista tasoituksista.

Ajassa 50:14 syntyneen 6-6-maalin jälkeen kotkalaisille kävi jälleen ”klassiset” ja kiekko ei enää löytänyt millään ilveellä tietään jättivahti Roope Tolvasen taakse.

Titaanipelaajista saivat nimittäin huipputonteistaan huolimatta kerta toisensa jälkeen pettyä niin kolmannen erän jälkimmäisen kympin aikana voittomaalia metsästäneet Naroma ja Salminen kuin tasatilanteessa seuranneen jatkoajan 3v3-pelissä lähes varmalta näyttäneeseen tekopaikkaan luikerrellut Panu Laitinen.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltolaa varmasti korpesi se, ettei kiekko löytänyt lukuisista saumoista huolimatta tietään HC Giants-rysään, mutta toisaalta miehen laukoma toteamus illan seitsemännen kotkalaisosuman syntymättömyydestä ei paljoa selittelyille sijaa jättänyt:

– Onnella ei ole maalinteossa mielestäni mitään merkitystä, sillä kaikki on taidosta kiinni – niin maalivahdin esittämät torjunnat kuin pelaajien tekemät maalitkin, ”Illi” naulasi.

Koska perjantai-illan kiistakumppanit eivät viiden minuutin mittaisella jatkoajallakaan saaneet seulottua paremmuutta toisistaan, oli Titaanien kannalta katsottuna lyhyen ajan sisään toistamiseen edessä aina yhtä arvaamaton voittomaalikilpailu.

Hollolalaisista kiekon Niilo Pussisen selän taakse kävivät taituroimassa Veneskari sekä ilmiliekeissä läpi kamppailun ollut Jesse Peltonen, kun taas punanuttujen onnistujia olivat puolestaan Laitinen ja Tuomas Pekkonen.

Täten ex-liigajyrä Jani Forsströmin neljännen parin tasoittavalla komeasti limuttelema täysosuma jäi taiston ratkaisuksi, sillä Titaanien viides laukoja Leevi Pekkarinen ei onnistunut ujuttamaan vulkaanista kuminpalasta Tolvasen puikoista verkon perukoille.

Tämä tarkoitti sitä, että Titaanit kirjautti yhdestä lisäpisteestä huolimatta tililleen jo neljännen perättäisen tappion, kun taas 7-6-lukemiin päättynyt kahina oli kotijoukkue HC Giantsille neljäs voitto viiteen viime otteluun.

Kotkalaiskäskyttäjä Iltola halusi heikosta pelin aloituksesta huolimatta antaa tunnustuksen oman miehistönsä esittämästä taistelumoraalista, jonka se joutui taas kaivamaan kriittisellä hetkellä esiin.

– Sille on nostettava hattua, ettei joukkue ole missään kohtaa osoittanut antautumisen merkkejä, vaan pyrkii aina taistelemaan loppuun asti – aivan kuten tänäänkin nähtiin.

Se on kuitenkin selvää, että jotain muutoksia Titaanien on jatkoa silmällä pitäen keksittävä, sillä muuten osoitteena ei ole mikään muu kuin Suomi-sarjan runkosarjataulukon kellarikerros.

– En ottelun päättymisen jälkeen joukkueelle liiemmin palautetta antanut, mutta tulemme maanantaina käymään syvällisesti läpi tämän pelin aikana eteen tulleet asiat, Iltola tokaisi loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu reilun viikon päästä lauantaina (7.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu seinäjokelaispumppu S-Kiekko.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!