Turhankin tuttu juttu

7.11.2020

Viides perättäinen tappio veti ilmeet titaanileirissä varsin vakavaksi.
Viides perättäinen tappio veti ilmeet titaanileirissä varsin vakavaksi.
Kotiottelun 7.11.2020 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 7.11.2020 Warrior –tähtipelaajat.

Kotkan Titaanien pelaamista Suomi-sarjan runkosarjassa seuratessa tulee tällä hetkellä sellainen bon voyage –tunne, että vastaavan on kokenut joskus aikaisemminkin. Punanutut nimittäin sössivät lauantai-iltana jälleen kerran voittosaumansa turhankin tuttua juttua muistuttaneeseen heikkoon peliin lähtöön, sillä KSOY Areenalla vieraillut S-Kiekko nakutti jo kamppailun ensimmäisen reilun kahdeksan minuutin aikana kaikki neljä täysosumaansa, jotka riittivät lopulta lukemin 3-4 (2-4, 0-0, 1-0) päättyneen ottelun voittoon.

Titaanit – S-Kiekko 3-4 (2-4, 0-0, 1-0)

04:04 0-1 Tuomas Autio (Jesper Peltola, Antti Pöllänen)
06:35 0-2 Aapo Eerikäinen (Petri Viitamäki, Santtu Salminen)
07:21 1-2 Santeri Salminen (Samuli Niinisaari, Jesse Niinisaari) YV
07:48 1-3 Janne Parkkali (Jesse Poussu)
08:15 1-4 Janne Pirttimäki (Aapo Eerikäinen, Santtu Salminen) VoM
19:20 2-4 Patrik Ruotsalainen (Kalle Kolehmainen, Jesse Niinisaari)
58:35 3-4 Tuomas Pekkonen (Samuli Niinisaari, Aleksi Kivi) AV IM


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 5+0+0= 5 torjuntaa (vaihto 08:15 / 1-4)
Titaanit – Tomi Rautio 7+7+5= 19 torjuntaa (poissa 58:18-58:35 & 58:49-60:00)

S-Kiekko – Juho Niku 8+17+14= 39 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 7 x 2min= 14min
S-Kiekko 7 x 2min= 14min

Titaanit sukeltelee tällä hetkellä tuloksellisesti todella syvissä vesissä.

Vaikkeivät punanutut ole viiden ottelun mittaiseksi venyneessä tappioputkessaan hävinneet pelejään kuin vaivaisen suurin piirtein yhden osuman marginaalilla, on kamppailuja leimannut se, että kotkalaiset ovat päästäneet voittotaistelun käytännössä näpeistään pelien ensimmäisten 10 minuutin aikana.

Samat sävelet olivat vallalla myös KSOY Areenan isänpäivän etkoilla, joissa vieraillut S-Kiekko onnistui erittäin terävän peliin sisääntulonsa ja sen jälkeisen tiiviin puolustus- sekä maalivahtipelinsä ansiosta katkaisemaan oman ”kaamosmarssinsa” varmasti erittäin makean 3-4-vierasvoiton turvin.

Titaanileirissä ei paljoa päitä päätössummerin jälkeen silitelty.

– Jos sanon ihan suoraan ilman mitään nimiä mainitsematta, niin osa joukkueesta oli aivan paskat housussa pelin alussa – sohittiin ja säntäiltiin sinne sekä tänne ilman minkäänlaista järkeä, latasi oman mielipiteensä tiskiin silmin nähden pettynyt Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Tekemisemme näytti ensimmäisten reilun kahdeksan minuutin aikana juuri siltä, kuin vähän vasurilla yritettäisiin huitoa ja toivoa parasta.

Iltolaa korpesi eritoten se, että viimeaikaisiin heikkoihin peleihin lähtöihin oli oikeasti yritetty löytää syitä sekä ratkaisumalleja, jotta sama ei enää toistuisi.

– Keskustelimme koko viikon joukkueen kanssa siitä, kuinka tärkeää on saada peliin hyvä lähtö ja pelata muutenkin kotiyleisön edessä taistelevaa jääkiekkoa, titaanipiiskuri kommentoi.

– Sitten reilussa kahdeksassa minuutissa taululla ovat 1-4-lukemat – ei tähän tilanteeseen oikein enää edes löydä sanoja.

S-Kiekko tosiaankin tuli pelin alkuun selkeästi paremmin asennoituneena kuin isäntänsä, jotka lähtivät jälleen vähän kuin katselemaan mitä tuleman pitää.

Katselu kun luonnollisesti ei johda yleensä mihinkään muuhun kuin huonoon lopputulemaan ja niin kävi nytkin, sillä digitaalien raksutettua aikaan 8:15, olivat seinäjokiset latoneet pelivälineen punanuttujen reppuun jo neljästi, Titaanien Santeri Salmisen ylivoimalla napauttamaan yhtä kavennusosumaa vastaan.

– Olen ollut sen verran kauan aikaa mukana tässä touhussa, jotta pystyn näkemään, etteivät kaikki pelaajat ole tällä hetkellä täysillä mukana ja sanoin saman ottelun päättymisen jälkeen myös joukkueelle, ”Illi” mietiskeli.

– Epäonnistuminen kuuluu peliin, mutta pahin epäonnistuminen on sitä, jollet edes yritä!

