Nolla tehtyä, nolla pistettä

26.2.2021

Titaanivahti Niilo Pussinen oli yhdessä Hunters-kollegansa Lari Kukkohovin kanssa perjantain taiston selkeästi näkyvimmät hahmot.
Titaanivahti Niilo Pussinen oli yhdessä Hunters-kollegansa Lari Kukkohovin kanssa perjantain taiston selkeästi näkyvimmät hahmot.
Kotiottelun 26.2.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 26.2.2021 Warrior –tähtipelaajat.

Suomi-sarjassa ja jääkiekkoilussa ylipäänsä harvemmin voitat peliä, jollet saa iskettyä yhtään kiekkoa vastustajan pömpeliin. Lisäpisteitä kipeästi omaan pussukkaansa janonnut Kotkan Titaanit sai kyseisestä faktasta ikävästi tuta perjantaina KSOY Areenalla, jossa vieraillut Porvoon Hunters haki nimiinsä arvokkaan vierasvoiton lopulta pienimmällä mahdollisella erolla maalein 0-1 (0-1, 0-0, 0-0).

Titaanit – Hunters 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

14:36 0-1 Joonas Kaartinen AV VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 12+19+12= 43 torjuntaa (poissa 58:45-60:00)
Hunters – Lari Kukkohovi 9+8+14= 31 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min= 4min
Hunters 5 x 2min= 10min

Vapauttava voitto alla ”paikallispeliin” Huntersia vastaan hyökännyt Titaanit ei hyökkäyspelillisesti saanut parastaan irti KSOY Areenan perjantai-illassa.

Osasyynsä siihen varmasti oli erittäin nöyrästi puolustaneella ja varsin pelkistetyllä taktiikalla Kotkaan saapuneella vierailijalla, joka maalivahtinsa Lari Kukkohovin johdolla piti isännät poissa maalintekijöiden kirjasta.

Siihen päälle, kun Hunters onnistui itse kertaalleen ja vieläpä alivoimalla Joonas Kaartisen toimesta yllättämään vahvan iltapuhteen titaanimaalilla torjuneen Niilo Pussisen, lähtivät kotkalaisten himoitsemat kolme arvokasta sarjapistettä lopulta vieraiden matkaan maalein 0-1.

– Päällimmäinen tunne on eittämättä erittäin suuri harmitus, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström verekseltään taiston tauottua.

– Emme saaneet kammettua 60 minuutin aikana yhtään maalia edes lukuisten ylivoimiemme avulla, kun taas kaveri iski alivoimalla ottelun ainokaisen, joten kyllähän siinä jotkin asiat ovat menneet päin persusta.

Titaanit tosiaankin pääsi kokeilemaan viidesti miesylivoiman turvin maalintekoa, mutta jo pelkkä kiekon alueelle vieminen saati kuvion rauhoittaminen tuottivat kotijoukkueelle ylitsepääsemättömän suuria vaikeuksia läpi välillä varsin kiihkeänäkin käyneen kamppailun.

– Ylivoimapelaaminen ei voi tällä tasolla olla noin luokatonta, mikäli tahdot tiukat pelit voittaa, Holmström manasi.

– Olemme sitä jonkin verran harjoituksissa veivanneet sekä antaneet pelaajille siinä vapaita käsiä, mutta jotain muutoksia siihen on pakko tehdä.

Niin ylivoimilla kuin ihan tasakentällisinkin pelattaessa titaanipelaajien otteista paistoi hienoinen keskittymisen puute, sillä helpotkin syötöt tuntuivat menevän jatkuvalla tahdilla ohi omien kanssapelaajien mailanlapojen.

Sen myötä ei ollutkaan kovin suuri ihme, että Hunters-vahti Kukkohovi pääsi suhteellisen helpolla omalla maalillaan, sillä Titaanit ei onnistunut oikeasti vaarallisia tekopaikkoja luomaan kuin vasta viimeisen kaksikymppisen aikana.

– Syöttämisen laatu oli meillä tänään heikkoa – vähän kuin olisimme lyöneet postimerkin kirjeeseen, muttemme muistaneet kirjoittaa siihen osoitetta mukaan, ”Holle” totesi värikkääseen tyyliinsä.

– Sen myöt hyökkäyspelaamisemme ja varsin tilanteiden luominen sekä päättäminen jäivät piippuun.

”Ei meiltä usko lopu kesken”

Ottelu oli kauttaaltaan oikeinkin viihdyttävää ja ajoittain tunnepitoista Suomi-sarjajääkiekkoa, vaikkei maaleilla mässäiltykään.

