Vain voitto kelpaa

19.2.2021

Pitkästä aikaa kotikaukaloonsa kirmaava Titaanien sekä Kotkaan vieraaksi saapuvan HC Giantsin välisestä ottelusta on odotettavissa jälleen kerran tiukka ja tulinen taisto voitosta.
Pitkästä aikaa kotikaukaloonsa kirmaava Titaanien sekä Kotkaan vieraaksi saapuvan HC Giantsin välisestä ottelusta on odotettavissa jälleen kerran tiukka ja tulinen taisto voitosta.
Ruudun kautta voit katsoa suorana muun muassa Titaanien kotiottelut sekä paljon muuta urheilua: https://www.ruutu.fi/urheilu
Ruudun kautta voit katsoa suorana muun muassa Titaanien kotiottelut sekä paljon muuta urheilua: https://www.ruutu.fi/urheilu

Suomi-sarjan kuntopuntari ei viimeisten 10 runkosarjaottelun osalta liiemmin Kotkan Titaaneita mairittele, sillä punanutuilla on kasassa yhtä monen perättäisen tappion mittainen suora. Tilastoista huolimatta kotkalaisilla on kuitenkin edelleen hyvät saumat nousta mukaan pudotuspelijunan kyytiin, mutta se vaatii sitä, että pelien jälkeiset sävelet alkavat kääntyä väen väkisin mollista duuriin.

Kahden ja puolen kuukauden mittaisen koronatauon Porissa lopulta varsin suurinumeroiseen vierastappioon päättänyt ja sen seurauksena kympin perättäisissä tappioissa tililleen kirjannut Titaanit alkaa pikkuhiljaa olla tosipaikan edessä.

Vaikka kotkalaisten ero pudotuspeliviivan päällä killuviin lähimpiin kilpakumppaneihinsa ei ole vielä 3-5 pistettä, eivät punanutut enää kovin paljoa pysty tasoitusta antamaan, sillä muuten pelit loppuvat ikävällä tavalla kesken.

Titaanien vaihtopenkin takana Karhu HT-kamppailussa debytoinut Henri Holmström ei varmasti saanut haluamaansa lähtöä punanuttu-uralleen, mutta lisätietoa omasta joukkueestaan sekä sen pelaamisesta hän sitä vastoin roppakaupalla sai.

– Tappio totta kai harmitti, mutta itse peli tarjosi minulle todella paljon arvokasta dataa siitä, millä osa-alueilla meidän pitää olla jatkossa selkeästi parempia, jotta voimme oikeasti taistella otteluiden voitoista, Holmström kommentoi.

Kysyttäessä mitä nämä osa-alueet ovat titaaniluotsi latelee vastauksia kuin apteekin hyllyltä konsanaan. Varsinkin otteluun valmistaumiseen ja itse peliin lähtemiseen on Holmströmin mukaan saatava selkeä muutos, jottei kamppailuja käytännössä hävittäisi Karhu HT-kahinan malliin jo avauskympin aikana.

– Meidän pitää saada jalat liikkeelle heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja oltava valmiita pelaamaan sekä kamppailemaan, sillä muuten ei hyvä heilu, ”Holle” naulaa.

Osasyynsä Titaanien heikohkolle paluulle takaisin tositoimiin selittää vajavainen jäätuntuma, mutta sen taakse on turhaa enempää mennä piiloon, sillä loppuviimeksi se on nimeomaan työnteon määrä ja laatu sekä oma halu, jotka ratkaisevat pomppiiko kiekko suotuisasti itselle vaiko kaverille.

– Kiekolliseen pelaamiseemme on niin ikään saatava lisää huolellisuutta, jotta harhasyötöt ja muut tötöilyt pelivälineen kanssa jäisivät jatkossa minimiin, Holmström tokaisee ja jatkaa:

– Lisäksi vaihtokuri ja järki sen suhteen, koska tulet vaihtoon on oltava mintissä – emme yksinkertaisesti voi antaa kaverille jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä sillä verukkeella, että meillä on vaihto väärään aikaan kesken.

Myös erikoistilanteet nousevat kotkalaiskäskyttäjän puheissa isosti framille, kun aletaan puhua tiukkojen otteluiden kääntämisestä häviöistä voitoiksi.

