Sarjakärki oli tittelinsä veroinen

14.11.2020

Titaanien ja Raahe-Kiekon välinen Suomi-sarjavääntö oli alusta loppuun asti erittäin viihdyttävää sekä laadukasta jääkiekkoa.
Titaanien ja Raahe-Kiekon välinen Suomi-sarjavääntö oli alusta loppuun asti erittäin viihdyttävää sekä laadukasta jääkiekkoa.
Kotiottelun 14.11.2020 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 14.11.2020 Warrior –tähtipelaajat.

Kun annat aivan kaikkesi kaukalossa sekä vielä vähän päälle ja siitä huolimatta vastapuoli on maalin verran parempi, niin minkäpä sille silloin voit. Juuri tämä fiilis oli vallalla Kotkan Titaanien pukuhuoneessa lauantaisen Suomi-sarjan runkosarjan kotikamppailun jälkeen, sillä punanutut joutuivat lopulta hurjan taistelun päätteeksi toteamaan, ettei KSOY Areenalla vieraillut ja 1-2 (1-0, 0-0, 0-2) –lukemilla voittoputkeaan jatkanut Raahe-Kiekko keiku turhan päiten sarjataulukon piikkipaikalla.

Titaanit – Raahe-Kiekko 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

09:36 1-0 Jesse Niinisaari (Tuomas Pekkonen, Santeri Salminen) YV
47:10 1-1 Tatu Rossinen (Eetu Tervala, Jarno Palola)
52:37 1-2 Joni Suominen (Atte Junnila) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Tomi Rautio 11+4+6= 21 torjuntaa (poissa (57:39-60:00)
Raahe-Kiekko – Miska Olander 12+9+12= 33 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min + 1 x 5min + 1 x 10min + 2 x 20min= 59min
Raahe-Kiekko 2 x 2min= 4min

Viiden perättäisen tappion putkessa pelkkiä voittoja ottaneen Raahe-Kiekon isännäksi lauantai-iltana KSOY Areenalla hyökännyt Titaanit ei totisesti antanut tilastojen vaikuttaa pelaamiseensa.

Kotkalaisjoukkueen valmennusjohto oli saanut pumpattua pelaajistonsa täyteen taisteluhenkeä ja se totisesti näkyi heti kamppailun alusta lähtien punapaitaisen miehistön otteissa kautta linjan.

– Lähdimme oikeasti voittamaan Raahe-Kiekkoa, emmekä vain selviytymään ja se näkyi kyllä parhaiten siinä, ettemme liiemmin kuvia kaukalossa kumarrelleet, Titaanien päävalmentaja Mika Iltola kommentoi.

Vaikkei Suomi-sarjan kärjessä viipottava raahelaisyhdistelmä ollut saanutkaan väkeä Kotkassa liikkeelle kuin reilun kahdensadan silmäparin verran, olivat kaikki paikalle saapuneet katsojat varmasti yhtä mieltä punanuttupiiskurin kanssa siitä, että peli oli erittäin laadukasta ja viihdyttävää jääkiekkoa täydet 60 minuuttia.

– Tämä oli kauden ehdottomasti kovin ja korkeatasoisin ottelu, jonka olemme tähän mennessä pelanneet, Iltola totesi, kehuen samalla omiensa tekemistä:

– Joukkue suoritti tänään isolla sydämellä ja noudatti tismalleen laatimaamme pelisuunnitelmaa.

Parhaiten Titaanien vahva pelivire näkyi siinä, ettei Raahe-Kiekko oikeasti ollut statuksestaan huolimatta oikeastaan missään kohtaa mikään herra ja hidalgo kaukalossa, vaan aivan tavallinen joukkue siinä missä kaikki muutkin.

Välillä näytti jopa siltä, että voittamaan tottuneiden raahelaisten hermot alkoivat mennä titaanipelaajien paineistaessa ja puolustaessa uhrautuvasti jo hyökkäyssiniviivalta lähtien keskustaa sekä omaa maaliaan.

– Pystyimme horjuttamaan vastustajan itseluottamusta ja siellä alkoi jo ajoittain näkyä selkeää turhautumista, ”Illi” tuumi.

Oman osansa vieraiden lievään ärtymykseen toi se, että Titaanit onnistui avauserässä siirtymään Jesse Niinisaaren 1-0-osumalla kuskin pukille ja varjelemaan etumatkaansa vajaan 40 minuutin ajan maalivahtinsa Tomi Raution johdolla.

