Pudotuspelipaikan metsästys jatkuu

25.2.2021

Paikkaa Suomi-sarjan pudotuspelijunaan metsästävä Titaanit saa viikonlopun kotikoitoksissaan pistää parastaan pöytään, jotta Kotkaan vieraisille saapuvat Hunters ja HCIK joutuisivat poistumaan tyhjin käsin kotimatkalle.
Paikkaa Suomi-sarjan pudotuspelijunaan metsästävä Titaanit saa viikonlopun kotikoitoksissaan pistää parastaan pöytään, jotta Kotkaan vieraisille saapuvat Hunters ja HCIK joutuisivat poistumaan tyhjin käsin kotimatkalle.
Ruudun kautta voit katsoa suorana muun muassa Titaanien kotiottelut sekä paljon muuta urheilua: https://www.ruutu.fi/urheilu
Ruudun kautta voit katsoa suorana muun muassa Titaanien kotiottelut sekä paljon muuta urheilua: https://www.ruutu.fi/urheilu

Edeltävän ottelunsa päätteeksi pitkästä aikaa takaisin voittokantaan palannut Kotkan Titaanit hyökkää tulevan viikonlopun Hunters- ja HCIK-kotikoitoksiinsa täynnä tulta sekä tappuraa. Punanutut tarvitsevat nimittäin vielä lisää pisteitä plakkariinsa, jotta tällä haavaa hivenen karussa oleva paikka himoitun pudotuspelijunan kyytiin saataisiin napattua omaan taskuun.

Viime lauantaina päätössummerin soitua KSOY Areenalla oli suoranaisesti käsin kosketeltavissa se helpottuneisuuden ja ilon tunne, joka titaanimiehistöstä pääsi valloilleen.

Pitkän häviöputken poikki laittaminen on aina – lajista riippumatta – erittäin mukava asia, joka näkyy ja kuuluu vielä monta päivää kyseisen tapahtuman jälkeenkin.

Saman on pistänyt kuluneen viikon aikana merkille myös Titaanit takaisin voittokantaan luotsannut Henri Holmström, jolle HC Giantsin kaataminen oli edustustason valmennusuran ”esikoinen”.

– Kyllä tässä selkeästi vapautuneempi fiilis on päällä ihan kaikilla, niin pelaajilla, valmennuksella kuin muilla joukkueen toimihenkilöilläkin, Holmström hymyilee.

– Pahin puristaminen on poissa ja ilmapiiri kopissa on entistä positiivisempi.

Titaaneille hollolalaisista napattu voitto ja sen mukanaan tulleet kolme sarjapistettä olivat muutenkin todella arvokkaat, sillä kotkalaiset taistelevat edelleen tosissaan viimeisistä jaossa olevista paikoista kevään kliimaksiin eli pudotuspeleihin.

Suurimman paineen Holmström uskoo kuitenkin poistuneen pelaajistonsa päänupeista HC Giants-voiton myötä.

– Voimme nyt varsin levollisin mielin keskittyä oleelliseen, kun takaraivossa eivät enää jyskytä pitkän tappioputken aikana sinne kerääntyneet haamut, ”Holle” tuumii.

– Voiton ja pisteiden lisäksi saimme valtavan määrän taas uskoa siihen, että pystymme edelleen kaatamaan tässä sarjassa ihan kenet vain, kunhan pelaamisemme on riittävän hyvällä tasolla.

Liian levollisena kotkalaiset eivät kuitenkaan voi olla, sillä jaossa on vielä 12 sarjapistettä, joista ainakin osa pitäisi haalia omaan pussukkaan, jotta tavoitteena oleva paikka pudotuspeleissä olisi mahdollista saavuttaa.

– Tottahan toki me voittoja ja lisää pisteitä tarvitsemme, muttei niistä mitään painolastia pidä tehdä, Holmström kommentoi.

– Pyrimme edelleen pitämään arjen tekemisen laadukkaana ja tekemään tietyt asiat hyvin pelitilanteissa, niin uskon tuloksen sitä kautta myös jälleen automaattisesti tulevan.

HC Giantsia vastaan Titaanit pystyi suorittamaan hyvällä tasolla avauserän sekä pelin viimeisen kymmenminuuttisen, jotka riittivät lopulta haluttuun lopputulemaan. Jatkossa vastus kuitenkin kovenee huomattavasti ja voittoa tuskin kykenet ottamaan, mikäli pelaat kelvollisesti vain puolet peliajasta.

– Kyllä meidän pitää pystyä jatkossa suorittamaan paljon ehjempiä kuusikymppisiä, kuin mitä teimme HC Giants-ottelussa, punanuttupiiskuri paaluttaa.

– Varsinkin Huntersin ja HCIK:n tyylisiä kärkijengejä vastaan ei todellakaan riitä se, että pelaamme vain 30-40 minuuttia hyvää jääkiekkoa.

”Emme tietenkään ehdoin tahdoin lähde pelejä häviämään”

Mitään sen kummemmin Titaanien edeltävältä vastustajalta eli HC Giantsilta pois ottamatta, kovenee vaatimustaso ja punanuttujen tulevien vihulaisten pelillinen kaliiperi huomattavasti aiemmasta.