– Erikoistilanteet ovat tietenkin aina isossa arvossa – ylivoimalla meidän on oltava selkeästi suoraviivaisempia sekä lauottava enemmän ja vaikka alivoimapelaamisemme olikin Porissa ihan kelvollista, on siihen saatava niin ikään vielä ripaus lisää tatsia.

”Joukkueesta on huokunut suoranainen raivo pistää päätös matalalennollemme”

Niin... paistaisiko se viimeiset kuukaudet piilossa ollut aurinko Titaanien risukasaan? Siihen tullaan saamaan lauantaina ainakin jonkinlainen vastaus, kun punanutut iskevät KSOY Areenallaan yhteen vieraaksi saapuvan HC Giantsin kanssa, joka on tällä haavaa kotkalaisia sarjataulukossa karussa viiden pisteen verran.

Titaanileirissä edessä olevan kamppailun iso panos tiedostetaan varsin hyvin ja sen myötä tappio ei oikein millään muotoa käy pudotuspelikeväästä edelleen tiukasti haaveilevien kotkalaisten pirtaan.

– Eihän sitä tosiasiaa karkuun pääse, että tarvitsemme voittoja sekä pisteitä noustaksemme pudotuspeliviivan paremmalle puolelle, myöntää Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Turha sitä on kuitenkaan liikaa alkaa miettiä, vaan on pyrittävä illasta toiseen antamaan se paras mahdollinen suoritus ja katsoa sitten mihin se lopulta riittää.

Kotkaan kuluvan kiekkoviikon kliimaksiin matkaileva HC Giants on Titaaneille erittäin tuttu sekä viimeisiltä kausilta varsin ”rakkaaksi viholliseksi” muodostunut vastustaja, joka on onnistunut varsin usein juottamaan punanutuille karvasta kalkkia pelien päätössummereiden soimisten jälkeen.

Tästä syystä ex-titaanihyökkääjä Arto Remeksen luotsaaman hollolalaisryhmän kohtaaminen saa aivan varmasti jok’ikisen punanutun lyömään kaikkensa peliin, jotta lokakuun lopulla kärsitty 6-7-voittolaukaustappio pyyhittäisiin oikein kunnolla unholaan.

Pelkällä luulemisella ja lapsenuskolla jättirevohka ei kuitenkaan tule kaatumaan, vaan nyt tarvitaan niitä kuuluisia mustelmia, kyyneileitä sekä veripisaroita, joiden avulla vieraat saadaan passitettua tyhjin käsin kotimatkalle.

– Sen verran videoiden ja tilastojen avulla olen HC Giantsiin tutustunut, että mitään helppoa vastusta emme todellakaan saa vastaamme, Holmström sanailee.

– Meidän on erityisesti vältettävä turhien jäähyjen ottamista, sillä vastustajalla on heittää askiin erittäin vaarallinen ykköskenttä, joka pistää tarpeeksi paikkoja saadessaan kyllä aivan varmasti tuulemaan.

Keinot sille, että varsinkin tehoduo Niklas Westerlund ja Jesse Peltonen sekä muu jättilauma pysyvät kurissa ovat kotkalaisluotsin mukaan varsin yksinkertaiset.

– Emme missään nimessä voi lipsua sovituissa asioissa, saati antaa vastapuolelle yhtikäs mitään ilmaiseksi, mikäli aiomme lauantai-iltana poistua voittajina kaukalosta, ”Holle” naulaa.

Kymmenen perättäistä tappiota luulisi saavan jo aika monen lajia kuin lajia harjoittavan urheilijan pään, jos ei nyt räjähtämään, niin ainakin keittämään varsin vahvasti.

Titaanileirissä häviämiselle halutaan vihdoin ja viimein pistää iso stoppi, joka pääpiiskuri Holmströmin mukaan on myös enemmän kuin todennäköinen lopputulema lauantai-illan kamppailun päätteeksi.

– Joukkueesta on kuluvan viikon harjoituksissa huokunut oikeanlainen tekemisen meininki sekä suoranainen raivo pistää päätös matalalennollemme, jonka myötä uskonkin vakaasti siihen, että isona tavoitteenamme olevien kolmen pisteen ottaminen meiltä myös onnistuu!

Titaanien ja HC Giantsin välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (20.2.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Otteluun ei koronarajoitusten vuoksi ole yleisöllä sisäänpääsyä – kamppailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu Urheilu-palvelusta!