Kaikki putket katkeavat aikanaan!

20.2.2021

Titaanit takaisin voittokantaan 28 torjunnalla siivittäneen Jakob Brandnerin iltapuhteeseen mahtui muutama todellinen gamesaver.
Titaanit takaisin voittokantaan 28 torjunnalla siivittäneen Jakob Brandnerin iltapuhteeseen mahtui muutama todellinen gamesaver.
Kotiottelun 20.2.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 20.2.2021 Warrior –tähtipelaajat.

Ompa vaikeeta – viimeksi lokakuun alussa ja heti perään helmikuun puolivälissä! Kotkan Titaanit onnistui vihdoinkin iskemään nälkävuoden mittaiseksi venyneen tappioputkensa Suomi-sarjan runkosarjassa poikki, kun lauantaina KSOY Areenalla vieraillut HC Giants polvistui tiukan väännön jälkeen punanuttujen edessä lopulta todella maukkain 4-3 (2-0, 0-3, 2-0) –lukemin.

Titaanit – HC Giants 4-3 (2-0, 0-3, 2-0)

02:43 1-0 Ville Myyryläinen (Leevi Pekkarinen, Samuli Niinisaari) YV
09:29 2-0 Panu Laitinen (Samuli Niinisaari, Samuel Funtek)

20:37 2-1 Jani Forsström (Niklas Westerlund, Esko Gröhn)
34:11 2-2 Jesse Peltonen (Lauri Salmi, Esko Gröhn) YV
36:20 2-3 Juho Veneskari (Lauri Salmi, Juho Arminen) YV
52:50 3-3 Santeri Salminen (Eetu Rasalahti, Panu Laitinen)
55:59 4-3 Samuli Niinisaari (Tuomas Lyytikäinen, Erik Naroma) VoM


Maalivahdit:

Titaanit – Jakob Brandner 8+11+9= 28 torjuntaa
HC Giants – Roope Tolvanen 7+13+16= 36 torjuntaa (poissa 59:03-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 6 x 2min= 12min
HC Giants 2 x 2min= 4min

Kaiken kaikkiaan 141 päivää ja 10 ottelua se lopulta kesti. Ai mikä? No Titaanien Via Dolorosa tietenkin eli synkkä tarpominen Suomi-sarjan runkosarjassa ilman voiton mukanaan tuomaa hyvänolontunnetta.

Lauantai-iltana KSOY Areenalla kyseinen putki tuli kuitenkin vihdoin ja viimein ansaitusti päätökseen, kun itseensä loppuun asti uskoneet ja hartiavoimin töitä joukkueena paiskineet punanutut merkkauttivat tililleen todella maukkaan 4-3-kotivoiton Kotkassa vieraisilla käyneestä HC Giantsista.

Omalla tuoreehkolla titaanivalmennusurallaan ensimmäisen voiton ottanut kotkalaismiehistön pääpiiskuri Henri Holmström oli luonnollisesti tyytyväisellä tuulella taiston taukoamisen jälkimainingeissa ja aivan syystä.

– Tuntuuhan se aivan hemmetin hyvältä, vaikken itse ole ollutkaan tässä show’ssa mukana kuin vasta kahdessa pelissä, kertasi silmin nähden liikuttuneessa mielentilassa ollut Holmström fiiliksiään.

– Pelaamisemme oli kokonaisuudessaan huomattavasti parempaa kuin viikko takaperin Porissa.

Jos oli Holmströmillä hymy herkässä, niin sitä se oli myös punanuttujen pukuhuoneessa kolmea arvokasta sarjapistettä juhlistaneella titaanipelaajistolla.

– Joukkueelle tämän voiton ehdottomasti suo – se on meille henkisesti todella tärkeä juttu ja samalla mahdollisuutemme pudotuspelipaikan saavuttamiseen paranivat myös oleellisesti, Holmström myhäili.

Pitkän tauon jälkeen Porissa viime lauantaina Karhu HT:n jyrän alle jäänyt ja muutenkin varsin kehnohkosti esiintynyt Titaanit oli kotikaukalossaan lähestulkoon täysin eri muotista veistetty tuote, sillä nyt kotkalaiset olivat oikeasti valmiita pelaamaan sekä taistelemaan kamppailun voitosta aina ensivaihdosta viimeiseen pillinvihellykseen saakka.

Titaanikäskyttäjä Holmströmin mukaan kuluneen viikon jääharjoituksissa oli käyty pelkistäen läpi ne asiat, joilla HC Giantsia lähdetään yhteistuumin iskemään kanveesiin.

