Samuli Niinisaaren lainapestille jatkoa

9.2.2021

Titaanipakiston kulmapalasiin kuuluva Samuli Niinisaari nähdään punanutussa myös loppukauden Suomi-sarjakoitoksissa!
Titaanipakiston kulmapalasiin kuuluva Samuli Niinisaari nähdään punanutussa myös loppukauden Suomi-sarjakoitoksissa!

Kotkan Titaanit ja punanutussa suureen rooliin kohonnut puolustaja Samuli Niinisaari ovat solmineet loppukauden kattavan pelaajasopimuksen.

Titaaneihin syyskuun lopulla vuodenvaihteeseen saakka kestävälle lainalle saapunut Samuli Niinisaari on sorvannut punanuttujen kanssa loppukauden kattavan pelaajasopimuksen.

Haminalaislähtöisen puolustajan lainapestin jatkon mahdollisti maailmaa edelleen runteleva koronaviruspandemia, jonka myötä 22-vuotiaan Niinisaaren yhdysvaltalainen opinahjo Brownin yliopisto ei ota kuluvalla kaudella ollenkaan osaa NCAA-sarjaan.

– Samulin jatkaminen titaanipaidassa on totta kai meidän kannaltamme katsottuna todella hieno asia, sillä hän on ollut juuri niin hyvä ja joukkueellemme tärkeä pelimies, kuin osasimmekin ennakkoon odottaa, kommentoi Titaanien manageri Juho Hannukainen.

Kotkalaisjoukkueen takalinjoilta alusta lähtien suuren roolin napannut Niinisaari on tähän mennessä pelaamissaan 11 Suomi-sarjan runkosarjaottelussa ollut Titaanien pisteahnein puolustaja tekaisemillaan tehoilla 2+7.

Niinisaaren jatkon vastapainoksi Titaanit joutuu tulemaan toimeen ilman toista peräpäänsä työjuhtaa, sillä kotkalaisjoukkueen harjoituksissa itseään loukannut Leevi Laine ei enää loppukauden aikana punanuttua päälleen pue.

Laine, 23, ehti käynnissä olevan kiekkosesongin aikana esiintyä Titaanien riveissä 13 Suomi-sarjan runkosarjaottelussa ja latoa niissä tilastoihin viisi (1+4) tehopistettä, ennen leikkaushoitoa vaatinutta ajaraajavammaansa.

– ”Lefan” putoaminen pois pakkikalustostamme on erittäin harmillinen juttu – toivottavasti hän ehtii kuntoutua täyteen latinkiin ennen tulevan kauden alkua, Hannukainen toteaa.

Myös punanuttujen valmennusryhmä on loppukauden osalta selvillä, sillä päävalmentaja Henri Holmströmin apuna jatkaa aiemmin niin maalivahti- kuin fysiikkavalmennuksesta vastannut Tino Turkia, joka tulee ottamaan jatkossa entistä suuremman valmennusvastuun harteilleen.

Syynä tähän on se, että titaanimiehistön valmennuksessa viimeiset vajaat kaksi vuotta mukana ollut Kari Mehtonen ei enää jatkossa kuulu kotkalaisjoukkueen vahvuuteen, sillä hänen sopimuksensa purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.