Kummankin joukkueen puolustus- ja maalivahtipelaaminen olivat vain sen verran hyvässä mintissä, etteivät hyökkäysarsenaalit päässeet kummemmin loistamaan.

– Oman maalin varjelu ja omasta päästä hyökkäyksiin lähteminen on ollut meillä harjoittelun alla ja niissä onnistuimme mielestäni maalivahtipelaamisen ohella varsin mainiosti, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tuumasi.

Kahden tappion rasittamana Kotkaan saapunut Hunters oli selkeästi päättänyt tulla näyttämään Titaaneille kumpi KSOY Areenan kapeassa kaukalossa kiekkoa pelanneista miehistöistä on ”seiskatien herra”, sillä vieraat olivat heti pelin alusta lähtien selvästi halukkaampia kamppailemaan ja pistämään kroppaansa likoon.

Tokihan punanututkin yrittivät sen minkä suinkin pystyivät, mutta pelin painopiste oli selkeästi enemmän Niilo Pussisen vartioiman maalin läheisyydessä, kuin mitä Hunters-kollega Lari Kukkohovin.

Titaanien onni oli kuitenkin se, että Pussinen pitkästä pelitauosta huolimatta oivassa torjuntavireessä, sillä Hunters olisi saattanut hieman heikommalla tuurilla johtaa kahden erän jälkeen taistoa enemmän kuin yhdella Joonas Kaartisen alivoimalla läpiajosta ampumalla täysosumalla.

– Olimme mielestäni koko pelin ihan hyvin ytimessä, mutta ensimmäisen ja toisen erän aikana pelasimme hieman hölmösti – yksi pelaaja haastoi montaa Hunters-pelaajaa ja tietyissä paikoissa pidimme turhaan liian pitkään kiekkoa hallussamme, titaanipiiskuri Holmström mietiskeli.

Huntersin hallittua pelin tapahtumia ensimmäiset 40 minuuttia kutakuinkin suhteellisen selvästi, saivat punanutut oikein kunnolla juonenpäästä kiinni kolmannessa erässä, mutta sota-alueelle menijöitä ja sinne oikeasti pelivälineen kanssa halunneita kotkalaispelaajia ei ollut jonoksi asti.

Toki muutama erittäin maukas tekopaikka isäntien taholta nähtiin, mutta Santeri Salmisen tolppakutia saati Samuel Funtekin läheltä riparikiekkoon tekemään suupaisua, jonka Kukkohovi sai juuri ja juuri räpylällään torjuttua väljemmille vesille, lähemmäs tasoitusta Titaanit ei päässyt.

Lopussa kotkalaiset yrittivät juonia vielä aikalisänsä ja maalivahtinsa Pussisen pois ottamisen myötä kuudella kenttäpelaajalla kommervenkkejä porvoolaisten päänmenoksi, mutta Huntersin onnistui puolustaa hiekka pois punanuttujen tiimalasista, jonka myötä kaikki kolme jaossa ollutta sarjapistettä matkasivat vieraiden mukana seiskatietä pitkin länteen.

Titaanien pudotuspelihaaveille 0-1-kotitappio ei tiennyt ollenkaan hyvää, sillä kotkalaiset tarvitsevat lisää pisteitä, jotta edellä sarjataulukossa olevat kilpakumppanit olisi mahdollista ajaa vielä kiinni.

– Ei meiltä usko lopu kesken, sillä kaikki on edelleen mahdollista ja haluamme ilman muuta jatkaa pelejä myös runkosarjan päättymisen jälkeen, ”Holle” puki sanoiksi punanuttumiehistön aatteet.

Mahdollisuuksia ei enää ole punanutuilla jäljellä kovin montaa, mutta joukkueen onneksi uusi mahdollisuus avautuu lähes välittömästi, sillä lauantaina Titaanit isännöi Kotkaan saapuvaa ja peräti 11 ottelun mittaisessa voittoputkessa porhaltavaa HCIK:ta.

– Olemme olleet hyviä putkien katkomisessa, joten lyödään vain kylmästi sekin putki kaverilta poikki, Holmström naurahti loppukaneetikseen.

Ottelun nälkäisin Players Sports Bar-pelaaja: # 35 Niilo Pussinen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (27.2.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu HC Indians Kaarina.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 ja se on katsottavissa suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

KANNUSTA PUNANUTUT RUUDUN KAUTTA KOTIVOITTOON!