”Ensimmäiseksi tulee se mitä me olemme ja mitä me haluamme olla”

17.12.2020

Tuoreen titaanipiiskurin Henri Holmströmin tavoitteena on tuoda punanuttuihin uusia tuulia ja hyvää fiilistä sekä luoda haluamansa toimintakulttuurin avulla joukkueeseen yhteenkuuluvuuden tunnetta.
Tuoreen titaanipiiskurin Henri Holmströmin tavoitteena on tuoda punanuttuihin uusia tuulia ja hyvää fiilistä sekä luoda haluamansa toimintakulttuurin avulla joukkueeseen yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kotkan Titaanien tuoreen päävalmentajan Henri Holmströmin tavoitteena on Kaupunkilehti Ankkuri/PK:n välissä 16.12.2020 ilmestyneen Titaanit-liitteen haastattelun mukaan tuoda punanuttuihin uusia tuulia ja hyvää fiilistä sekä luoda haluamansa toimintakulttuurin avulla joukkueeseen yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kun Titaanit seuraavan kerran esiintyy kiekkokaukalossa uskollisten kannattajiensa edessä, on kotkalaisjoukkueella esitellä katsojille täysin uusi kasvo punanuttukiekkoilussa.

Joulukuun alussa titaanipurren ohjaksiin päävalmentajan ominaisuudessa tarttunut helsinkiläislähtöinen Henri Holmström, 34, ei nimenä sano monellekaan paikallista jääkiekkoa seuraavalle  etukäteen juuri yhtikäs mitään, mutta siihen on Karhu-Kissojen junioriorganisaatiosta Kotkaan siirtyneen miehen mukaan tulossa seuraavien kuukausien aikana selkeä muutos.

– Olen tällaista mahdollisuutta valmentajana hieman jo ehtinyt odotella, joten ei minua henkilökohtaisesti hirvitä yhtään tarttua Titaanien peräsimeen, vaikka sarjasijoitus onkin tällä hetkellä se mikä on, Holmström sanailee.

– Uskon pystyväni tuomaan uusia tuulia seuran ja joukkueen toimintaan, vaikken mitään sirkustemppuja tulekaan tekemään saati vetelemään kaniineja hatusta.

Vaikkei Titaanien tämänhetkinen sijoitus (13.) Suomi-sarjan runkosarjassa pahemmin  mairittele, jaksaa tuore punanuttuluotsi nähdä asiassa positiivisiakin puolia.

– Erittäin innostuneella fiiliksellä lähden paiskimaan hommia ja en sitten tiedä olenko ikuinen optimisti vai mikä, mutta näen tässä tilanteessa vain todella paljon mahdollisuuksia, ”Holle” kommentoi.

– Suomi-sarja on pienten marginaalien sarja, jossa pelit ratkeavat hyvin pitkälti siihen, miten laadukasta toiminta on joukkueen arjessa ja kuinka ne laatutekijät sekä voittavat asiat saadaan siirrettyä itse pelaamiseen.

Luvassa viihdyttävää jääkiekkoa

Omalla pelaajaurallaan muutakin kuin tahkoa kiertänyt, niin Mestiksessä, Suomi-sarjassa kuin Unkarin pääsarjassa pelaamaan ehtinyt Henri Holmström ei nuoresta iästään huolimatta ole mikään eilisen teeren poika.

Miehellä kun on ennen Titaanien peräsimeen tarttumistaan vyöllään jo vajaan 10 vuoden mittainen kokemus valmennuspuuhista, josta viimeiset neljä ja puoli kautta kului helsinkiläisen Karhu-Kissojen eri juniorijoukkueita eteenpäin kaitsien.

– Karhu-Kissojen seuratoimintakulttuuri ja kova vaatimustaso valmentajia kohtaan veivät minua henkilökohtaisesti aivan jumalattomalla tavalla eteenpäin, Holmström kertaa.

– Sain toimia KaKin organisaatiossa niin pää- kuin apuvalmentajana ja se oli niin ikään iso lisä omaan tieto- sekä kokemuspankkiin, josta tulen jatkossakin ammentamaan omaan tekemiseeni valmentajana.

Kysymys kuuluukin, millä keinoilla ensimmäisen kerran edustustason jääkiekkojoukkuetta valmentamaan lähtevä Holmström aikoo kääntää Titaanien kurssin kohti parempaa huomista?

– Itselleni on ensiarvoisen tärkeää se toimintakulttuuri ja fiilis, jolla pelaajat hallille joka päivä tulevat – yhdessä tekemisen meininki on se peruskivi, josta minun filosofiani lähtee, ”Holle” naulaa.

– Ensimmäiseksi tulee se mitä me olemme ja mitä me haluamme olla, jonka jälkeen tulevat sitten pelilliset nyanssit.

– Jos ja kun jokainen joukkueemme jäsen puhaltaa siihen yhteen sekä samaan hiileen, niin sieltä voi se liekki syttyä, sillä kun me saamme prosessin käyntiin ja tietyt lainalaisuudet pelaamiseemme, niin jaksan kyllä uskoa, että tällä jengillä on tässä sarjassa mahdollisuudet ihan mihin tahansa, tuore titaanipiiskuri toteaa naama peruslukemilla.

Kunhan pelaajien fiilikset ja joukkueen yhtenäisyys saadaan pääpiiskuri Holmströmin haluamalle tasolle, on Titaaneilta lupa odottaa vuodenvaihteen jälkeen varsin viihdyttävää jääkiekkoa.

– Pyrimme jatkossa pitämään pelivälinettä hallussamme sekä hyökkäämään vauhdikkaasti että puolustamaan tiiviisti viisikkona eli tarkoituksemme on siis pelata nykyaikaista jääkiekkoa tietyllä vanhanliiton twistillä, Holmström hymyilee.

– Aktiivinen kiekkokontrollijääkiekko on ollut aina lähellä omaa sydäntä, mutta jos siitä isomman analyysin haluaa saada, niin suosittelen ennemmin tulemaan jatkossa KSOY Areenan lauteille pelejä katsomaan!
 

Liitteet