Sarjataulukossa 5. sijalla köllöttelevä Porvoon Hunters ja viime viikonlopun päätteeksi kärkipaikalle ponnistanut HC Indians Kaarina, kun ovat lähtökohtaisesti sekä joukkueiden pelaajamateriaaleja katsomalla Suomi-sarjan ehdotonta crème de la crèmeä, joka tarkoittaa sitä, että nyt jos koskaan on kotkalaisten kyettävä kaivamaan kaikki mahdollinen osaamisensa sekä santapaperimaisuutensa kehiin edellä mainittuja vastustajia kotikaukalossaan isännöidessään.

– Kärkijoukkueiden peli- ja tilannekovuus ovat tunnetusti eri tasolla kuin alempana sarjataulukossa olevien, joten kyllä meidän niihin pitää fiksusti pystyä vastaamaan ja kamppailemaan jok’ikisessä tilanteessa loppuun asti, tokaisee Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Yli homma ei kuitenkaan saa mennä, sillä jäähypenkiltä käsin emme otteluita edelleenkään pysty voittamaan.

Perjantain ratoksi seiskatietä reilut 80 kilometriä itään linja-automatkaileva Hunters on Titaaneille tuttuakin tutumpi kiistakumppani. Joukkueet ovat jo kuluvan kaudenkin aikana ehtineet tehdä tuttavuutta keskenään kahdesti, voittojen ollessa tällä haavaa sopuisasti 1-1.

Koronatauon jälkeen Hunters ei ole aivan yhtä tuloksekkaasti menestynyt, kuin mitä porvoolaiset tekivät vielä edellisvuoden puolella, mutta se ei tarkoita missään nimessä sitä, että Mikko Juutilaisen luotsaama ”metsästäjärevohka” pitäisi laskea ulos leikistä, kun aletaan listata mahdollisia Suomi-sarjan mestariehdokkaita.

Titaanit saa siis vastaansa ilmeisen ärsytetyn ja voitontahtoisen porvoolaisvierailijan, jota vastaan pelattaessa tunnetusti tunteet käyvät puolin sekä toisin kuumina ja laidat ryskyvät oikein olan takaa.

– Vanhan pelikaverin valmentama laadukas joukkuehan sieltä vastaan luistelee ja heitä on kiva lähteä kotikaukalossa haastamaan, naurahtaa Holmström ja toivottaa samalla kollegansa ”Möötin” lämpimästi tervetulleeksi KSOY Areenan perjantai-illan sykkeeseen.

Jos on Hunters varmasti erittäin paha pala punanuttujen purtavaksi, niin sitä on niin ikään myös lauantaina Kotkaan saapuva vihulainen – HCIK, joka porskuttaa peräti 11 ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Titaanit ei vielä käynnissä olevan kiekkosesongin aikana ole ehtinyt kaarinalaisia kohdata, mutta jos vanhat merkit vain paikkansa pitävät, ei luvassa ole mikään pelkkä teehetki Juha Nurmisen heimopäälliköimän inkkarilauman isäntänä.

– Turha meidän on alkaa kuvia kumarrella – lyödään rohkeasti heti alusta lähtien kapulaa rattaisiin ja iskemään altavastaajan paineettomasta asemasta sarjakärjen kimppuun, ”Holle” valaa uskoa omiinsa.

Vaikka aina sanotaan, ettei tilastoja saati nimiä pelipaitojen selässä tulisi tuijotella, on ihan viisasta hieman aina katsastaa millaiset vastustajat kulloinkin luistelevat toiseen päähän kaukaloa.

– Tietenkin tutkimme joukkueen kanssa hieman sekä Huntersin että HCIK:n pelaamista etukäteen, mutta taas kerran koko homman keskiössä on se meidän oma tekemisemme ja siihen keskittyminen, kotkalaiskäskyttäjä naulaa.

Kun ottaa huomioon, miten Kotkassa tulevana viikonloppuna toisensa kohtaavat joukkueet ovat tähän mennessä Suomi-sarjassa menestyneet, voi helposti luulla, ettei Titaaneilla ole sarjataulukossa ylempänä olevia ryhmiä vastaan sitä kuuluisaa palaakaan.

– Yksittäisissä otteluissa voimasuhteet voivat keikahtaa aina mihin suuntaan tahansa, jonka myötä taulukkoja tai tilastoja on siinä mielessä turhaa liikaa tuijotella, Holmström toteaa ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Emme tietenkään ehdoin tahdoin lähde pelejä häviämään, mutta se on kuitenkin sanomatta jo selvää, että joudumme molempina iltoina pistämään parasta pöytään, mikäli aiomme voittaa!

Titaanien ja Huntersin välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (26.2.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Lauantaina (27.2.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan kaarinalaisvierailija HCIK:n kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Otteluihin ei koronarajoitusten vuoksi ole yleisöllä sisäänpääsyä – kamppailut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Ruutu Urheilu-palvelusta!