Puheenjohtajan tervehdys

16.12.2020

HK Titaanit ry:n puheenjohtajana toimivalla Aapo Lampisella on koronaviruspandemiasta huolimatta vahva usko punanuttujen parempaan huomiseen.
HK Titaanit ry:n puheenjohtajana toimivalla Aapo Lampisella on koronaviruspandemiasta huolimatta vahva usko punanuttujen parempaan huomiseen.

Suomi-sarjassa pelaavan Kotkan Titaanien taustayhdistyksen HK Titaanit ry:n puheenjohtajana toimiva Aapo Lampinen kertoilee Kaupunkilehti Ankkuri/PK:n välissä 16.12.2020 ilmestyneessä Titaanit-liitteessä tuntoja punanuttuleirin kuluneesta syyskaudesta, luoden samalla katseita jo kohti tulevaa.

Kiekkokausi 2020–2021 on Kotkan Titaanien osalta siirtynyt joulutauolle, poikkeuksellisesti jo joulukuun alussa. Koronaviruspandemia on lyönyt kapuloita meidänkin rattaisiin, mutta vallitsevassa tilanteessa tämä oli mielestämme oikea ratkaisu. Voisin tässä kirjoituksessa toki harmitella kuinka koronan johdosta kausi on ollut haastava, mutta suuntaan mieluummin ajatuksia jo tulevaan.

Titaanien syyskausi ei ole kaukalossa ollut sitä mitä odotettiin ja tästä johtuen päädyimme marraskuun viimeisenä päivänä purkamaan silloisen päävalmentajamme sopimuksen. Uudeksi päävalmentajaksi löysimme helsinkiläislähtöisen Henri Holmströmin, jonka johtamana joukkueemme lähtee tammikuussa toivottavasti jatkuvassa Suomi-sarjan runkosarjassa nostamaan sijoitustaan pois sarjataulukon pohjalta.

Henrin kanssa olimme muutenkin jo ehtineet neuvotella kauden 2021–2022 päävalmentajan paikasta, mutta nyt miehen aikakausi Titaaneissa alkoi aiottua aiemmin. Henrin kohdalla kysyntä ja tarjonta kohtasivat. Meillä oli haussa nuori valmentaja, jolla on halu kehittää joukkueemme pelaamisen ohella myös itseään. Lisäksi halusimme tuoda seuraan valmentajan Kotkan ulkopuolelta toivoen, että hänellä olisi mielessään myös uusia ideoita toimintamme kehittämiseen.

Taloudellisesti tämä kausi olisi ollut meille haastava ilman koronaakin. Olemme nyt puolitoista vuotta suorittaneet kovaa kulukuuria, joka on kohdistunut oikeastaan kaikkeen seuramme toimintaan. Hitaasti, mutta sitäkin varmemmin, lähestymme tavoitettamme taloudellisesta tasapainosta ja uskon, että ensi kaudella voimme kulukuurin sijaan miettiä pientä taloudellista panostusta toimintamme ytimeen, Kotkan Titaanit-nimiseen jääkiekkojoukkueeseen.

Tulevaisuudessakaan emme lähde hankkimaan pelaajia Kotkaan lupaamalla ”kuuta taivaalta”, sillä tuskin se edes meille olisi mahdollista vielä moneen vuoteen. Tavoitteenamme on muodostaa joukkueemme runko paikallisista pelaajista ja löytää siihen sopivia lisäyksiä, joiden motiivina tulla Kotkaan on mahdollisuus kehittyä pelaajana sekä ottaa se seuraava askel omalla urallaan.

Kiekkoterveisin

Aapo Lampinen,
puheenjohtaja

Kotkan Titaanit
HK Titaanit ry
 

Liitteet