– Meillä oli isoina teemoina tänään jalan liike, vauhdista vauhtiin pelaaminen sekä viisikon kasassa pitäminen – niissä asioissa onnistuimme mielestäni ensimmäisessä ja kolmannessa erässä erittäin hyvin, ”Holle” kertasi pelaajistolleen syöttämiään teesejä.

Kyseisissä jutuissa Titaanit totisesti myös onnistui kahinan avauserässä, sillä yllättävänkin passiivisella taktiikalla Kotkaan saapunut hollolalaisvierailija jäi jopa vähän kuin ihmettelemään, kun punanuttua viipotti jatkuvalla syötöllä ohi sekä oikealta että vasemmalta.

Titaanien pelillinen hallinta poiki myös ansaittua tulosta, kun Ville Myyryläinen ja Panu Laitinen napauttivat vuorollaan pelivälineen HC Giants-veräjää vartioineen Roope Tolvasen selän taakse, pudotellen samalla harteiltaan sinne kiivenneitä kohtuullisen isokokoisia gorilloita.

Punanuttujen vahva sisääntulo otteluun ei kuitenkaan kantanut täyttä 60 minuuttia, sillä omaa tekemistään ensimmäisellä erätauolla viilannut vierasjoukkue tuli täysin uudella ilmeellä ja sykkeellä toiseen erään.

Kotkalaiset olivat avauskaksikymppisen aikana saaneet rauhassa rakennella hyökkäyksiään ja kelata vauhtejaan, mutta nyt karvaustaan selkeästi nostanut HC Giants otti isänniltään tilan sekä ajan pois, joka johti ajoittain siihen, ettei Titaanit saanut ollenkaan omaa peliään uomiinsa.

– Peräänkuulutimme erätauolla, että kaveri tulee varmasti kovempaa päälle ja nostaa karvaustaan, muttemme olleet kuitenkaan valmiita vastaamaan huutoon, punanuttuluotsi totesi.

Hollolalaiset sitä vastoin alkoivat pistää limppua uuniin, kun ensiksi titaanipelaajien sopivalla avustuksella kokenut Jani Forsström laukoi pikkumustan täysin tyhjiin ja hetkeä myös ex-punanuttu Jesse Peltonen pääsi nautiskelemaan vahvan ylivoimapyörityksen päätteeksi lukemat jo 2-2:een, laukomalla suoraan poikittaissyötöstä kiekon ohi voimattoman kotkalaishäkkäri Jakob Brandnerin.

Kun vielä toinen entinen titaanihyökkääjä Juho Veneskari onnistui erän lopulla koko kentän soolossaan ja ampui pelivälineen sille samalle ylähyllylle, jossa äitimuori säilyttää kuuluisaa keksipurkkiaan, alkoi varmasti ainakin Ruutu Urheilu-palvelun välityksellä peliä seuranneille katsojille hiipiä epäilys puseroon, että käykö tässä taas kerran ohraisesti?

– Toinen erä oli kyllä meiltä todella heikkoa tekemistä kautta linjan, Holmström mietiskeli.

– Passivoiduimme hieman liikaa ja otimme turhia rangaistuksia, joiden avulla HC Giants pääsi peliin mukaan sekä iski kiekon onneksi vain kolmesti meidän reppuumme.

”Oikotietä onneen ei edelleenkään ole olemassa”

Kahden maalin johdosta yhden tappioasemaan ajautunut Titaanit ei kuitenkaan tällä kertaa painanut päätä pensaaseen, vaan alkoi väellä ja voimalla ajaa kiinni vieraidensa karkumatkaa.

Tosin kolmannen erän ensimmäisen vajaan 10 minuutin aikana ehti jo näyttää siltä, ettei kummankaan osapuolen pelaamisesta tule oikein yhtikäs mitään, sillä miekkailu vulkanoidusta kuminpalasesta oli puolin ja toisin sen verran sekavaa touhua.

Varsinkin Titaanien kohdalla kotkalaisjoukkueen on isosti kiittäminen maalivahtiaan Jakob Brandneria, joka piti torjunnoillaan omansa tiukasti mukana pelin voittotaistelussa, sillä hollolalaisille avautui muutama todella maukas tekopaikka lisäosumien värkkäämiseen punanuttujen oman alueen kiekonmenetysten seurauksena.

Itävaltalaisvahtinsa otteista tarvittavan virtapiikin omaan tekemiseensä saanut kenttäpelaajisto sai vajaat kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa viimein askelmerkkinsä osumaan kohdilleen, kun kapteeni Kalle Kolehmaisen lavasta oman maalin vierustalta lähtenyt suora hyökkäys johti 3-3-tasoituksen syntyyn.