Tuomas Aution, Aapo Eerikäisen, Janne Parkkalin sekä Janne Pirttimäen osumien seurauksena titaanivalmennus vaihtoi maalillaan täysin yksin jätetyn Niilo Pussisen tilalle Tomi Raution, joka pääsi näin varsin epäkiitolliseen paikkaan tekemään punanuttudebyyttinsä.

Raution luisteltua tolppien väliin huomasi ilmeisesti muu kotkalaismiehistö, että tässähän pitäisi oikeasti vetää työhaalarit päälle ja pelata, mikäli voittoa mielisi itselleen hamuta, sillä Titaanit nappasi kamppailun tahtipuikon varsin tiukasti haltuunsa, eikä siitä oikeastaan enää koko lopputaiston aikana suostunut luopumaan.

Kun vielä Patrik Ruotsalainen pelasi avauserän viimeisellä minuutilla hienosti S-Kiekon maalia vartioineen Juho Nikun näkökentän peittoon oikea-aikaisella maskillaan sekä niittä Kalle Kolehmaisen viivakudin karat pussiin, heräsi titaanileirissä sekä lehtereillä vielä toivo pelin kääntymisestä.

”Minua ei lohduta yhtään se…”

Vaikka Titaanit löysikin 2-4-kavennuksen jälkeen entisestään lisää virtaa ja järkeä omaan pelaamiseensa sekä painoi päälle kuin yleinen syyttäjä konsanaan niin toisessa kuin kolmannessäkin erässä, oli alussa annettu ero liian suuri kiinni kurottavaksi.

Toki siihen vaikutti erittäin suuresti vieraiden säntillinen puolustuspelaaminen, jonka seinäjokiset aloittivat jo käytännössä hyökkäyssiniviivalta lähtien ryhmittymällä perinteiseen trap-muodostelmaan, jonka murtaminen osoittautui punanutuille jälleen todella vaikeaksi tehtäväksi.

– Sehän tässä harmittaa vielä kahta kauheammin, että tiesimme tarkkaan S-Kiekon tulevan puolustamaan vahvasti ja lyömään träpin avulla risuaitaa keskialueelle, tokaisi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Oikeanlaisella mentaliteetilla olisimme rikkoneet sen jo heti alussa, mutta jollei mieli ja halua ole oikealla tasolla sekä olet vain tullut paikalle, koska kalenterissa lukee peli, niin touhu on juuri tuon näköistä.

Kun siihen päälle Juho Niku oli maalillaan itse varmuus ja poimi muun muassa S-Kiekon alivoimien aikana muutaman todellisen pyttytason torjunnan, alkoi näyttää entistä enemmän siltä, että Pasi Määttäsen luotsaaman joukkueen tappioputki menee komealla tavalla poikki Kotkan lauantai-illassa.

– S-Kiekolle on nostettava rehdisti hattua siitä, että johtoasemaan päästyään he puolustivat erittäin tiiviisti maalinedustansa, eikä meillä sinne liiemmin asiaa kiekon kanssa ollut, ”Illi” totesi ykskantaan.

Vieraiden puolustusmuuriin tuli lopulta pieni särö reilua minuuttia ennen täyttä aikaa, kun ilman maalivahtia pelanneet isännät onnistuivat nousemaan maalin päähän, Tuomas Pekkosen lapioitua Aleksi Kiven laukauksesta kimmonneen riparikiekon Nikun selän taakse.

Pekkosen 3-4-kavennuksen jälkeen KSOY Areenan pelikelloon jäi aikaa jäljelle vielä 85 sekuntia, mutta tuon ajan S-Kiekko tappoi tylysti pois, päästen näin juhlimaan peräti kahdeksaan otteluun venyneen häviöidensä sarjan päättymistä.

Titaanien puolella päät olivat jokseenkin painuksissa, sillä viides perättäinen tappio ja varsinkin tapa, jolla se tuli, olivat jotain sellaista, jota ei olisi enää suonut näkevänsä.

– Minua ei lohduta yhtään se, että olimme tänään kuskin paikalla reilut kaksi erää, sillä siitä ei käteen jäänyt yhtikäs mitään, huokaisi punanuttuluotsi Iltola.

Vaikka häviön hetkellä mieli on aina luonnollisesti maassa, halusi kokenut kotkalaiskäskyttäjä nostaa esiin muutaman pelaajan, joka voi olla iltapuhteeseensa tyytyväinen.

– Positiivista oli se, että Eelis Salovaara kantoi saamansa vastuun esimerkillisesti ja suoritti erittäin mallikelpoisesti, vaikka nuorukaisen pelaamisessa toki löytyykin vielä paljon kehitettävää, ”Illi” kehaisi.

– Myös Tomi Rautio oli maalissa hyvä ja vaikkei häntä pahemmin työllistettykään, niin siitä huolimatta todella vahva sisääntulo joukkueeseen.

Kehujen vastapainoksi Iltola halusi myös kertoa julkisuuteen sen, minkä tehtävän hän oli antanut joukkueelleen suoritettavaksi ennen tulevan viikon tiistain jääharjoituksia.

– Sanoin pelaajille, että jokaisella on nyt kaksi päivää aikaa miettiä asioita ja ladata itsensä sellaiseen vireeseen, jotta tiistain treeneissä jäällä ei näy yhtään sellaista kaveria, joka ei oikeasti pistä kaikkea likoon joukkueen eteen!

Ottelun nälkäisin Players Sports Bar-pelaaja: # 19 Patrik Ruotsalainen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (14.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Raahe-Kiekko.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!