JHT tylyäkin tylympi isäntä

21.11.2020

JHT oli jälleen kerran kotikaukalossaan liian kova pala Titaanien purtavaksi. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
JHT oli jälleen kerran kotikaukalossaan liian kova pala Titaanien purtavaksi. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Kotkan Titaanien kuluvan Suomi-sarjakauden ensimmäinen kaksipäiväinen vieraspelireissu ei alkanut onnellisten tähtien alla. Punanuttuja Pirkonsuon jäähallissa lauantai-iltana isännöinyt JHT nimittäin näytti alun tunnustelun jälkeen kumpi on kapean kaukalon herra, jonka myötä kotkalaisvieraiden ei muuta auttanut, kuin alistua kohtaloonsa 6-1 (3-1, 1-0, 2-0) –lukemiin päättyneessä ottelussa.

JHT – Titaanit 6-1 (3-1, 1-0, 2-0)

10:18 1-0 Heikki Klemetti (Tommi Klemetti, Tuomas Ahtonen) YV
10:51 2-0 Tatu Pulkkinen (Jesse Lyytinen, Oskari Tauriainen) VoM
16:35 3-0 Veikka Kärjä (Arttu Paakki, Jani Nurkkala)
18:53 3-1 Eetu Rasalahti (Tuomas Pekkonen, Kalle Kolehmainen)
21:46 4-1 Jesse Lyytinen (Jere Espo, Jani Nurkkala)
50:00 5-1 Teemu Pyykkönen (Joshua Tetlow, Heikki Klemetti)
53:19 6-1 Veikka Kärjä (Jani Nurkkala)

Maalivahdit:

JHT – Ville Viskari 10+13+13= 36 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 14+12+12= 38 torjuntaa

Jäähyt:

JHT 3 x 2min= 6min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Lauantaiaamuna kohti kahden vieraspelin sisältämää viikonloppua ja ensimmäistä kohdettaan Kalajokea vierasryöstö mielessään suunnannut Titaanit ei lopulta onnistunut aikomuksessaan eli isäntänsä JHT:n kukistamisessa.

Vahvassa vireessä oleva kalajokisryhmä nimittäin väänsi punanutuista varsin tylyn 6-1-kotivoiton, joka sai seitsemännen perättäisen tappion kärsineet kotkalaiset varsin apealle tuulelle.

– Meillä oli varsin haastavat lähtökohdat viikonlopun tuplavieraspelireissuun, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Emme saaneet loukkaantumisten ja työesteiden vuoksi kasaan kuin reilut kolme kentällistä pelaajia, joista kaiken lisäksi vielä Rene Hiekkataipale loukkasi itseään lämmittelyssä, eikä pystynyt sen vuoksi pelaamaan.

– Tuntuu välillä siltä, että sitä mukaa kun saamme pelaajia sairastuvalta takaisin kaukaloon, menee saman verran kavereita aina toiseen suuntaan, Iltola tokaisi happamana.

Ottelun alku oli puolin ja toisin todella tasaista vääntämistä, jossa kummallakin oli paikat avausmaalin tekoon.

Kotiyleisö ehti jopa hieman turhautuakin kolmen voiton putkessa pelanneen JHT:n menoon, kunnes titaanivahti Niilo Pussinen sai vain 33 sekunnin sisään kaivaa kahdesti kiekon selkänsä takaa.

Isännät iskivät 1-0-osuman ylivoimalla, kun maalineduskamppailun päätteeksi Heikki Klemetti pääsi tuikkaamaan kulmalle lihamyllystä pyörähtäneen irtokiekon Pussisen ulottumattomiin.
 

Seuraavassa vaihdossa kalajokisilla kävi jo pienimuotoinen munkki, kun Jesse Lyytisen viivasta laukoma kiekko pomppasi sopivasti p-pisteen kaarella päivystäneen Tatu Pulkkisen ulottuville ja vaikka kotkalaisveskari ehtikin tehdä puolittaisen torjunnan, painui peliväline Pussisen kainalosta verkon perukoille.

Kun vielä hetkeä myöhemmin Veikka Kärjä sai kunnian ohjata Arttu Paakin viivaheiton häkkiin ja siirtää kotijoukkueen näin ollen jo kolmen maalin karkumatkalle, moni varmasti oletti, että pitkän matkan takaa Kalajoelle matkanneiden punanuttujen pelihuumori lopahtaa aivan täysin.

Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan Titaanit taisteli sen minkä itsestään irti suinkin vain sai ja onnistuikin lopulta avauserän lopulla kaventamaan Eetu Rasalahden livahdettua läpiajonsa päätteeksi jallittamaan JHT-veskari Ville Viskarin sille kuuluisalle kebab-kioskille.

Rasalahden 3-1-kavennuksen jälkeen kotkalaisilla oli oma etsikkoaikansa pistää peliä entistä tiukemmaksi, mutta isännät selviytyivät lopulta ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johtoasemassa, kiitos mainiosti kiekkoja koppailleen maalivahtinsa.

Punanutut yrittivät toisessa erässä jatkaa siitä, mihin edellinen jäi, mutta myös JHT oli koonnut rivinsä ja kuinka ollakaan, onnistuivat kalajokiset iskemään vieraiden pienestä puolustuspään uinahduksesta lisää vettä myllyyn.

Jo avauserässä vahvasti kiekon kanssa viivassa operoinut Lyytinen päätti, että nyt pistetään vieraille luu oikein kunnolla kurkkuun laukomalla komean soolonsa päätteeksi oman kutinsa riparikiekon vastustamattomasti ohi tyhjää haroneen Pussisen.

– En lähde moittimaan joukkuetta peli-ilmeestä saati taistelun puutteesta, mutta kai se niin on, että hyvä tuurikin on ansaittava., ”Illi” mietiskeli.

”Meillä on isoja haasteita maalien tekemisessä”

Jesse Lyytisen iskemän 4-1-täysosuman jälkeen peli meni pitkäksi aikaa jälleen varsin tasaiseksi vääntämiseksi, joskin kotijoukkue piti selkeästi kotkalaisia enemmän kiekkoa hallussaan ja pyrki tasaisesti lähentelemään titaanimaalia.

Kotkalaiset kuitenkin pysyivät pelissä mukana, kiitos Niilo Pussisen torjuntojen ja pystyivät ajoittain myös luomaan itse maalintekomahdollisuuksia JHT-veskari Ville Viskarin päänmenoksi.

Lopullisesti Titaanien haaveet edes yhdestä vieraspisteestä sammutti ajassa 50:00 kiekon vierasreppuun jälleen viivavedon päätteeksi maalinedustalta ilmasta sisään ohjannut Teemu Pyykkönen ja viimeisen voitelun punanutuille tarjoili puolestaan 6-1-osumallaan toistamiseen kotkalaismaalin verkkoa venyttänyt Veikka Kärjä.

JHT onnistui näin ollen pitämään kaikki tarjolla olleet kolme sarjapistettä itsellään, aiheuttaen samalla Titaaneille jo seitsemännen perättäisen tappion Suomi-sarjan runkosarjassa sekä suistamalla kotkalaiset jo karsintaviivan alle 13. sijalle.

– Emme ole edelleenkään heittämässä kirvestä kaivoon, vaikka nyt onkin vaikea jakso meneillään, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Kokeneelle kiekkomiehelle ei tuottanut vaikeuksia tunnustaa 3. sijalle sarjataulukossa ponnistaneen kotijoukkueen paremmuutta, joka näkyi ehkäpä selvimmin viimeistelytarkkuudessa.

– JHT oli tehokas ja ennen kaikkea tyly isäntä – meidän olisi muutenkin pitänyt tänään onnistua suurin piirtein jok’ikisestä tekopaikastamme, jotta olisimme kyenneet heille kunnolla laittamaan kampoihin, Iltola sanaili.

Perättäisten tappioiden lisäksi kotkalaiskäskijän mieltä kaihersi se, että alkukierroksilla vielä varsin tehokkaasti kiekkoja vastapuolen maaliverkkoon mättänyt titaanimiehistö on synkän ajanjaksonsa aikana alkanut menettää tiikerinsilmäänsä maalien tekemisestä.

– Meillä on isoja haasteita maalien tekemisessä – paikkoja pystymme kyllä luomaan peliä kohti aivan riittävästi, mutta sisään saakka kiekko ei tällä hetkellä tunnu millään menevän, ”Illi” selvensi.

– Kyseisen osa-alueen on muututtava nopealla tahdilla, mikäli mielimme sunnuntaina hakea Uusikaarlepyystä matkaamme muutakin kuin pelkkää kokemusta, titaaniluotsi päätti.

Ottelun maalikooste on katsottavissa JHT:n Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Valokuvaus Hannu Tilus-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (22.11.), kun punanutut matkustavat Uusikaarlepyyhyn, jossa majaansa pitävä Muik Hockey isännöi Komarov Arenalla kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.