Kiekko kun kulki aivan kuin narussa Panu Laitisen kautta Eetu Rasalahdelle, joka pääsi laukomaan, mutta HC Giants-veskari Roope Tolvanen onnistui torjumaan lätkän pahaksi onnekseen suoraan Santeri Salmisen ulottuville, jolla oli lopulta helppo työ uittaa rystyltä karkki puolityhjänä ammottaneeseen hollolaisreppuun.

Tasalukemiin päästyään Titaanit lisäsi entisestään kierroksia koneeseensa ja vieraiden lähinnä taas ihmetellessä elämän kovuutta, iskivät kotkalaiset itsensä uudemman kerran johtoasemaan.

Illan neljännestä punanuttukihauksesta vastasi vahvasti läpi taiston esiintynyt Titaanien nelosvitja, joka jyräsi Erik Naroman johdolla vastustamattomasti kiekon HC Giantsin alueelle, sai Tuomas Lyytikäisen toimesta vedon aikaan ja naulasi sota-alueelle rynnänneen Samuli Niinisaaren onnistuneen riparilusikoinnin johdosta KSOY Areenan valotaululle kotijoukkueen 4-3-täysosuman.

– Olen ylpeä siitä, ettemme tappioasemassa katkenneet, vaikka pientä taipumista alkoi olla jo havaittavissa ennen tasoitus- ja voittomaalejamme, sanaili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Niinisaaren rusikoiman maalin jälkeen pelikelloon jäi aikaa neljä minuuttia ja yksi sekunti, jonka uhrautuvasti maalivahtinsa Brandnerin johdolla omaa rysäänsä puolustanut punanutturevohka kykeni kuluttamaan loppuun, päästen näin ollen juhlimaan täysin rinnoin kuluvan kauden kolmatta voittoaan Suomi-sarjassa.

– Pelaajille iso kiitos loistavasta loppuun asti taistelusta, koska kaikki tietävät sen, ettei nähdynlainen ”tappioputkipeikko” niskassa pelatessa ole mikään helppo paikka, kun johdat muutamalla maalilla ja kaveri tulee ensiksi rinnalle sekä sitten vielä ohi, suitsutti titaanipiiskuri.

– Uskomme olisi voinut loppua HC Giantsin tekemään 2-3-maaliin, muttemme kuitenkaan luovuttaneet, vaan jaksoimme hyvällä moraalilla tehdä töitä ja vääntää sen myötä homman lopulta väkisin nimiimme.

Titaanit nousi kolme pistettä mukanaan tuoneen voittonsa myötä tasapisteisiin, samaten kuin pistekeskiarvoon pudotuspeliviivan päällä majailevan Laser HT:n kanssa, jonka myötä taistelu viimeisistä paikoista kevään kliimaksiin tiivistyy jatkossa entisestään.

Isoista ja tärkeistä asioista pelattaessa on yleistä, että joukkueessa kuin joukkueessa kärkihevoset eli suurinta vastuuta niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin kantavat pelimiehet nousevat ratkomaan kamppailuja suuntaan tahi toiseen ja niin kävi punanuttujen kohdalla myös tämäniltaisessa koitoksessa.

– Johtavat pelaajamme olivat tänään johtavia pelaajia, ”Holle” kommentoi.

– Eritoten Brandner maalissa, Niinisaari puolustuksessa ja Salminen sekä Laitinen hyökkäyksessä ottivat muun joukkueen reppuselkäänsä, johdattaen meidät lopulta todella tärkeään taisteluvoittoon.

Titaaneilla on vielä jäljellä neljä runkosarjaottelua, joiden avulla kotkalaiset pyrkivät kampeamaan itsensä pudotuspelijunan kyytiin. Kyseinen päämäärä on edelleen täysin mahdollinen, mutta minkäänlaiseen luulotautiin punanutut eivät jatkossakaan voi tuudittautua, sillä juhlat tulevat ennen työntekoa ainoastaan sanakirjassa.

– Oikotietä onneen ei edelleenkään ole olemassa, Holmström tokaisi ykskantaan.

– Meidän on pidettävä myös jatkossa arjen tekeminen laadukkaana sekä paiskittava haalarit niskassa hommia, jotta muun muassa tulevana viikonloppuna tarjolla olevat kuusi sarjapistettä löpsähtäisivät meidän pussukkaamme.

Ottelun nälkäisin Players Sports Bar-pelaaja: # 1 Jakob Brandner.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (26.2.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 ja se on katsottavissa suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

KANNUSTA PUNANUTUT RUUDUN KAUTTA KOTIVOITTOON!