Vitsit varsin vähissä

29.11.2020

Kuten titaanipuolustaja Samuli Niinisaaren ilmeestä on havaittavissa, ei punanuttujen nykymeno juuri riemunkiljahduksia aiheuta.
Kuten titaanipuolustaja Samuli Niinisaaren ilmeestä on havaittavissa, ei punanuttujen nykymeno juuri riemunkiljahduksia aiheuta.

Kotkan Titaanien sivuluisu Suomi-sarjassa ei sitten millään ota taittuakseen. Viimeisin luku punanuttujen synkkääkin synkempään syyskauteen kirjattiin sunnuntaina Jyväskylän LähiTapiola Areenalla, jossa runkosarjakamppailua isännöinyt Riemu oli lopulta vieraitaan selkeästi etevämpi maalein 6-2 (1-1, 3-1, 2-0).

Riemu – Titaanit 6-2 (1-1, 3-1, 2-0)

01:55 0-1 Kalle Kolehmainen (Eetu Rasalahti, Patrik Ruotsalainen) YV
11:33 1-1 Riho Embrich (Aleksi Lampi, Joel Järvenpää)
20:40 2-1 Waltteri Viitanen (Riho Embrich, Arttu Flinck) SR
21:19 3-1 Mikko Hyvönen (Ari Närhi, Markus Rämä) VoM
30:06 3-2 Santeri Salminen (Eetu Rasalahti, Kalle Kolehmainen) AV
31:26 4-2 Mikko Hyvönen (Jeremias Malinen)
59:23 5-2 Petteri Ikonen (Jesse Kuusela, Riho Embrich) TM
59:48 6-2 Hermanni Salomaa (Saku Piha, Jeremias Malinen)

Maalivahdit:

Riemu – Henri Tikkanen 6+10+13= 29 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 7+0+0= 7 torjuntaa (vaihto 21:19 / 3-1)
Titaanit – Jakob Brandner 0+8+6= 14 torjuntaa (poissa 58:41-59:23)


Jäähyt:

Riemu 3 x 2min= 6min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Titaanileirissä on tällä hetkellä vitsit varsin vähissä. Kotkalaiset ovat ajautuneet todella masentavaan tappioputkeen, jonka päätökselle ei loppua tunnu millään näkyvän.

Punanuttujen päävalmentaja Mika Iltola olikin varsin apea mies sunnuntai-iltana Jyväskylässä sijaitsevan LähiTapiola Areenan pihalla räntäsateessa seistessään.

– Tällä haavaa tuntuu siltä, ettemme saa yhtään virhettä anteeksi, vaan ne näkyvät saman tien aina tulostaululla, Iltola hymähti.

Yleensä jääkiekkoilusta omaan päähän tulevia takaiskuja edeltää aina jonkinlainen virhe ja niin oli toki myös tälläkin kertaa, mutta erityisen raskaaksi Titaanien kannalta kävivät Iltolan mukaan kotkalaisjoukkueen tukena sekä turvana monenmonituisina iltoina seisseiden maalivahtien Niilo Pussisen sekä Jakob Brandnerin tekemät henkilökohtaiset tötöilyt.

– Aina toivoisi, että kaikki onnistuisivat, mutta tänään mieltä jäi kyllä kaivelemaan ennen kaikkea maalivahtipelaamisemme, joka ei ollut sillä tasolla kuin sen olisi pitänyt olla, kotkalaiskäskijä harmitteli.

Jollei punanuttujen maalivahtipelaaminen ollut Jyväskylän kamppailussa täysin mintissä, ei samaa voi sanoa myöskään jo pitkään takkuilleesta tilanteiden päättämisestä eli maalinteosta.

– Maalinteon tuska näkyy pelaajista todella kauas, Iltola toisti tutuksi tulleen sanomansa.

– Pystymme kyllä pelaamalla luomaan aivan riittävästi maalipaikkoja, mutta se viimeinen silaus jää kerta toisensa jälkeen puuttumaan – emme nimittäin tällä hetkellä edes kunnolla mene sinne mistä maaleja pääosin tehdään eli ”sota-alueelle”.

Riemun riemukkaisiin 6-2-voittolukemiin päättynyt taisto saattanee jäädä Titaanien osalta kuluvan syyskauden viimeiseksi, sillä alkuviikosta Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsotelta tuleva koronajulkitulo voi hyvinkin katkaista kymenlaaksolaisen urheiluelämän arjen hetkeksi totaaliselle tauolle.

– Turha tässä on sen suuremmin selitellä, mutta sen voi toki sanoa ääneen, että erittäin suurella todennäköisyydellä tuleva pidempi tauko peleistä tekee kyllä meille varmasti hyvää, ”Illi” mietiskeli.

”Apina selässä on kasvanut niin suureksi...”

Pitkästä aikaa täydellä orkesterilla pelaamaan päässyt Titaanit sai juuri sellaisen alun vieraspeliinsä kuin se oli etukäteen toivonutkin.

Punanutut nimittäin iskivät pelivälineen jo vajaan kahden peliminuutin jälkeen isäntiensä rysään, kun kotkalaiskippari Kalle Kolehmaisen viivasta lähettämä kiekko löysi ylivoimapelaamisen päätteeksi tiensä reppuun ohi voimattoman Riemu-veskari Henri Tikkasen.

– Saimme erittäin hyvän alun otteluun ja siihen vielä ylivoimalla johtomaalin, joka antoi entisestään lisää energiaa pelaamisemme, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Kotkalaisten vahva vire ja kiivas luistelu- sekä pelitempo aiheuttivat Riemulle selkeästi suuria vaikeuksia, eivätkä jyväskyläläiset meinanneet millään saada omaa koneistoaan käyntiin.