”Tulosta tulee aivan varmasti jatkossa”

Raahe-Kiekko onnistui nimittäin käyttämään kolmannessa erässä vain kolmella kentällisellä pelaamaan joutuneen Titaanien hienoisen väsähtämisen, joka johtui laitahyökkääjä Patrik Ruotsalaisen ajassa 20:00 saamasta varsin kevyehköstä keihästysulosajosta sekä keskimmäisen kaksikymppisen tuoksinassa itseään taklaustilanteessa loukanneen keskushyökkääjä Panu Laitisen putoamisesta pois riveistä.

Punanuttujen väsyminen johti muutamiin heikkoihin suorituksiin omalla puolustusalueella ja ne rutinoitunut vierasjoukkue käytti häikäilemättä hyväkseen, kun ensiksi Tatu Rossinen laukoi pelivälineen kotkalaisrysään maalivahti Tomi Raution patjojen välistä ja hetkeä myöhemmin vuorossa oli Joni Suomisen tarkkaakin tarkempi tinttaus, joka lennätti kiekon pienestä kulmasta titaaniveskarin olkapään yli aivan yläriman alle.

Suomisen ajassa 52:37 laukoman 1-2-maalin jälkeen Titaaneille jäi aivan riittävästi aikaa järjestellä vielä kunnollinen loppurypistys ja sellainen myös nähtiin, mutta harmi vain, että Raahe-Kiekko kykeni puolustamaan sen verran hyvin omaa päätään, etteivät kotkalaiset Samuli Niinisaaren tolppakutia lähemmäs enää päässeet.

– Pelkkä vastapuolen tuskastumisen näkyminen ei kuitenkaan riittänyt tänään voittoon asti, kotkalaisluotsi Mika Iltola harmitteli.

Lopun hurjaa vääntöä ja siitä palkinnotta jäämistä enemmän punanuttujen päävalmentajaa kismitti toisen erän hukatut maalipaikat, joissa onnistumalla kotkalaiset olisivat oikeasti voineet iskeä luun syvälle vieraiden kurkkuun.

– Meillä oli toisessa erässä muutamia tuhannen taalan tekopaikkoja, joissa kuitenkin turhaan siirrettiin vastuuta ja vedot jäivät piippuun, ”Illi” mietiskeli.

Raahe-Kiekon haettua KSOY Areenalta jo 11. perättäisen voittonsa ja aiheutettua Titaaneille kuudennen tappion putkeen luulisi, ettei punanuttuleirissä tunnelma eivät kovin kaksista olisi, mutta mitä vielä.

Kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Iltolan mukaan lauantai-illan peli antoi aimo annoksen itseluottamusta punanutuille sen suhteen, että vallalla oleva mollivoittoinen tulostahti saadaan kyllä käännettyä jälleen duurisointuiseksi rallatukseksi.

– Vaikka tappio tästä nyt kirvelevällä tavalla tulikin, niin kyllä me uskoa siihen saimme, että kunhan vain olemme kokoajan ytimessä, työteliäitä ja rohkeita, tulee tulosta aivan varmasti jatkossa, Iltola naulasi.

Viime viikot kotikaukalossa vieraita kestinnyt Titaanit pääsee tulevana viikonloppuna kauden ensimmäiselle yön yli-reissulle, kun kotkalaiset maaseutumatkailevat Kalajoelle ja Uusikaarlepyyhyn.

Punanuttupiiskuri Iltolan mukaan matkaan lähtevä kokoonpano oli Raahe-Kiekko-kamppailun kolhujen ja ulosajojen, jollaisen poimi myös tililleen päätöserässä suunsoitosta suihkuun ajettu Jesse Niinisaari, jäljiltä aikamoisen usvan peitossa.

– Toiveissa olisi, että pelikiellosta vapautuvan Petteri Paajasen ohella myös Erkka Huttunen pystyisi jo tulevana viikonloppuna palaamaan kehiin ja ettei tämän illan ulosajoista tulisi pelikieltoja, ”Illi” sanaili.

– Laitisen kärsimän vamman vakavuusasteesta saamme tarkempaa tietoa loppuviikon aikana.

Ottelun nälkäisin Players Sports Bar-pelaaja: # 61 Tuomas Pekkonen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu reilun viikon päästä lauantaina (21.11.), kun punanutut matkustavat Kalajoelle, jossa majaansa pitävä JHT isännöi Pirkosuon jäähallissa kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.