Tyylipuhdas ”lumierä”

13.2.2021

Karhu HT näytti maalivahtinsa Veli-Matti Mäkisen johdolla Porissa vierailleille punanutuille tylysti kaapin paikan.
Karhu HT näytti maalivahtinsa Veli-Matti Mäkisen johdolla Porissa vierailleille punanutuille tylysti kaapin paikan.

Kotkan Titaanien paluu takaisin ”sorvin ääreen” ei sujunut punanuttujen haluamalla tavalla. Porin lauantai-illassa Suomi-sarjan runkosarjaottelua isännöinyt Karhu HT oli nimittäin kaikessa vieraitaan parempi ja vei kamppailun lopulta nimiinsä sen suuremmin rypistelemättä maalein 6-0 (3-0, 2-0, 1-0).

Karhu HT – Titaanit 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

00:50 1-0 Kasperi Nuto (Julius Harttunen, Mika Huhtasalo) VoM
11:28 2-0 Mika Huhtasalo (Julius Harttunen, Kasperi Nuto) YV
17:44 3-0 Ville-Petteri Mäkinen
28:21 4-0 Henri Keskilohko (Eetu Ketola)
32:20 5-0 Jussi Lehtonen (Jesse Huhtala, Riku Väkiparta)
44:04 6-0 Mika Huhtasalo (Kasperi Nuto, Jesse Huhtala)

Maalivahdit:

Karhu HT – Veli-Matti Mäkinen 8+9+6= 23 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 8+10+9= 27 torjuntaa

Jäähyt:

Karhu HT 4 x 2min + 1 x 10min= 18min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Viimeksi marraskuun 29. päivä edeltävää vuotta tositoimissa ollut Titaanit ei saanut parasta peliesitystään itsestään irti Isomäki Areenalla.

Oman osansa 10. perättäisen tappion Suomi-sarjan runkosarjassa kärsineiden punanuttujen matalalentoon antoi kotijoukkue Karhu HT, joka suoranaisesti tyrmäsi kotkalaisvieraansa perinteiseen porilaiseen tyyliin taiston avajaiskympin jyräyksellään.

– Karhu HT oli lähestulkoon jokaisella pelin osa-alueella meitä parempi, eikä selittelyille jäänyt minkäänlaista sijaa, tokaisi Titaanien päävalmentajana debyyttinsä tehnyt Henri Holmström.

Kuuden jääharjoituksen mukanaan tuoma tatsi ei punanutuilla kantanut oikeastaan mihinkään, kun taas jo tammikuun alusta saakka yhteisharjoituksia kaukalon puolella vetämään päässyt nallelauma näytti, mikä vaikutus kyseisellä harjoitusmääräerolla oikein on.

Titaanit ei ehtinyt kunnolla edes avata paikkojaan, kun kiekko oli jo kahdesti kaivettu kotkalaismaalia vartioineen Jakob Brandnerin selän takaa porilaisisäntien ykkösvitjan laiturien Kasperi Nuton sekä Mika Huhtasalon toimesta.

Kun vielä Ville-Petteri Mäkinen tinttasi kotkalaispelaajien syöttövirheen seurauksena pelivälineen ennen ensimmäisen erän päätöstä komeasti oikeaan yläkulmaan ohi voimattoman Brandnerin, alkoi punanuttuleirissä varmasti pikkuhiljaa jo tuntua siltä, ettei tästä tule sitä kuuluisaa lasta saati *piip*.

– Rutiini- ja kokemustasot vastapuolella olivat selkeästi kovempia kuin meillä – ne näkyivät varsinkin ottelun ensimmäisellä kympillä, jonka aikana he tulivat saamarin lujaa päälle ja me jäimme vain sivustaseuraajan rooliin, Holmström myönsi.

”Turha tässä on päätä pensaaseen laittaa”

Kolmen maalin takaa-ajoasema ei jääkiekossa ole vielä liian pitkä matka kiinnikurottavaksi, mutta Titaaneille se oli lauantaina ikävä kyllä hieman liikaa.

Karhu HT sitä vastoin jatkoi myös keskimmäisen kaksikymppisen aikana pelin hallintaa lähes mielin määrin ja vaikka kotkalaiset onnistuivat jotenkuten pysymään menossa mukana sekä puolustamaan omaa maaliaan, avautui porilaisille sen verran tekopaikkoja, että punavalo pääsi taas kärventämään titaanivahti Jakob Brandnerin niskavilloja.

Illan neljäs täysosuma oli samalla ehkäpä koko kamppailun upein yksilösuoritus, josta vastasi isäntien Henri Keskilohko pujottelemalla näyttävästi läpi punanuttujen puolustusmuurin sekä napauttamalla tarkalla rannekudilla kiekon reppuun.

Viidennen kerran kotkalaismaalia kohdeltiin kaltoin ajassa 32:20, kun läpiajoon kirmannut Jesse Huhtala ei onnistunut harhautuksensa päätteeksi Brandneria ohittamaan, mutta takaa irtokiekkoon kirmannut Jussi Lehtonen sitä vastoin sai punnerrettua titaanipelaajan estelyistä huolimatta pelivälineen häkkiin.

Titaanileirissä kyseinen rysä aiheutti pienimuotoista parranpärinää, sillä maalikehikko ehti samassa rytäkässä siirtyä pois paikoiltaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan, mutta tuomaristo hyväksyi osuman, koska siirtäjänä oli Lehtosen kanssa kamppaillut kotkalaispelaaja.

– Emme ottelun avauspuolikkaan aikana saaneet oikein minkäänlaista kiekollista pelaamista käyntiin, mutta eiköhän se sieltä palaudu jäällä olon ja toistojen kautta taas takaisin, sanaili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Lehtosen upottaman 5-0-maalin jälkeen pelin hallintatilastot tasoittuivatkin selvästi, sillä Karhu HT nosti selvästi jalan pois kaasulta ja alkoi maalivahtinsa Veli-Matti Mäkisen johdolla turvata nollan säilymistä punanuttujen maalisarakkeessa.

Sen myötä Titaaneillekin avautui muutamia tilanteenpuolikkaita, mutta Mäkinen ei silti joutunut juurikaan venymään, vaan piti perustorjunnoilla maalilukemat muuttumattomina.

Isännät sitä vastoin räväyttivät vielä kertaalleen vierasmaaliverkon kireälle, kun vahvasti sisään nallelaumaan tullut Mika Huhtasalo vetäisi limpun kovalla rannarilla Ville-Petteri Mäkisen jo taiston avauserässä näyttämään paikkaan eli punanuttu-uunin vasempaan yläkulmaan.

Huhtasalon näyttävästi laukoma 6-0-osuma oli lopulta myös kamppailun viimeinen maalimerkintä ja näin ollen Titaanit joutui poistumaan Porin kiekkoillasta varsin tyly ”lumierä”-tappio kotiin viemisinään.

– Turha tässä on päätä pensaaseen laittaa, vaikka tappio tulikin – ei meidän auta kuin jatkaa työntekoa ja uskoa siihen, että kyllä se kelkka vielä toiseen suuntaan kääntyy, ”Holle” mietiskeli ennen punanuttujen linja-auton suojiin suunnistamistaan.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (20.2.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Hollolan ylpeys HC Giants.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 ja se on katsottavissa suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

KANNUSTA PUNANUTUT RUUDUN KAUTTA KOTIVOITTOON!