Henri Holmströmistä uusi Titaanien pääkäskijä

4.12.2020

Helsinkiläislähtöinen Henri Holmström ottaa jatkossa harteilleen Titaanien päävalmentajan viitan.
Helsinkiläislähtöinen Henri Holmström ottaa jatkossa harteilleen Titaanien päävalmentajan viitan.

Kotkan Titaanit on pestannut Suomi-sarjamiehistönsä uudeksi pääkäskijäksi helsinkiläislähtöisen Henri Holmströmin.

Titaanivalmennuksessa nähdään jatkossa uusia tuulia, sillä punanuttujen päävalmentajaksi kevääseen 2021 saakka kestävällä sopimuksella on pestattu 34-vuotias Henri Holmström.

– Tässä vaiheessa oli molemmille osapuolille selkein ratkaisu, että solmimme vain loppukauden mittaisen sopimuksen, toteaa HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Aapo Lampinen.

– Kevään aikana ehdimme yhdessä nähdä alkaako homma toimia halutulla tavalla ja voimme myös rauhassa käydä läpi hyvinkin mahdollista jatkoa.

Pelaajauransa aikana korkeimmillaan Mestistä Kirkkonummen Salamoissa ja Unkarin pääsarjaa Miskolci Jegesmedve JSE:n riveissä pelannut Holmström on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt toimia jo 10 vuoden ajan mukana myös valmennushommissa.

Etelä-Vantaan Urheilijoista kesällä 2011 alkanut valmennuskarriääri on kuljettanut Holmströmin Kalajoen JHT:n, Heinolan Kiekon sekä Kiekko-Vantaan eri juniorijoukkueiden kautta helsinkiläisseura Karhu-Kissoihin, jonka U15–U17-miehistöjä mies koutsasi neljän ja puolen kauden ajan ennen Titaanit-pestiään.

– Saimme Holmströmistä erittäin hyvät suositukset miehen kanssa aiemmin työskennelleiltä sekä hänet niin ikään tuntevilta tahoilta – kaveri haluaa kehittää niin itseään, pelaajia kuin joukkuettakin kokonaisuutena entistä paremmaksi ja ne ovat mielestäni todella tärkeitä päämääriä, Lampinen kommentoi.

– Lisäksi ”Hollen” kanssa käymämme keskustelut ja juurikin niistä esiin kummunneet seikat vain vahvistivat sitä mielipidettä, että hän on juuri tähän kohtaan meille oikea valinta, jonka johdolla kurssin kääntäminen kohti parempaa on mahdollista toteuttaa.

Mikä sai Karhu-Kissojen U16-joukkuetta Mestiksessä valmentaneen Henri Holmströmin tarttumaan kesken kauden peräti yhdeksän ottelun mittaiseen tappioputkeen ajautuneiden ja sen seurauksena Suomi-sarjan runkosarjataulukon toiseksi viimeiselle sijalle (13.) valahtaneiden punanuttujen tarjoamaan mahdollisuuteen?

– Olen tällaista mahdollisuutta valmentajana hieman jo ehtinyt odotella, joten ei minua henkilökohtaisesti hirvitä yhtään tarttua Titaanien peräsimeen, vaikka sarjasijoitus onkin tällä hetkellä se mikä on, Holmström sanailee.

– Erittäin innostuneella fiiliksellä lähden paiskimaan hommia ja en sitten tiedä olenko ikuinen optimisti vai mikä, mutta näen tässä tilanteessa vain todella paljon mahdollisuuksia.

Koronaviruspandemian aiheuttama tauko niin peleistä kuin yhteisharjoittelustakin osui siinä mielessä Titaanien kannalta erittäin huonoon saumaan, sillä nyt kotkalaisjoukkueella olisi ollut hyvin aikaa pistää palikat uuden päävalmentajan haluamille paikoille.

Tämä ei Holmströmin mukaan kuitenkaan ole mikään este yhteisen sävelen löytämiselle, vaan pikemminkin vain pelkkä hidaste.

– Kolikolla on aina kaksi puolta ja niin on nytkin – totta kai minulla olisi kova nälkä päästä välittömästi toimimaan joukkueen kanssa, mutta nykytilanteessa se ei vain ole mahdollista, Holmström tuumaa.

– Voisimmehan me porukalla parkua elämän kovuutta, kun jäähallit ovat kiinni ja yhteisharjoittelumahdollisuutta ei ole, mutta se on mielestäni täysin turhaa puuhaa.

– Teemme nyt alkuun sen minkä suinkin pystymme ja tulemme ensitöiksi vetämään joukkueen etäyhteyden avulla ”saman pöydän ääreen” keskustelemaan asioista sekä tutustumaan ja availemaan hieman lukkoja, jotta olemme sitten jo tuttuja keskenämme, kun pääsemme takaisin sorvin ääreen jäälle, tuore titaaniluotsi naulaa.