Sen takia olikin erittäin harmillista, että Titaanit suoranaisesti lahjoitti isännilleen 1-1-tasoitusmaalin avauserän puolivälin jälkeen, kun punanuttuhäkkäri Niilo Pussisen purkuyritys omista epäonnistui totaalisesti ja lopulta Riho Embrich pääsi iskemään maalin eteen jääneen irtokiekon kotkalaisverkkoon.

Kun Riemu naulasi vielä välittömästi toisen erän alkuun pelivälineen kahdesti Pussisen selän taakse, päätti titaanipiiskuri Iltola komentaa tolppien väliin Jakob Brandnerin kääntääkseen pelin momentumin jälleen omilleen suotuisaksi.

Tämä temppu tepsikin, sillä Titaanit nappasi 3-1-osuman jälkeen otteen pelistä sekä nousi takaisin mukaan voittotaisteluun, kun Santeri Salminen napautti näyttävän vastahyökkäyksen päätteeksi alivoimalla punanuttujen illan toisen täysosuman.

– Riemun toisen erän alkuun tekemien kahden nopean osuman jälkeen päätin vaihtaa maalivahtia ja saimmekin sen avulla taas pelin haltuumme sekä tärkeän kavennuksen alivoimalla, Iltola tokaisi.

Ilo ei kuitenkaan ollut pitkäaikainen, sillä Riemu sai illan toisen titaanimaalivahdin antaman lahjan ajassa 31:26, kun kiekko maaliltaan pelaamaan lähtenyt Brandner ei onnistunut syöttämään kumimuikkua omille, vaan ilmasta limpun haltuunsa saanut kotijoukkueen Jeremias Malinen kykeni katkonsa jälkeen petaamaan paikan kutakuinkin parhaalla maalintekosektorilla päivystäneelle Mikko Hyvöselle.

Hyvönen ei loistopaikan saatuaan liiemmin armoa kotkalaisvieraita kohtaan tuntenut, vaan täräytti riittävän kovan kudin, joka lennätti vulkaanisen kuminpalasen titaanivahti Brandnerin kainalosta sisään uuniin.

– Hyvä vaiheemme kuitenkin katkesi taas kuin seinään, kiitos täysin ajattelemattoman maalivahdin mailapelaamisen, josta vastustaja kuittasi itsensä uudemman kerran kahden maalin karkumatkalle, ”Illi” kommentoi päätään pyöritellen.

– Kyllähän tuollaiset virheet syövät joukkueen fiilistä todella paljon.

Jälleen kahden maalin karkumatkalle kirmannut Riemu alkoi Hyvösen illan toisen onnistumisen jälkeen ryhmittyä entistä tiiviimpään puolustusmuotoon ja käytännössä vain ottamaan vastaan Titaanien epätoivoista takaa-ajoa.

Toki punanutut onnistuivat ahdistamaan kotijoukkueen välillä lähes selkä seinää vasten, mutta mitään mainittavaa Titaanit ei siitä huolimatta saanut aikaiseksi ja ne edes semivaarallisetkin tontit teki tyhjiksi jyväskyläläisten maalin lähestulkoon umpeen muurannut Henri Tikkanen.

– Riemu löi selkeän linjan kolmannessa erässä keskialueelta lähtien, mutta pystyimme siitä huolimatta kovalla prässäyksellä saamaan painetta heidän päätyynsä, sanaili titaaniluotsi Iltola.

– Se vain näkyy harmittavasti, että apina selässä on kasvanut niin suureksi, ettei maltti tunnu riittävän tarpeeksi huolellisiin ratkaisuihin ja yrittäminen menee pelkäksi hosumiseksi.

Kun Titaanit ei millään saanut enää kavennettua eroa maalisarakkeessa, päätti Riemu pistää pelin lopullisesti pakettiin Petteri Ikosen lyötyä reilut 30 sekuntia ennen täyttä aikaa kiekon tyhjänä ammottaneeseen kotkalaisrysään, punanuttujen yritettyä maalintekoa kuudella kenttäpelaajalla.

Ikosen tekaiseman 5-2-maalin jälkeen peli olisi jo voitu viheltää päätökseen, sillä Titaanien mielenkiinto loppui sillä samalla hetkellä kun kiekko lävähti alaläskiin.

Riemu oli kuitenkin vielä sen verran nälkäisellä tuulella, että LähiTapiola Areenan ämyreistä pärähti vielä kertaalleen kansantaitelija Irwin Goodmanin tunnetuksi tekemä kipale ”Riemu ja ratto”, Hermanni Salomaan päästyä nautiskelemaan taiston 6-2-päätöslukemat kirjoihin ja kansiin.

Titaanien kannalta varsin tyly lopputulos merkitsi sitä, että kotkalaiset valahtivat pudotuspeliviivan alle ja ensimmäiselle Suomi-sarjan karsintoihin oikeuttavalle paikalle 13. sijalle sarjataulukossa, kun taas punanuttujen kustannuksella ilakoinut Riemu nousi pois karsintapeikon syleilystä ensimmäiselle pudotuspelipaikalle eli sijalle numero 12.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu mahdollisesti vajaan kahden viikon päästä lauantaina (12.12.), kun punanutut matkustavat Kaarinaan, jossa majaansa pitävä HCIK isännöi Tele1 Areenalla kello 17:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.