Palkinto jäi jälleen puuttumaan

22.11.2020

Uusikaarlepyyn sunnuntai-illassa yhteensä 30 koppia maalillaan napannut Niilo Pussinen joutui muun titaanimiehistön lailla maistelemaan jälleen kerran tappion karvasta kalkkia. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Uusikaarlepyyn sunnuntai-illassa yhteensä 30 koppia maalillaan napannut Niilo Pussinen joutui muun titaanimiehistön lailla maistelemaan jälleen kerran tappion karvasta kalkkia. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Tuuri pitää aina ansaita, mutta tällä haavaa tuntuu siltä, ettei rouva Fortuna luo edes vahingossa katsettaan Kotkan Titaanien suuntaan. Punanutut kärsivät nimittäin jo kahdeksannen perättäisen tappionsa Uusikaarlepyyn sunnuntaissa, vaikka kamppailun loppulukemien olisi kotkalaisten pelillisen dominointinsa seurauksena pitänyt olla kaikkea muuta kuin Komarov Arenan valotaululle voittolaukauskilpailun päätteeksi killumaan jääneet isäntien 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0) –voittolukemat.

Muik Hockey – Titaanit 3-2 vl (1-1, 1-1, 0-0, 0-0)

04:37 0-1 Samuli Niinisaari (Eetu Rasalahti, Jesse Niinisaari) YV
08:54 1-1 Emil Blomqvist (Tobias Ahlskog, Mika Siekkinen)
22:03 1-2 Tuomas Pekkonen AV
29:30 2-2 Oliver Sundström (Joel Nyqvist)
65:00 3-2 Linus Vesterlund VL VoM

Maalivahdit:

Muik Hockey – Mathias Biskop 11+16+16+2= 45 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 10+9+6+5= 30 torjuntaa

Jäähyt:

Muik Hockey 3 x 2min + 1 x 10min= 16min
Titaanit 1 x 2min= 2min

Lauantaina Kalajoella 1-6-vierastappion kokenut Titaanit oli legendaarisessa majoituskeskus Tapion Tuvassa hyvin nukutun yön jälkeen valmis pistämään raastavan tappioputkensa poikki Uusikaarlepyyn Komarov Arenassa.

Kyseinen päämäärä oli myös erittäin lähellä täyttyä, mutta ikävällä tavalla kotkalaisia vaivaamaan alkanut maalinteko-ongelma nosti taas kerran päätään ja se koitui myös lopulta punanuttujen kohtaloksi lähestulkoon totaalisesti dominanssista huolimatta.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli syystä erittäin pettynyt mies Muik Hockeyn kampitettua punanutut lopulta voittolaukauskilpailun päätteeksi 3-2-lukemin, sillä kotimatkalle oli totisesti otettavissa paljon enemmän kuin nyt saatu yksi sarjapiste.

– Häviäminen syö aina rotan lailla ja varsinkin tällaisen pelillisen dominoinnin jälkeen, Iltola summasi.

Titaanit oli saanut Muik Hockeyn kiusaksi takaisin kaukaloon edeltävänä iltana itseään loukanneen hyökkääjä Rene Hiekkataipaleen, joka olikin yksi ottelun näkyvimmistä kotkalaishyökkääjistä.

Siinä missä Hiekkataipaleen jalka oli odotetusti raikas, näkyi edellisillan kova ja puuduttava peli muiden punanuttujen liikkeessä varsinkin mitä pidemmälle kamppailu Komarov Arenan herruudesta eteni.

– Saimme Hiekkataipaleen takaisin pelaavaan kokoonpanoon, mutta silti reilulla kolmella kentällisellä pelaamisemme ei ollut niin freesiä, kuin mitä se olisi täydellä rosterilla pelatessa voinut olettaa olevan, Iltola kommentoi.

Vaikkei Titaanien liike koko ajan ollutkaan riittävän terävällä tasolla, olivat kotkalaiset oikeastaan vain avauserää lukuun ottamatta selkeästi isäntiään edellä.

Punanuttujen harmiksi vain Muik Hockey-vahti Mathias Biskop oli totuttuun tapaan hurjassa torjuntavireessä, pitäen oikeastaan yksin oman joukkueensa mukana taistelussa ottelun voitosta.

Kaikkea Biskop ei kuitenkaan kyennyt kiinni napsimaan ja miehen onnistuivatkin titaanipelaajista yllättämään avauserän ylivoimalla pelivälineen pömpeliin lämännyt Samuli Niinisaari sekä toisen erän alussa alivoimalla läpiajonsa hallittuun rystynostoon harhautuksen jälkeen päättänyt Tuomas Pekkonen.

Titaanit ei kuitenkaan onnistunut karkaamaan kotijoukkueelta liiaksi, sillä Muik Hockey roikkui hurjan puolustustaistelunsa siivittämänä pelissä mukana ja kykeni myös käyttämään hyödykseen kaksi kotkalaisten karkeaa virhettä Emil Blomqvistin ja Oliver Sundströmin venyttäessä maaliverkkoa punanutturysää vartioineen Niilo Pussisen selän takana.

”Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa”

Kotkalaisvieraiden otettua pelin jo toisessa erässä tukevasti haltuunsa, tuli varsinaisen peliajan viimeisestä kaksikymppisestä aivan jäätävä kotijoukkue Muik Hockeyn selviytymistaistelu.

Titaanit painoi vaihdoista toiseen päälle kuin yleinen syyttäjä konsanaan ja loi solkenaan maalipaikkoja, mutta kerta toisensa jälkeen kiekon tielle ehti kukapa muu kuin uusikaarlepyyläishäkkäri Mathias Biskop.

Välillä ehti jo näyttää siltä, että kiekko painuu väkisin isäntien reppuun, mutta niin vain Biskop kaivoi jostain jonkun raajansa pelivälineen tielle, saaden kotiyleisöltä tempuistaan raivoisat kannustukset.

– Olimme toisessa ja kolmannessa erässä niin paljon parempia kuin kotijoukkue, että kyllähän sitä olisi suonut edes jonkun pompun painuvan vastapuolen maaliin, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Sitä ei toki käy kiistäminen, että Muik Hockeyn maalivahti Biskop oli todella hyvä, mutta kyllä meidän olisi pitänyt pystyä niistä tekopaikoista tekemään enemmän kuin kaksi maalia.

Kun Titaanien hurja painostus sekä myllytys eivät tuottaneet tulosta, oli varsin selvää, että Muik Hockey saa vielä omat paikkansa pelin voittamiseen ja niin lopulta myös tapahtuikin.

Uusikaarlepyyläiset kehittelivät nimittäin kolmannen erän viimeisten minuuttien aikana muutaman kunnon mylläkän punanuttujen päätyyn ja pääsivät niin ikään laukomaan vaarallisista paikoista, mutta Biskopin tavoin oivassa torjuntavireessä ollut titaaniveskari Niilo Pussinen pisti nyt puolestaan luukut visusti säppiin.

Pussinen oli suuressa roolissa myös ottelun jatkoajalla. Titaanit hölmöili väärän vaihdon myötä itsensä alivoimalle ja isännät saivat rauhassa hakea ratkaisua miesylivoimansa turvin, mutta uhrautuva oman maalin varjelu ja kotkalaiskumiukon torjunnat tylsyttivät Muik Hockeyn saumat aivan täysin.

Kun vielä muutama sekunti ennen täyttä aikaa uusikaarlepyyläispelaaja pääsi nokikkain Pussisen kanssa, oli kotiyleisö valmis jo huutamaan voitonsävelet urkuihin, mutta niin vain tälläkin kerralla kiekko pysähtyi punanuttuvahdin suojuksiin.

Tasatilantilanteeseen päättyneen jatkoajankin jälkeen vuorossa oli perinteinen ”arvanheitto” eli voittolaukauskilpailu, josta tuli jälleen maalivahtien näytös.

Titaanien kannalta oli suuri harmi, että kertaalleen kiekko löysi tiensä Pussisen selän taakse Muik Hockeyn Linus Vesterlundin lauottua tarkasti ranteella verkon kireälle, kun taas yksikään kotkalaisyrittäjä ei onnistunut ohittamaan vastapuolen virkaveli Biskopia.

– Voittomaalikilpailussa aiheutti hivenen ihmetystä, että ne lauottiin molempiin päihin – isäntien alue kun oli myllytyksemme jäljiltä kuin perunapelto, eikä kiekko pysynyt oikeastaan yhdessäkään yrityksessämme ollenkaan lappeellaan, ”Illi” kummasteli aiheellisesti päätuomarin tekemää ratkaisua.

Tämä tiesi sen myötä sitä, että Muik Hockey pääsi juhlimaan 3-2-kotivoittoa, kun taas kotkalaiset painelivat päät painuksissa pukuhuoneen suojiin yhden sarjapisteen kera.

Kyseinen piste oli kuitenkin varsin arvokas lisä Titaanien laihahkoon pussukkaan, sillä se nosti punanutut jälleen viimeiselle pudotuspeleihin oikeuttavalle sarjasijoitukselle (12.) maalieron suoman edun turvin, pudottaen samalla jyväskyläläisen Liikunnan Riemun karsintapeikon epämukavaan syleilyyn Muik Hockeyn seuraksi.

Kahdeksan peräkkäisen tappion putki on kotkalaisten kannalta erittäin synkkää luettavaa, mutta usko ei titaanileirissä ole edelleenkään loppumassa.

– Joukkue suorittaa mielestäni aivan mallikkaasti ja taistelee loppuun asti, mutta palkintoa se ei siitä tällä hetkellä näy millään saavan, mietiskeli kotkalaiskäskyttäjä Iltola.

– Meidän täytyy vain jatkaa sitä samaa työntekoa arjessa kuin aiemminkin ja uskoa, että kyllä se aurinko meille jonain päivänä taas paistaa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon sunnuntaina (29.11.), kun punanutut matkustavat Jyväskylään, jossa majaansa pitävä Riemu isännöi LähiTapiola Arenalla kello 15:00 alkavaa syyskauden päätöskoitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.